Από αρχές Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα λάμπουν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Ένας μήνας γιορτής ετοιμάζεται στα νότια για να καλύψει τα ημίμετρα της περσινής χρονιάς. Παγοδρόμιο, φωτεινές εγκαταστάσεις και ζωντανές εκδηλώσεις.

 Από αρχές Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα λάμπουν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Δεν θέλει και πολύ να πετάξεις από πάνω σου το πέπλο των υποχρεώσεων και να νιώσεις ξανά παιδί, όταν μπροστά σου στραφταλίζει ένα υδάτινο κανάλι απ’ τα φώτα ψηλών πλατάνων που το ακολουθούν εκατέρωθεν, μέχρι το παγοδρόμιο και το υπέροχο αρχιτεκτόνημα του Ρέντσο Πιάνο. Το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ο πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων στην πόλη και μετά τα περσινά ημίμετρα ελέω Covid προσφέρεται ξανά υπέρλαμπρο και μαγικό, με ζωντανές εκδηλώσεις και μικρές εκπλήξεις, για να θερμάνουμε τα συναισθήματά μας.

Όλα αυτά από 1η Δεκεμβρίου που ανάβουν τα φώτα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Η αρχή γίνεται με μουσική και θέαμα: με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Δημήτρη Κουρούμπαλη, η βραδιά (έναρξη στις 7 μ.μ.) θα φέρει αγαπημένες αναμνήσεις από προηγούμενες χρονιές, ενώ στη σκηνή ανεβαίνουν με γιορτινή διάθεση τα μέλη της νεανικής ορχήστρας-χορωδίας του El Sistema Greece, καθώς και οι Onirama. Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα εισέρχονται με σειρά προτεραιότητας – για τους ενήλικες απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης, για τους εφήβους υπάρχει κι η εναλλακτική του διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή του rapid test (48 ωρών).

Ένας μήνας γιορτής ετοιμάζεται στα νότια για να καλύψει τα ημίμετρα της περσινής χρονιάς. Παγοδρόμιο, φωτεινές εγκαταστάσεις και ζωντανές εκδηλώσεων.

Την ίδια ημέρα, μαζί με το χρυσαφί στολισμό του ΚΠΙΣΝ, ανάβουν οι νέες φωτεινές, διαδραστικές εγκαταστάσεις του Πάρκου. Σε θεσμό εξελίσσονται οι εν λόγω αναθέσεις του ιδρύματος σε καλλιτέχνες, αφού κάθε χρόνο πλημμυρίζουν τα social media από φωτογραφίες των επισκεπτών. Οι φωτεινές, συμμετρικές διαδρομές της Jen Lewin στο Ξέφωτο, οι λαμπερές αιωρούμενες πυγολαμπίδες των Studio Toer στον Θόλο, οι κύκλοι των Beforelight στα Φυτεμένα Δώματα και η εγκατάσταση των Neon στον Πευκώνα, που πυροδοτεί μια «εμπειρία σύνδεσης με τα συναισθήματά», καλούν για εξερεύνηση φέτος.

 Από αρχές Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα λάμπουν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» - εικόνα 1

Το παγοδρόμιο στο Κανάλι θα είναι προσβάσιμο από 10 Δεκεμβρίου (φυσικά, με ελεύθερη είσοδο, με ηλεκτρονική προεγγραφή), ενώ για όλο το μήνα δρομολογούνται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με αποκορύφωμα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Επιστρέφουν οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στο Φάρο με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γιολάντα Μαρκοπούλου και ένα νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, βασισμένο στο «Χιονάνθρωπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (από 23/12), να μιλά για την αξία της διαφορετικότητας. Παράλληλα, στο τερέν της μουσικής, αναμένουμε την πειραματική ορχήστρα Philip Glass Ensemble (20/12), καθώς και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου (27/12). Δεν θα λείψουν τα παιδικά εργαστήρια και τα παιχνίδια για όλη την οικογένεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Boys With Feelings": Το νέο φωτογραφικό άλμπουμ του Κωστή Φωκά παρουσιάζεται στο Hyper Hypo

Το Hyper Hypo θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου όπου τα αντρικά σώματα μεταμορφώνονται σε τοπία, σε μια βραδιά με μουσική ειδικά επιμελημένη από τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το νέο βιβλίο του ΜΙΕΤ είναι μια ανδρομή στα θεμέλια της δημοκρατίας

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει το βιβλίο "Δημοκρατία – Ιστορική αναδρομή" του σημαντικού πολιτικού στοχαστή John Dunn.

Με τις "Uber Διαδρομές Τέχνης" κλείνεις την πόρτα στον θόρυβο και κάνεις την τέχνη μέρος της καθημερινότητάς σου

Η τέχνη γίνεται η καθημερινή μας συνταγή ευζωίας με την νέα ενέργεια της Uber που τη φέρνει πιο κοντά μας με 3.000 δωρεάν προσκλήσεις για παραστάσεις, μουσεία και πολιτιστικές εμπειρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (8-14/12)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

"Pause, Fragment, Fold": Φοιτητές παρουσιάζουν μία ιδιαίτερη έκθεση τέχνης

Μελέτες για την έννοια του προσωπικού αποτυπώματος, της συλλογικής εργασίας και της καλλιτεχνικής πρακτικής μέσω μιας μορφής διαλόγου.

Πώς και οι υπάλληλοι έγιναν καλλιτεχνική τάση;

Το βιβλίο "Οι Υπάλληλοι" της Δανέζας συγγραφέα Olga Ravn (εκδόσεις Ίκαρος) είναι ένα μελλοντολογικό θρίλερ που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραστάσεις και έργα με θέμα την εργασία.

Το Μουσείο Μυλωνά τιμά μία από τις πιο εμβληματικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα

Η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα για μία από τις πιο αφοπλιστικά ελεύθερες δημιουργούς της μοντέρνας τέχνης.