Updated | Παράταση στα μέτρα προστασίας για τους άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων

Λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους, οι θερμαινόμενοι χώροι παραμένουν ανοιχτοί για τις επόμενες ημέρες – διαθέσιμες γραμμές επικοινωνίας για καταγραφές έκτακτων περιστατικών.

Updated | Παράταση στα μέτρα προστασίας για τους άστεγους από τον Δήμο Αθηναίων

Update: Οι χώροι προστασίας παραμένουν ανοιχτοί την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου ως τις 3 μ.μ., οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Στο πλευρό των αδύναμων κοινωνικών ομάδων στέκεται ο Δήμος Αθηναίων αυτές τις μέρες, καθώς το ατμοσφαιρικό ψύχος που πλανάται πάνω από την Αθήνα συνεχίζεται δυσκολεύοντας πολύ τη διαβίωση των αστέγων. Οι θερμαινόμενοι χώροι προστασίας που έχει ο δήμος στο δυναμικό του παραμένουν ανοιχτοί λοιπόν για τις 2 και τις 3 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι χώροι ανοίγουν από τις 8 το απόγευμα και είναι οι εξής: η Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου & Βαθέος 25, 2106459890), ο πρώτος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35, 2105152144/2105143838), καθώς και σε συνεργασία με τους Ιατρούς του Κόσμου υπάρχει το υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος (2105246920). Κάθε σημείο από αυτά διαθέτει ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης, σε 24ωρη λειτουργία παραμένει το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (2105246515/-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια, καθώς και η γραμμή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων (1595) για έκτακτα περιστατικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Catwoman, η Maleficent και άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες σε μια έκθεση για τα όρια καλού-κακού

Την αμφιθυμία ανάμεσα στο καλό και το κακό μελετά ένας Ισπανός καλλιτέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

ΥΠΠΟ: Νέα αφετηρία για τα μουσεία του 21ου αιώνα

Υποδομές, εργαλεία και διαδικασίες ώστε τα μουσεία να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σήμερα και στις προσδοκίες του αύριο.

Γιορτινά βιβλιοδώρα στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ

Εκδόσεις εμπνευσμένες από τη συλλογή και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου.

Χριστουγεννιάτικο art brunch σε ένα χώρο τέχνης στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή συνεργασία του DIMY και του Tales in Tiles experience store.

Όταν ονειρευτήκαμε ξανά στον παλιό κινηματογράφο "Αλφαβίλ"

Σαν να ξυπνάς από ένα επιδραστικό όνειρο φεύγεις από την έκθεση "everynight" που τελειώνει σήμερα προκαλώντας συναισθηματικές χαρτογραφήσεις της πόλης του χθες και του σήμερα που έχουν σημασία.

Silent Night με βουβό σινεμά στο ΕΜΣΤ

Χριστουγεννιάτικες προβολές στο CineFIX.

Λίνα Μενδώνη: "Η Ελλάδα αποκτά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που της αξίζει"

Εγκρίθηκαν οι προωθημένες μελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του ΕΑΜ.