Ένα κρυμμένο «Εργοστάσιο Καρδιάς» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

«Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις και εσύ καρδιά», λέει η Αλεξάνδρα Κολλάρου και ο Δημήτρης Λιόσης ετοιμάζοντας ένα pop up show με εκατοντάδες καρδιές.

Ένα κρυμμένο «Εργοστάσιο Καρδιάς» για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Είσαι ερωτευμένος και νιώθεις χαρούμενα σκιρτήματα στο στομάχι σου ή σου έχει ραγίσει η καρδιά και είσαι βουτηγμένος στη θλίψη; Τα ακραία συναισθήματα που γεννά ο έρωτας ενέπνευσαν την Αλεξάνδρα Κολλάρου και τον Δημήτρη Λιόση –πρώην ζευγάρι, παλιότερα συμφοιτητές και πλέον καλλιτέχνες–, οι οποίοι αποκλειστικά για το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου στήνουν το «Εργοστάσιο Καρδιάς», ένα κρυμμένο pop up show με εκατοντάδες καρδιές.

Συγκεκριμένα, πάνω από τετρακόσιες καρδιές-μικρογλυπτά που αποτυπώνουν από διαφορετικές σκοπιές τον έρωτα παρουσιάζονται: άλλοτε με καρφιά, αποτσίγαρα και σπασμένες πιστωτικές κάρτες, άλλοτε με αντικλείδια, μικρά λούτρινα και λουλούδια, το κατεξοχήν σύμβολο του έρωτα δελεάζει τους επισκέπτες ανάλογα με τα προσωπικά τους βιώματα. Καρδιές χαρούμενες, καρδιές λυπημένες, καρδιές σπασμένες, κρύες, χρεωμένες ή πουλημένες, καρδιές λαμπερές ή κλειστές περιμένουν, λοιπόν, τους αισθηματίες των Αθηνών για λίγες μονάχα ώρες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις και εσύ καρδιά», λέει το εικαστικό ντουέτο του εγχειρήματος.

Προκειμένου να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το «Εργοστάσιο Καρδιάς», αρκεί μια δήλωση συμμετοχής στο σάιτ της ομάδας, ώστε να παραλάβεις προσωπική πρόσκληση. Εκεί θα αναγράφεται η τοποθεσία και οι ώρες επίσκεψης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα νέα εικαστικά πρότζεκτ που έρχονται στην Breeder

Δύο σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους στην γκαλερί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/11/2025

Το Vima Art Fair επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με Έλληνα επιμελητή

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Λεμεσό της Κύπρου με στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη σύγχρονη τέχνη στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τριγύρω περιοχές.

ΕΜΣΤ: Γιατί ήταν τόσο σημαντικός ο "Ελληνικός Μήνας στο Λονδίνο";

Η Πολύνα Κοσμαδάκη μιλά για μια εκδήλωση που σημάδεψε την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Νέο αφιέρωμα για τον εμβληματικό φωτογράφο Roger Ballen

Η έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα με την αναδρομική του Roger Ballen στο Μουσείο Μπενάκη.

Κάθε Τετάρτη μένουμε ως αργά στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκμεταλλευτείτε το διευρυμένο ωράριο του μουσείου για να εξερευνήσετε τις συλλογές του.

Ένα επιβλητικό έργο του Κώστα Τσόκλη κοσμεί πλέον το Καπνεργοστάσιο

Ο κορυφαίος εικαστικός παρουσιάζει το νέο του έργο, "Δέος 2025".

Monet, Warhol και άλλοι ιστορικοί καλλιτέχνες σε μια μεγάλη έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Τρεις γενιές, μία συλλογή, ένα ταξίδι στην εξέλιξη της μοντέρνας τέχνης.