Σεμινάρια από τις "λούπες τυπώματα" για την τέχνη της μεταξοτυπίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως δεξιοτήτων.

μεταξοτυπία

Σεμινάρια που αφορούν την τεχνική της μεταξοτυπίας πραγματοποιούνται από το "λούπες τυπώματα", παρακινώντας γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται, να ασχοληθούν με την επεξεργασία μεταξιού και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ όπου το φως και η σκιά χρησιμοποιούνται με εργαλεία όπως το τελάρο, η σπάτουλα και μελάνια για την τύπωση μιας εικόνας γρήγορα και χωρίς τη χρήση φωτοτυπικού. Η τύπωση μπορεί να γίνει σε χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α. . Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά, τα περιθώρια πειραματισμού απεριόριστα και γι’ αυτό τα τυπώματα είναι τόσο ξεχωριστά.

Στα σεμινάρια θα διδαχθεί αναλυτικά όλη η διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Ο κάθε συμμετέχοντας θα τυπώσει μια εικόνα της επιλογής του χρησιμοποιώντας 2 χρώματα. 

Περιγραφή μαθημάτων:

Μάθημα 1: Γνωριμία με τα υλικά, προετοιμασία τελάρου, προετοιμασία του φιλμ, εμφάνιση τελάρου.
Μάθημα 2: Τύπωμα πρώτου χρώματος
Μάθημα 3: Τύπωμα δεύτερου χρώματος, αποκατάσταση τελάρου

Τμήματα:

Πρώτο τμήμα: 18/03 (5-9 μ.μ.), 19/03 (11 π.μ.- 3 μ.μ.), 20/03 (11 π.μ.- 3 μ.μ.)
Δεύτερο τμήμα: Παρασκευή, 01/04 (5-9 μ.μ.), 02/04 (11 π.μ.- 3 μ.μ.), 03/04 (11 π.μ.- 3 μ.μ.)

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 211 182 6599 (11 π.μ. – 6.30 μ.μ.) ή μέσω email στο loupeslou@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η μνήμη υφαίνεται ξανά" με μια έκθεση στη Νάξο

Στις 14 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση που υπογράφουν με έργα από χαρτί, ύφασμα, γύψο, πηλό, μέταλλο, βίντεο και οσμή επτά καλλιτέχνιδες.

Με ελεύθερη είσοδο, μια επίκαιρη κουβέντα για τη συναίνεση με τη Vanessa Springora

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 στις 19:00 θα συζητήσει με αφορμή τη μεταφορά του βιβλίου της "Η Συναίνεση" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

NoExcuse#2: Ατομική έκθεση της Ειρήνης Βαζούκου στο Λόφος art project

Από τις 6 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2026, το Λόφος Art Project παρουσιάζει την ατομική έκθεση No Excuse #2 της Ειρήνης Βαζούκου.

Επανέκθεση, σε νέα εκδοχή, του "The End" του Νίκου Αλεξίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης, "The End. Μια σπουδή στο άπειρο", γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών

Η έκθεση θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στο μουσείο.

Όλες οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Συλλογή διηγημάτων, αστυνομικό best seller, ελληνική πεζογραφία, ψυχολογία αλλά και παιδικά βιβλία μας περιμένουν στο νέο εκδοτικό πρόγραμμα.