Η Ακρόπολη φωτίζεται στα μπλε της UNICEF για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το μνημείο-σύμβολο της Αθήνας συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό για την επέτειο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Ακρόπολη φωτίζεται στα μπλε της UNICEF για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Στις 20 Νοεμβρίου κορυφαία μνημεία και κτίρια όλου του κόσμου, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία και η Πέτρα στην Ιορδανία, φωτίζονται στα μπλε, συμμετέχοντας στον εορτασμό μιας σημαντικής επετείου: το 1898, η γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ψήφισε ομόφωνα τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Φτάνοντας φέτος στην 30η επέτειο, ύστερα από αίτημα του ελληνικού γραφείου της UNICEF και την αντίστοιχη έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η Ακρόπολη συμμετέχει στον εορτασμό και φωταγωγείται στα μπλε – χαρακτηριστικό χρώμα της διεθνούς οργάνωσης που προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών.

Κάθε χρόνο, στις 20 Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί πλέον ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η UNICEF διοργανώνει σε όλο τον κόσμο σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση, και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και τη συγκέντρωση εσόδων για τους σκοπούς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Βραβείο Eisner για το graphic novel "Ο δρόμος"

Το κόμικ των εκδόσεων Anubis βραβεύτηκε από τον θεσμό που ξεχωρίζει τα καλύτερα αμερικανικά graphic novels.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2025

"ανίΝ": Το πορτέτο μιας γυναίκας σε 32 ιστορίες

Κυκλοφορεί από τις ΑΩ Εκδόσεις το νέο βιβλίο της Όλγας Πατσούρα Λένη.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δωρεάν είσοδος και ξεναγήσεις από τους αρχαιολόγους του μουσείου.

Νέα εποχή για τις εμβληματικές "Ομπρέλες" του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη

Οι διαδικασίες συντήρησης για το γνωστό, υδροκινητικό έργο θα ξεκινήσουν άμεσα.

Οι εκθέσεις που αξίζει να δεις πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Οκτώ στάσεις σε γκαλερί και μουσεία της πόλης για να απολαύσουμε με την ησυχία μας όσες εκθέσεις δεν προλάβαμε μέσα στη χρονιά, αλλά και να "κρυφτούμε" από τον αφόρητο καύσωνα μέχρι να μας αποχαιρετήσει το καλοκαίρι.

"Η ιστορία της σεξουαλικότητάς μου": Νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Νήσος

Κυκλοφορεί το βιβλίο του Τόμπι Λακμάκερ, που έχει ως πρωταγωνίστρια μια νεαρή γυναίκα που δεν αισθάνεται καλά με τη θηλυκότητά της.

Αυτά είναι τα υποψήφια βιβλία για το Booker 2025

Ανακοινώθηκαν τα δεκατρία βιβλία της μακράς λίστας του σημαντικού βραβείου για την αγγλλόφωνη λογοτεχνία.