«Αποστολή» στους άστεγους της Αθήνας

Με κεντρικό μήνυμα «κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο»

«Αποστολή» στους άστεγους της Αθήνας

Τα πεζούλια, τα παγκάκια και οι υπόγειες διαβάσεις των Αθηνών φιλοξενούν καθημερινά ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν μια γωνιά ασφάλειας, μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της μεγαλούπολης. Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στα αιτήματα όλων όσων έχουν ανάγκη, αλλά απεναντίας βοηθάει έμπρακτα με δεμάτια υλικής βοήθειας.

Στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό, χυμοί φρούτων και ενίοτε κλινοσκεπάσματα, ρουχισμός και είδη ατομικής υγιεινής δίνουν άμεσα μία χείρα βοηθείας στα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα. Πρόκειται κυρίως για άπορους, αποφυλακισμένους ή τοξικομανείς που ψάχνουν καθημερινά το βραδινό τους καταφύγιο και που έχουν εξοβελιστεί στο περιθώριο, αλλά και όλο και περισσότερους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που χάνουν το βασικό δικαίωμα στη στέγη.

«Αποστολή» στους άστεγους της Αθήνας - εικόνα 1

«Κανένας χωρίς φαγητό, κανένας χωρίς φάρμακο» είναι άλλωστε η εντολή που έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στους ανθρώπους της ΜΚΟ "Αποστολή" που στηρίζουν με διαφορετικούς τρόπους τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το αθηνόραμα υποστηρίζει το έργο του οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων (η μη) αξίζει γνωστοποίησης και προβολής με την ελπίδα να υπάρξουν ακόμη περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, αλλά και πιθανότατα να συντονιστούν μεταξύ τους οι ολοένα και περισσότερες ενέργειες αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται από διαφορετικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/02/2026

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά μέσα από τα έργα μιας έκθεσης ζωγραφικής

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που αποκαλείται και "Γιορτή της Άνοιξης" είναι η πιο σημαντική, παραδοσιακή, εθνική γιορτή στην Κίνα.

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.

Θεματικές ξεναγήσεις σε ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια της Αθήνας

Για τρεις Παρασκευές, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, η ιστορία του εργοστασίου ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.

Ξενάγηση για τους αθέατους πρωταγωνιστές της Εθνικής Πινακοθήκης

Μέσα από τις μόνιμες συλλογές ξεναγούμαστε στις ιστορίες των ανθρώπων που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης.

"Σύνδρομα του συνθετικού ποτέ": Μια ομαδική έκθεση στη φρέσκια γκαλερί της πόλης Upper Ankyle

Η έκθεση προσεγγίζει τους συνθετικούς κόσμους με διάθεση φιλοσοφικού αναστοχασμού, ανοίγοντας τον διάλογο για το πώς βιώνουμε, θυμόμαστε και νοηματοδοτούμε την εμπειρία μας μέσα σε επικαλυπτόμενα επίπεδα πραγματικότητας.