Περί ουσίας

0

Ποικιλία μεζέδων σε ζεστό περιβάλλον μονοκατοικίας του Μεσοπολέμου.

Ποικιλία μεζέδων σε ζεστό περιβάλλον μονοκατοικίας του Μεσοπολέμου.

Περί ουσίας - εικόνα 1

Το περιβάλλον είναι ευχάριστο. Ζεστό θα έλεγα. Μια παλιά μονοκατοικία στο Χαλάνδρι διαμορφωμένη με τρόπο που τα δωμάτια του παρελθόντος να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να χάνεται η ιδιωτικότητα των επί μέρους χώρων είναι ήδη ένα πρώτο ατού. Πολύφωτα και απλίκες της δεκαετίας του ΄50, φωτογραφίες στους τοίχους, λίγο φανερό τούβλο σαν διακοσμητική πινελιά και παρκέ πατώματα δημιουργούν ένα σύνολο ελκυστικό ακόμα και αν το μαγαζί δεν είναι γεμάτο. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, όταν το Περί Ουσίας «ντύνεται» ηχητικά με ζωντανή μουσική. Κιθάρα, καλές φωνές και ρεπερτόριο που ηχεί ευχάριστα στα αυτιά των συνδαιτημόνων, προσθέτουν το απαραίτητο κάτι τι που κάνει το περιβάλλον ακόμα πιο ευχάριστο.

Η γευστική πρόταση υπακούει στους κανόνες που επιβάλλει το συνοδευτικό του ονόματος. Μεζεδοπωλείο. Το οποίο μεταφράζεται σε ένα εκτενή κατάλογο με πενήντα προτάσεις για όλα τα γούστα και με ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Οι, περί ων ο λόγος, μεζέδες δεν είναι κάποια μίζερα πιατάκια με δυο μπουκιές φαγητό. Το περιεχόμενο των πιάτων είναι γενναιόδωρο και χορταστικό, γεγονός που σε συνδυασμό με τις τιμές επιτρέπει στην ψυχαγωγική έξοδο να κινείται σε οικονομικά επίπεδα, ανεκτά για τους πολλούς. Η συνολική γευστική εικόνα είναι ενδιαφέρουσα με τα καλά της αλλά και τα αναπόφευκτα λιγότερα καλά, τα οποία απορρέουν από ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό μενού. Από όσα δοκίμασα, μου άρεσε ο καγιανάς με σύγλινο Κρήτης και τυρί. Ισορροπημένο σύνολο με την «αύρα» του σύγλινου να «χαϊδεύει» τις αισθήσεις είναι μια ευχάριστη και γενναιόδωρη πρόταση. Το ίδιο ισχύει και για τη μελιτζάνα σαγανάκι με τυρί και σάλτσα ντομάτα. Σε απόσταση αναπνοής κινούνται τα καλτσούνια με πικάντικη τυρένια γέμιση και ξερό τηγάνι αν και με ένα απόηχο λαδιού στην επίγευση. Στους κρεατομεζέδες η σχάρα κινείται σε καλό επίπεδο αρκεί να τονίσετε τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος, σε αντίθεση με την τυράτη τηγανιά χοιρινού που αναζητά λιγότερη φωτιά στο τηγάνι και λίγο περισσότερο τυρί για να «ντυθούν» επαρκώς οι κρεατομπουκιές. Τέλος, το μυδοπίλαφο θα μπορούσε να είναι ένα must πιάτο. Υποθηκεύεται όμως από την έντονη αίσθηση του γλυκάνισου από το ούζο, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του πιάτου.

Παρά τις επί μέρους αδυναμίες που μάλλον είναι αναμενόμενες σε μια κουζίνα που καλείται, ειδικά όταν το μαγαζί είναι γεμάτο, να διαχειριστεί πενήντα διαφορετικές συνταγές, το Περί Ουσίας κάνει μια συνολικά ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση. Σε συνδυασμό δε με το ζητούμενο αντίτιμο (κάτω από 20€/άτομο), γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε.

Πλήρες δείπνο 15-20€/άτομο χωρίς το κρασί

Θησέως 25 & Δ. Πλακεντίας, Πλατεία Κέννεντυ, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6830220
Και μεσημέρι

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Περί Ουσίας

Θησέως 25 & Δ. Πλακεντίας, Πλ. Κέννεντυ, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια