Open air γιόγκα και έκθεση φωτογραφίας μας φέρνουν στο «Σχεδία home»

Το σπίτι της οικογένειας του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» ετοιμάζει δυο δωρεάν, πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.

Open air γιόγκα και έκθεση φωτογραφίας μας φέρνουν στο «Σχεδία home»

Το σπίτι της οικογένειας του περιοδικού «Σχεδία» βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην οδό Κολοκοτρώνη και Νικίου για περίπου ένα χρόνο τώρα, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις δράσεις τους προς διάφορες κατευθύνσεις. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε μια νέα –και πολύ ενδιαφέρουσα– εμπειρία μαθήματος γιόγκα καθώς και να παρακολουθήσουμε μια έκθεση φωτογραφίας από διάφορες πλευρές του (αθλητικού) κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 7 μ.μ., το «Σχεδία home» παρουσιάζει ένα ελεύθερο προς όλους μάθημα Abhaya γιόγκα, γνωστή και ως «γιόγκα της αφοβίας», αφού συνδυάζει τόσο την σωματική ενδυνάμωση όσο και την ψυχική.

Open air γιόγκα και έκθεση φωτογραφίας μας φέρνουν στο «Σχεδία home» - εικόνα 1

Στον πεζόδρομο Νικίου, μόλις πέσει ο ήλιος, με την καθοδήγηση της εισηγήτριας γιόγκα Κωνσταντίνας Ηλιάδου, είμαστε καλεσμένοι σε ένα open air μάθημα γιόγκα που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα. Πάρτε λοιπόν στρώμα, πετσέτα και λίγο νερό και ετοιμαστείτε για μια ώρα χαλαρωτικής εκγύμνασης στην καρδιά της Αθήνας.

Με μότο «παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι ποδοσφαιριστές», το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» έχει δημιουργήσει την Εθνική Αστέγων, μια πρωτοβουλία κοινωνικού ποδοσφαίρου στην οποία συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φυλής και ποδοσφαιρικού ταλέντου που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό (άστεγοι, πρόσφυγες κ.λπ).

Το «σπίτι» της Σχεδίας θα φιλοξενήσει μέχρι και τις 26 Αυγούστου τις αθλητικές διαδρομές της ομάδας και έτσι θα μπούμε για λίγο σε αυτό τον όμορφο κόσμο ευγενής άμιλλας και κοινωνικής-αθλητικής συμπεριληπτικότητας μέσα από τα φωτογραφικά κάδρα του Γιάννη Ζινδριλή. Ο φωτογράφος ακολούθησε την ομάδα στις αποστολές της ανά τον κόσμο και κατέγραψε ένα είδος backstage, κυρίως κατά το στήσιμο των προσωρινών γηπέδων και το παρασκήνιο γύρω από αυτό.

Open air γιόγκα και έκθεση φωτογραφίας μας φέρνουν στο «Σχεδία home» - εικόνα 2

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τα τρία χρόνια δράσης της Εθνικής Αστέγων, από το 2016 μέχρι και το 2018, ακολουθώντας τους αγώνες στα ετήσια παγκόσμια κύπελλα στη Γλασκόβη, στο Όσλο, και στην πόλη του Μεξικού, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κοινωνικού Ποδοσφαίρου, το καλοκαίρι του 2018 στο Γκρατς και στη περιοδεία της Εθνικής Αστέγων σε προσφυγικούς καταυλισμούς την περίοδο 2016-2017.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα όσα μας περιμένουν αυτόν το μήνα στο ΕΜΣΤ

Απ' όλα έχει ο δεύτερος μήνας του έτους στο ΕΜΣΤ, που παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα διαλέξεων, εκδόσεων και εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Το Μόναχο φωνάζει "Αντιφασισμός: Tώρα" και η Αθήνα παίρνει σειρά

Bρεθήκαμε στο εναρκτήριο διήμερο του δι-εθνικού προγράμματος "Αντιφασισμός: τώρα" ("Antifascism: Now) από το "Lothringer 13 Halle" και Goethe-Institut πριν αυτό ενεργοποιηθεί και στην Αθήνα και αναμεταδίδουμε.

Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη μετά από 30 χρόνια

Θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά έως τις 24 Μαΐου σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές ενός πολυσύνθετου καλλιτέχνη.

To "Μαζί για το Παιδί" γιορτάζει 30 χρόνια με εικαστική έκθεση και δημοπρασία

Συνολικά 30 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες προσφέρουν τα έργα τους, συμμετέχοντας σε μια ξεχωριστή εικαστική γιορτή με κοινωνικό αποτύπωμα.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Μακρόπουλο

Ο ποιητής θα συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη Στέλιο Χαραλαμπόπουλο στις 14 Φεβρουαρίου για την ιστορία του, σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

"Επί σκοπώ πλουτισμού": Ένα βιβλίο για μια πληγή από αυτές που δεν καταγράφει η επίσημη ιστορία

Το νέο βιβλίο της Ελισάβετ Χρονοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Πίσω από τις κουίντες ενός μουσικοθεατρικού θιάσου με το "Viva la mamma!"

Στις 8 παραστάσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου θα γνωρίσουμε τι συμβαίνει στις ετοιμασίες ενός έργου, που πρόκειται να ανέβει στη σκηνή.