H ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση

Η νέα ποιητική ανθολογία “Futures: Poetry of the Greek Crisis” παρουσιάζεται στις 18/2, 7 μ.μ., στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

H ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση

Η νέα ποιητική ανθολογία “Futures: Poetry of the Greek Crisis” παρουσιάζεται στις 18/2, 7 μ.μ., στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

H ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση - εικόνα 1

Η ανθολογία αυτή ήρθε να δώσει απαντήσεις στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή που κλονίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να καταγράψει τον παλμό της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα.

Μετά τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Οξφόρδη στις 12 Νοεμβρίου και στο Free World Centre στις 13 Νοεμβρίου 2015, η έκδοση “Futures: Poetry of the Greek Crisis” θα παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 18 Φεβρουαρίου 2016. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Θοδωρής Χιώτης και ο επιστημονικός σύμβουλος του Αρχείου Καβάφη και αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας, πολιτισμικών σπουδών και σπουδών φύλου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και fellow του Κολεγίου St. Cross, Δημήτρης Παπανικολάου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός, Τίνα Μανδηλαρά. Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν με απαγγελίες των ανθολογημένων ποιημάτων γνωστοί Έλληνες ποιητές.

H ποίηση καταγράφει την ελληνική κρίση - εικόνα 2

Η έκδοση κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου του 2015 στην Αγγλία από τον εκδοτικό οίκο Penned in the Margins σε επιμέλεια και μετάφραση του Θοδωρή Χιώτη, συνεργάτη και project manager του Αρχείου Καβάφη στο Ίδρυμα Ωνάση.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Μικρή Σκηνή, 18 Φεβρουαρίου 2016 | 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου. Η διανομή ξεκινάει μία ώρα πριν την εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Υποδεχόμαστε το 2026 με κλασική μουσική και εκπλήξεις στο Auditorium Χώρος Τεχνών

Οι Τρεις Έλληνες Τενόροι ενώνουν δυνάμεις την πρώτη ημέρα του 2026 σε μια γιορτινή συναυλία υψηλής αισθητικής στο Auditorium Χώρος Τεχνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/12/2025

Δύο γιορτινές κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κίχλη

Μία διπλή έκδοση που παρουσιάζει δύο νουβέλες που συνομιλούν μεταξύ τους.

Το πειραματικό εικαστικό πρότζεκτ του Γιώργου Δρίβα εγκαινιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γιώργος Δρίβας ξεκινάει μια ιδιότυπη αλληλεπίδραση με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην δράση "Συμφωνία 37: Προσωπογραφία ενός αλγόριθμου".

Τι σε περιμένει από τον Ιανουάριο στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις κοινού, παιδικές εκδηλώσεις και μια αναδρομική έκθεση για το έργο του Παναγιώτη Τέτση μας περιμένει με το νέο έτος.

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς με δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ένα ρεσιτάλ του πιανίστα Κωνσταντίνου Δεστούνη σε έργα του Beethoven σας περιμένει την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού.

Άγνωστες ιστορίες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεδιπλώνονται στο Καπνεργοστάσιο

Είδαμε τη νέα έκθεση "1945: Το τέλος του πολέμου" που παρουσιάζει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στην ιστορική πρώην βιομηχανία.

26 + 1 βιβλία για τις διακοπές

Ένας χορταστικός οδηγός με τις επιλογές μας από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, σε μια λίστα που περιλαμβάνει ακόμη δοκίμια, βιβλία για ελεύθερο χρόνο, οδηγό ευ ζην κι ένα λογοτεχνικό περιοδικό.