Πλανήτες μπροστά στα μάτια μας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

 Τα κέντρα επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης σε περιμένουν όλο τον Μάιο για να σε ξεναγήσουν στους ουράνιους πλανήτες

Πλανήτες μπροστά στα μάτια μας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Τα κέντρα επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης σε περιμένουν όλο τον Μάιο για να σε ξεναγήσουν στους ουράνιους πλανήτες

Πλανήτες μπροστά στα μάτια μας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών - εικόνα 1

Οι νύχτες Μάιου αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, που οργανώνει τις δράσεις του και φέρνει τους πλανήτες από τόσο μακριά… μπροστά στα μάτια μας. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη ετοιμάζει 40λεπτες παρατηρήσεις ουράνιων αντικειμένων, από τις 8μ.μ. ως τις 10 μ.μ. ενώ στον ίδιο χώρο, τα ξημερώματα της Κυριακής 7/5 (3 π.μ.- 5 π.μ.), στήνεται μία μεταμεσονύκτια παρατήρηση του Κρόνου.

Ήχοι από το διάστημα ενορχηστρώνονται σε τζαζ και μπαρόκ μελωδίες, το βράδυ της Κυριακής 21/5, στις 8:30 μ.μ., από ηλεκτρικές κιθάρες και μουσικό πριόνι. Επίσης, την τελευταία Κυριακή του Μάιου, ο συγγραφέας Ιωάννης Δαγκλής περιμένει τους μικρούς μας φίλους, για ένα παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο της Αστρονομίας, στις 11 π.μ., ενώ καθόλη την διάρκεια του μήνα εκτίθενται ψηφιακές φωτογραφίες από ουράνια αντικείμενα.

Και το ταξίδι δεν σταματάει εκεί. Το κέντρο επισκέψεων Πεντέλης ανοίγει τις πόρτες του 6, 13, 14, 21, 27 και 28 Μάιου, με ελεύθερες βραδινές επισκέψεις, για την παρατήρηση του ουρανού. Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 6/5 και ώρα 8 μ.μ. ο Δρ. Αλέξης Λιάκος μιλάει για την «αστροσεισμολογία» και ακολουθεί παρατήρηση του πλανήτη Δία και των δορυφόρων του.

Κόστος συμμετοχής
ΚΕ Πεντέλης: Είσοδος: 5 ευρώ - Ειδικές κατηγορίες δωρεάν

ΚΕ Θησείου: Είσοδος: Ενήλικες 5 ευρώ - Μαθητές/Φοιτητές/Ηλικίες έως 18 και άνω 65 ετών 2.5 ευρώ - Ειδικές κατηγορίες δωρεάν

Λόφος Νυμφών 118, 2108109107/ 2106131247

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/02/2026

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά μέσα από τα έργα μιας έκθεσης ζωγραφικής

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που αποκαλείται και "Γιορτή της Άνοιξης" είναι η πιο σημαντική, παραδοσιακή, εθνική γιορτή στην Κίνα.

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.

Θεματικές ξεναγήσεις σε ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια της Αθήνας

Για τρεις Παρασκευές, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, η ιστορία του εργοστασίου ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.

Ξενάγηση για τους αθέατους πρωταγωνιστές της Εθνικής Πινακοθήκης

Μέσα από τις μόνιμες συλλογές ξεναγούμαστε στις ιστορίες των ανθρώπων που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της Εθνικής Πινακοθήκης.

"Σύνδρομα του συνθετικού ποτέ": Μια ομαδική έκθεση στη φρέσκια γκαλερί της πόλης Upper Ankyle

Η έκθεση προσεγγίζει τους συνθετικούς κόσμους με διάθεση φιλοσοφικού αναστοχασμού, ανοίγοντας τον διάλογο για το πώς βιώνουμε, θυμόμαστε και νοηματοδοτούμε την εμπειρία μας μέσα σε επικαλυπτόμενα επίπεδα πραγματικότητας.