Απολαύστε πανσέληνο και μερική έκλειψη στο Αστεροσκοπείο

Το ιδιαίτερο αυγουστιάτικο φαινόμενο που αξίζει να δείτε μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στην Πνύκα.

Απολαύστε πανσέληνο και μερική έκλειψη στο Αστεροσκοπείο

Το ιδιαίτερο αυγουστιάτικο φαινόμενο που αξίζει να δείτε μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στην Πνύκα.

Απολαύστε πανσέληνο και μερική έκλειψη στο Αστεροσκοπείο - εικόνα 1

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος που πλησιάζει μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα ιδιαίτερο φαινόμενο... Η Σελήνη θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, καθώς θα εισέλθει μερικώς στην σκιά της γης και θα σκιαστεί μικρό μέρος της επιφάνειάς της. Η μερική αυτή έκλειψη διαρκεί περίπου 2 ώρες (8.23 μ.μ. – 10.18 μ.μ.) και το θέαμα μπορεί να το παρατηρήσει κανείς με γυμνό οφθαλμό.

Όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της ξεχωριστής αυτής πανσέληνου στο μέγιστο δίνουν ραντεβού στο λόφο της Πνύκας, καθώς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κρατά το χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη ανοικτό από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 10.30 μ.μ. προσφέροντάς την καλύτερη θέα προς το φεγγάρι, ενώ το ειδικευμένο προσωπικό του θα βρίσκεται εκεί για να μας εξηγήσει τα πάντα γύρω από το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΛΙΩΤΗ ΘΕΡΜΟΥ
11/02/2026

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.

Θεματικές ξεναγήσεις σε ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια της Αθήνας

Για τρεις Παρασκευές, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, η ιστορία του εργοστασίου ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.

Ξενάγηση για τους αθέατους πρωταγωνιστές της Εθνικής Πινακοθήκης

Μέσα από τις μόνιμες συλλογές ξεναγούμαστε στις ιστορίες των ανθρώπων που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης.

"Σύνδρομα του συνθετικού ποτέ": Μια ομαδική έκθεση στη φρέσκια γκαλερί της πόλης Upper Ankyle

Η έκθεση προσεγγίζει τους συνθετικούς κόσμους με διάθεση φιλοσοφικού αναστοχασμού, ανοίγοντας τον διάλογο για το πώς βιώνουμε, θυμόμαστε και νοηματοδοτούμε την εμπειρία μας μέσα σε επικαλυπτόμενα επίπεδα πραγματικότητας.

Ένας πολυφωνικός τόπος ανάμεσα στο πραγματικό και το ονειρικό, στον Κεραμεικό

Η έκθεση φιλοξενείται στο Knack Studio, ένα σύγχρονο creative art space που λειτουργεί ως πολυχώρος τέχνης και δημιουργίας, για εκθέσεις, φωτογραφικές παραγωγές και επιλεγμένα events.

"Στην Ελλάδα του Βασιλιά Όθωνα" μέσα από 42 έργα ζωγραφικής

Η ατομική έκθεση της της ζωγράφου Μαρίας Σιδέρη, με τη συμμετοχή του κύκλου μαθητείας, της εμβαθύνει στην ιστορική ζωγραφική.