Σημαντική αύξηση στους επισκέπτες των μουσείων ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Δείτε τα στοιχεία που δημοσίευσε η ελληνική στατιστική υπηρεσία για το προηγούμενο έτος.

Σημαντική αύξηση στους επισκέπτες των μουσείων ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Συνεχίζοντας την έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε μία σημαντική αύξηση στην επίσκεψη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, όσον αφορά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, καθώς και για τον μήνα του Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

Σημαντική αύξηση στους επισκέπτες των μουσείων ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ - εικόνα 1

Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων κατά 13%, αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 11% και αύξηση των εισπράξεων κατά 15,8%. Ως προς του αρχαιολογικούς χώρους, τα ποσοστά εμφανίζουν επίσης αύξηση κατά 12,1%, 20,2% και 9,5% κατ’ αντιστοιχία.

Μιλώντας για την συνολική περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, εμφανίστηκε αύξηση (σε σχέση πάλι με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2016) κατά 16,8% στους επισκέπτες των μουσείων και αύξηση κατά 18,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 20,7% . Στους αρχαιολογικούς χώρους δε, είδαμε συνολική ανάταση με 18,2%, 22,0% και 18,0% αύξηση στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Σημαντικό επίσης είναι πως σε όλες τις μετρήσεις τα σκήπτρα των περισσότερων μουσειακών επισκέψεων κατέχει το μουσείο Ακρόπολης ενώ των αντίστοιχων μετρήσεων στους αρχαιολογικούς χώρους η Επίδαυρος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο χώρος ως πεδίο εμπειρίας και η μετα-μινιμαλιστική προσέγγιση του Αντρέα Τζούροβιτς

Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης του εικαστικού, που κατάγεται από το Μαυροβούνιο, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, παρόντος του ιδίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/02/2026

Το βιβλίο της σειράς-φαινόμενο, Heated Rivalry, μεταφράζεται στα ελληνικά

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος φέρνουν στην Ελλάδα το βιβλίο, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η σειρά, που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό παγκοσμίως.

Μια διαδραστική περφόρμανς όπου η Ποίηση γίνεται Οδηγός Επιβίωσης

Το περιοδικό ΦΡΜΚ παρουσιάζει στο Ρομάντσο μια διαδραστική περφόρμανς εξομολογήσεων και παιχνιδιού, όπου η ποίηση γίνεται πράξη φροντίδας, παρηγοριάς και λειτουργεί ως φάρμακο

5 νέες κυκλοφορίες βιβλίων από τα Key Books

Βιογραφία, ψυχολογία, εκλαϊκευμένη επιστήμη, πολιτικό δοκίμιο και αυτοβελτίωση σε 5 ξεχωριστές νέες εκδόσεις των Key Books.

Οι "Μικρές Γεωγραφίες" για πρώτη φορά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το πρότζεκτ της Ίριδας Κρητικού καταφθάνει με μια νέα θεματική ενότητα με τίτλο "Άνθρωποι–Νησιά".

"Μεταξύ Δύο και Τριών Μέτρων": Η νέα ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Γκαλερί Δύο Χωριά

Οι καλλιτέχνες εργάζονται με ζωγραφική, υφάσματα, μελάνι στο χαρτί, ευρεθέντα αντικείμενα και μεικτές τεχνικές, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Μαρτίου.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/02)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.