13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση

Οι ιατρικές μάσκες θα διατεθούν από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση

Ανάσα στο βεβαρυμμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας εν όψει κορωνοϊού δίνει η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση: 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, συνολικού κόστους 7.750.000 ευρώ, παραδίδονται στο Υπουργείο Υγείας και στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Για τη μεταφορά του υλικού, το Ίδρυμα Ωνάση ναύλωσε ένα Boeing 747 Jumbo Cargo, ενώ η Aegean προσέφερε δύο αεροσκάφη Α320. Ήδη, από τη Δευτέρα, έχει φτάσει το πρώτο μέρος του προστατευτικού υλικού από την Κίνα και τις επόμενες μέρες αναμένεται το υπόλοιπο. «Στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους καθημερινούς ήρωες που μας δείχνουν τον δρόμο, για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα πιο πέρα, με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης», όπως επισημαίνει το δελτίο τύπου του ιδρύματος, «ενωμένοι, έστω και από απόσταση, θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όταν ονειρευτήκαμε ξανά στον παλιό κινηματογράφο "Αλφαβίλ"

Σαν να ξυπνάς από ένα επιδραστικό όνειρο φεύγεις από την έκθεση "everynight" που τελειώνει σήμερα προκαλώντας συναισθηματικές χαρτογραφήσεις της πόλης του χθες και του σήμερα που έχουν σημασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/12/2025

Silent Night με βουβό σινεμά στο ΕΜΣΤ

Χριστουγεννιάτικες προβολές στο CineFIX.

Λίνα Μενδώνη: "Η Ελλάδα αποκτά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που της αξίζει"

Εγκρίθηκαν οι προωθημένες μελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του ΕΑΜ.

Last call για την έκθεση του Juergen Teller στο Onassis Ready

Το "you are invited" θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ένα ταξίδι στον κόσμο της μνήμης κάνει ο καλλιτέχνης Γιώργος Ασημακόπουλος

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Ασημακόπουλου.

Τι είναι το "Βάλε" και το "Σπαθόλαδο" που μπήκαν στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας;

Από τα φυτά και τα φάρμακα μέχρι τους χορούς και τις φωτιές: Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας σύμφωνα με την UNESCO διευρύνεται.

Τετραήμερο χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίου από τα ΑΣΚΙ

Οι επισκέπτες στο παζάρι βιβλίων των ΑΣΚΙ θα αποκτήσουν παλιά και νέα βιβλία, σπάνιες εκδόσεις, λευκώματα, tote bags και σημειωματάρια.