Το 2019 σηματοδοτεί την αρχή για τα βραβεία Αργώ, μια ιδέα της Διεθνούς Ένωσης Αργώ – Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, για να επιβραβεύσει τη δημιουργική δραστηριότητα των Ελλήνων του εξωτερικού. Σε μία ειδική τελετή, διακεκριμένοι Έλληνες του παγκόσμιου χώρου, θα προσκαλούνται στην Αθήνα, προκειμένου να βραβευτούν για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς της καθημερινής ζωής.
Το πρώτο βήμα γίνεται στις 21 Μαρτίου με την απονομή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος), όπου οκτώ διακεκριμένοι Έλληνες του εξωτερικού θα τιμηθούν με τα εξής βραβεία: Βραβείο Επιστημών, Βραβείο Πολιτισμού και Τεχνών, Βραβείο Επιχειρηματικότητας, Βραβείο Καινοτομίας, Βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς, Βραβείο Προσφοράς στα Κοινά, Βραβείο Αθλητισμού και Βραβείο Γαστρονομίας. Στην εκδήλωση το «παρών» θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι βραβευμένοι, που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιλέχθηκαν από επιτροπή με πρόεδρο την κα. Ελένη Αρβελέρ και μέλη τους εξής:
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυρα Καλής Θελήσεως της UNESCO
Παναγιώτη Γιαννάκη, Προπονητή καλαθοσφαίρησης
Νικηφόρου Διαμαντούρο, Ακαδημαϊκό, πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό, Επόπτη του Κέντρου Ερευνητικής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών
Άννη Ηλιοπούλου, Επιχειρηματία- Εκδότρια
Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή / Διευθυντή Πληροφορικής του MIT Media Lab Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Επιχειρηματία
Σπύρο Α. Παππά, Δικηγόρο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης «ΑΡΓΩ- ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ»
Αθανάσιο Σαββάκη, Επιχειρηματία
Βασίλειο Σκουρή, Ομότιμο Καθηγητή Νομικής Σχολής Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Πρόεδρο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης