Ακυρώνεται ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου

«Βγήκε και δεν βγήκε» το πιλοτικό έργο παραδέχτηκε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Πλώρη για νέα έργα από το 2021.

Ακυρώνεται ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των παρεμβάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο και τη μεγάλη συζήτηση που είχε προκληθεί σ’ όλα τα μέτωπα του δημόσιου διάλογου, από αρχιτέκτονες και συγκοινωνιολόγους μέχρι επιχειρηματίες, κάτοικους και καθημερινούς επισκέπτες του κέντρου, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραδέχτηκε πως «βγήκε και δεν βγήκε» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως επρόκειτο για ένα πιλοτικό και δυναμικό έργο, το οποίο θα εξέταζε τη λειτουργικότητά του επί του πρακτέου.

Ήδη από τον Αύγουστο, εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, είχε ανακοινωθεί το πρώτο βήμα οπισθοχώρησης στο πλάνο πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, καθώς μια επιπλέον λωρίδα παραδόθηκε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στο μεσοδιάστημα, η εικόνα της κεντρικής οδού είχε ήδη αλλοιωθεί με τα μαραζωμένα φυτά στις ζαρντινιέρες και τις σβησμένες μπογιές στην άσφαλτο.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», ανέφερε στη συνέχεια ο δήμαρχος, «έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις». Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσή του, «θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου: καινούργια πεζοδρόμια, καινούργια όλα! Αυτό είναι το έργο που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα όσα μας περιμένουν αυτόν το μήνα στο ΕΜΣΤ

Απ' όλα έχει ο δεύτερος μήνας του έτους στο ΕΜΣΤ, που παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα διαλέξεων, εκδόσεων και εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Το Μόναχο φωνάζει "Αντιφασισμός: Tώρα" και η Αθήνα παίρνει σειρά

Bρεθήκαμε στο εναρκτήριο διήμερο του δι-εθνικού προγράμματος "Αντιφασισμός: τώρα" ("Antifascism: Now) από το "Lothringer 13 Halle" και Goethe-Institut πριν αυτό ενεργοποιηθεί και στην Αθήνα και αναμεταδίδουμε.

Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη μετά από 30 χρόνια

Θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά έως τις 24 Μαΐου σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ενός πολυσύνθετου καλλιτέχνη.

To "Μαζί για το Παιδί" γιορτάζει 30 χρόνια με εικαστική έκθεση και δημοπρασία

Συνολικά 30 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες προσφέρουν τα έργα τους, συμμετέχοντας σε μια ξεχωριστή εικαστική γιορτή με κοινωνικό αποτύπωμα.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Μακρόπουλο

Ο ποιητής θα συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο στις 14 Φεβρουαρίου για την ιστορία του, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

"Επί σκοπώ πλουτισμού": Ένα βιβλίο για μια πληγή από αυτές που δεν καταγράφει η επίσημη ιστορία

Το νέο βιβλίο της Ελισάβετ Χρονοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Πίσω από τις κουίντες ενός μουσικοθεατρικού θιάσου με το "Viva la mamma!"

Στις 8 παραστάσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου θα γνωρίσουμε τι συμβαίνει στις ετοιμασίες ενός έργου, που πρόκειται να ανέβει στη σκηνή.