Πολύχρωμη, αλλά κλειστή η «πόλη» του Γιώργου Σταθόπουλου

Ο εγκλεισμός, θεματική που απασχόλησε ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι, ενέπνευσε τη νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου με τίτλο «Κλειστή Πόλη».

Πολύχρωμη, αλλά κλειστή η «πόλη» του Γιώργου Σταθόπουλου

«Χωρίς συνθήματα κι εύκολη γραφή, προχώρησε με γνήσια μέσα της ζωγραφικής, σαν άξιος κι αληθινός ζωγράφος που ‘ναι, στην επίπονη καταγραφή της σύγχρονης απελπισίας, που αυτόματα γίνεται και εθνική. Γι’ αυτό μας ενδιαφέρει». Αυτά είναι τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι για τον Γιώργο Σταθόπουλο, ο οποίος παρουσιάζει τη νέα ατομική του έκθεση από 1/9 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο χώρο των «Δεξαμενών Καθαρισμού».

Στην δική του «Κλειστή Πόλη» θα μας ξεναγήσει ο εικαστικός, εμπνεόμενος από την θεματική που απασχόλησε τόσους πολλούς καλλιτέχνες φέτος το καλοκαίρι: τον εγκλεισμό. Οι αέρινες μορφές και η ρέουσα ενέργεια, βασικά στοιχεία της καλλιτεχνικής ταυτότητας του Σταθόπουλου μοιάζουν εκ πρώτης όψεως ξένες με το θέμα της έκθεσης. Ωστόσο, οι αστικές εικόνες του ζωγράφου είναι φτιαγμένες σε μείζονες κλίμακες και, θεμελιωμένες στον αισθησιασμό και στο όνειρο, δίνουν την πολυπόθητη νότα αισιοδοξίας. Η έκθεση παρουσιάζεται από 1/9 έως 13/9 (10 π.μ.-2 μ.μ. & 4 μ.μ.-8 μ.μ.). Η είσοδος είναι από την οδό Πειραιώς 100 και η χρήση μάσκας στο χώρο της έκθεσης είναι υποχρεωτική.

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα όσα μας περιμένουν αυτόν το μήνα στο ΕΜΣΤ

Απ' όλα έχει ο δεύτερος μήνας του έτους στο ΕΜΣΤ, που παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα διαλέξεων, εκδόσεων και εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Το Μόναχο φωνάζει "Αντιφασισμός: Tώρα" και η Αθήνα παίρνει σειρά

Bρεθήκαμε στο εναρκτήριο διήμερο του δι-εθνικού προγράμματος "Αντιφασισμός: τώρα" ("Antifascism: Now) από το "Lothringer 13 Halle" και Goethe-Institut πριν αυτό ενεργοποιηθεί και στην Αθήνα και αναμεταδίδουμε.

Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη μετά από 30 χρόνια

Θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά έως τις 24 Μαΐου σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ενός πολυσύνθετου καλλιτέχνη.

To "Μαζί για το Παιδί" γιορτάζει 30 χρόνια με εικαστική έκθεση και δημοπρασία

Συνολικά 30 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες προσφέρουν τα έργα τους, συμμετέχοντας σε μια ξεχωριστή εικαστική γιορτή με κοινωνικό αποτύπωμα.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Μακρόπουλο

Ο ποιητής θα συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο στις 14 Φεβρουαρίου για την ιστορία του, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

"Επί σκοπώ πλουτισμού": Ένα βιβλίο για μια πληγή από αυτές που δεν καταγράφει η επίσημη ιστορία

Το νέο βιβλίο της Ελισάβετ Χρονοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Πίσω από τις κουίντες ενός μουσικοθεατρικού θιάσου με το "Viva la mamma!"

Στις 8 παραστάσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου θα γνωρίσουμε τι συμβαίνει στις ετοιμασίες ενός έργου, που πρόκειται να ανέβει στη σκηνή.