Άλλαξε την τοιχογραφία της πόλης!

Δύο συμμετοχικές τοιχογραφίες, στις οποίες ο καθένας μας μπορεί να παρέμβει, με τη χρήση ενός smart phone ή tablet και μέσα από την εφαρμογή Layar, παρουσιάζονται στην οδό Καλαμιώτου.

Άλλαξε την τοιχογραφία της πόλης!

Δύο συμμετοχικές τοιχογραφίες, στις οποίες ο καθένας μας μπορεί να παρέμβει, με τη χρήση ενός smart phone ή tablet και μέσα από την εφαρμογή Layar, παρουσιάζει στην οδό Καλαμιώτου, ο Nίκος Τσουνάκας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Το έργο «Pallas // Nemea» αποτελεί μια εικαστική παρέμβαση του Athens Digital Arts Festival που πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ της μυθολογίας και σύγχρονου αστικού πολιτισμού, μεταξύ street art και ψηφιακής τεχνολογίας. Στη μια τοιχογραφία βλέπουμε μια γυναικεία μορφή που παραπέμπει στην Αθηνά Παλλάδα ενώ στην άλλη μια αντίστοιχη ανδρική μορφή εμπνευσμένη από το Λιοντάρι της Νεμέας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Αναδρομική έκθεση για τη βραβευμένη ζωγράφο Μαρία Κτιστοπούλου έρχεται στην Αθήνα

Το αφιέρωμα "Μνήμες του Βλέμματος" θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

"The White Mirror": Σκέψεις γύρω από τη αφαιρετική ζωγραφική στο παρόν

Η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Παπαμαρκάκη Evans.

Flora Mortis: Όταν ένας βραβευμένος σεφ μαγειρεύει τέχνη

Ο Δημήτρης Κονταράτος παρουσιάζει την έκθεση Flora Mortis.

ΦΙΛΕ: Οι αναγνώστες της ιταλικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα αποκτούν το δικό τους φεστιβάλ

Από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, η πρώτη έκδοση του φεστιβάλ θα αποτελέσει μια γέφυρα λογοτεχνικού πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Νέες προσθήκες και επετειακή διάθεση: Ο μουσειακός χάρτης της Αθήνας για το 2026

Γνωστοί χώροι πολιτισμού αντικρίζουν μία νέα εποχή, προχωρώντας σε αναβαθμίσεις και έργα επέκτασης. Παράλληλα, νέοι μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους και ανανεώνουν την πολιτιστική σκηνή της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τραγούδια από τον Τρίτο Όροφο: Μια νέα σειρά live music sessions του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Μια μηνιαία μουσική συνάντηση με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία σε επιμέλεια Γιώργου Φλωράκη.

"Ένα βλεφάρισμα στο σύμπαν" κάνει η γκαλερί Batagianni

Η ομαδική έκθεση του ΠΜΣ "Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή".