Η τέχνη του δρόμου βρίσκει… σπίτι, για δέκα ημέρες

Η Ομαδική Έκθεση «Τέχνη από την πόλη: 1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall» έρχεται για πρώτη φορά και απενοχοποιεί την τέχνη του δρόμου.

Η τέχνη του δρόμου βρίσκει… σπίτι, για δέκα ημέρες

Η Ομαδική Έκθεση «Τέχνη από την πόλη: 1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall» έρχεται για πρώτη φορά και απενοχοποιεί την τέχνη του δρόμου.

Η τέχνη του δρόμου βρίσκει… σπίτι, για δέκα ημέρες - εικόνα 1

Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» φέρνουν την τέχνη του δρόμου στην Ομαδική Έκθεση «Τέχνη από την πόλη: 1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall», που διοργανώνεται για πρώτη φορά και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 5/5. Στις 8 το βράδυ, στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης, 22 νέοι καλλιτέχνες της πόλης παρουσιάζουν έργα από street art και graffiti, με δημιουργίες πάνω σε χαρτί, καμβάδες, ξύλο, καθώς επίσης και με κατασκευές από spray, stencil, λάδια και ακρυλικά. Η τέχνη της πόλης παίρνει την καλλιτεχνική αναγνώριση που της αξίζει και ξεπερνάει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που την βαραίνουν. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει με μουσικούς ρυθμούς από τον δρόμο ο Dj Bait, σ’ ένα live set βινυλίων με funky, groovy και hip hop ρυθμούς.

Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 15/5 (εκτός Κυριακών) και θα είναι ανοιχτή τις καθημερινές από τις 7 μ.μ. έως 10 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ.

Στασινού 8Α, Πλ. Προσκόπων, 6942075756/ 6980275555

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όχι σημαίνει όχι. Tι σημαίνει όμως ναι;

Ο νέος συγγραφέας Ευάρεστος Πιμπλής εστιάζει στην έννοια της συναίνεσης, από το #MeToo και μετά, αλλά και τη σημασία της λέξης άντρας σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
12/02/2026

Μια μέρα κοινωνικής προσφοράς και τέχνης στη Sianti Gallery

Δύο διαδοχικές δράσεις, μια ξενάγηση και μια κλήρωση υπέρ του Συλλόγου "Ελπίδα" θα συμβούν με αφορμή την έκθεση "Dessert".

Η Δήμητρα Σιούκα παρουσιάζει "Το Μέσα Δάχτυλο"

Την Δευτέρα, 16 του Φλεβάρη η συγγραφέας συζητά με τη θεατρολόγο Ιλειάνα Δημάδη, για την πρώτη της ποιητική συλλογή.

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά μέσα από τα έργα μιας έκθεσης ζωγραφικής

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά που αποκαλείται και "Γιορτή της Άνοιξης" είναι η πιο σημαντική, παραδοσιακή, εθνική γιορτή στην Κίνα.

Το ανοιχτό μουσείο που ονομάζεται Αθήνα

Μία αναθεώρηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από την σχέση της με την σύγχρονη τέχνη και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά έργα στους δρόμους της.

Η πρώτη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη

Μια σπάνια φωτογραφική έκθεση που προσφέρει μια νέα οπτική της ιδιοσυγκρασίας του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη, από τις 7 Μαρτίου έως τις 17 Μαΐου.

Θεματικές ξεναγήσεις σε ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια της Αθήνας

Για τρεις Παρασκευές, από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, η ιστορία του εργοστασίου ξεδιπλώνεται μέσα από διαφορετικές θεματικές προσεγγίσεις.