Το πράσινο επιστρέφει στην Αθήνα

Η νέα σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής φέρνει πράσινες παρεμβάσεις στο Πεδίο του Άρεως και αλλού.

Το πράσινο επιστρέφει στην Αθήνα

Μέχρι στιγμής η επαφή της Αθήνας με το πράσινο είναι πολύ περιορισμένη- στην κορυφή των ουκ ολίγων λόφων της πόλης, σε κάποια από τα ελάχιστα πάρκα και σε μερικές πιο περιποιημένες γειτονιές.

Το πράσινο επιστρέφει στην Αθήνα - εικόνα 1
Πεδίο του Άρεως

Το πράσινο όμως επιστρέφει στην πόλη, έπειτα από τη νέα σύμβαση που υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνολικής δαπάνης 656.250 ευρώ με ΦΠΑ. Η σύμβαση εξασφαλίζει την συντήρηση του πράσινου σε σημαντικούς πνεύμονες πράσινου και χώρους αναψυχής για τρία έτη, μέσω παρεμβάσεων στο Πεδίο του Άρεως (εντός του πάρκου), την πλατεία Πρωτομαγιάς, τον Λόφο Εθνικής Αντίστασης, το Αττικό Άλσος (εντός του άλσους) και το Πάρκο Ριζάρη.

Στόχος του έργου είναι τόσο η προστασία και ανάδειξη του χαρακτήρα των σημείων αυτών όσο και η σταδιακή προαγωγή τους σε πόλους αναψυχής και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους, με άξονα φυσικά τη διαφύλαξη της ισορροπίας των οικοσυστημάτων. Πρακτικά, το έργο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συντήρηση, άρδευση και διαμόρφωση του πράσινου, τη συμπλήρωση φυτικού υλικού όπου απαιτείται, τη βελτίωση των συνθηκών εδάφους, τον καθαρισμό των παρτεριών κα. Οι εργασίες, μάλιστα, θα εξειδικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες και την τρέχουσα κατάσταση κάθε πάρκου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5 νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τα Key Books

Βιογραφία, ψυχολογία, εκλαϊκευμένη επιστήμη, πολιτικό δοκίμιο και αυτοβελτίωση σε 5 ξεχωριστές νέες εκδόσεις των Key Books.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

Οι "Μικρές Γεωγραφίες" για πρώτη φορά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το πρότζεκτ της Ίριδας Κρητικού καταφθάνει με μια νέα θεματική ενότητα με τίτλο "Άνθρωποι–Νησιά".

"Μεταξύ Δύο και Τριών Μέτρων": Η νέα ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Γκαλερί Δύο Χωριά

Οι καλλιτέχνες εργάζονται με ζωγραφική, υφάσματα, μελάνι στο χαρτί, ευρεθέντα αντικείμενα και μεικτές τεχνικές, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Μαρτίου.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/02)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Ξεκινά σήμερα η προπώληση για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο θα φιλοξενηθούν αναβιώσεις κλασικών έργων, μοναδικές συναυλίες, καθώς και νέες παραγωγές που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα.

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στις εκθέσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με την αίσθηση του άχρονου στα έργα του Κώστα Παπανικολάου, αλλά και τον ιδιαίτερο κόσμο του Δημήτρη Σεβαστάκη.

Δύο ξεχωριστές ξεναγήσεις για αυτό το Σάββατο στην Αθήνα

Δύο ξεναγήσεις για να γεμίσουν το Σαββατιάτικο πρωινο-μεσημεριανό σας, στις 07/02.