Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που έρχονται στην Αθήνα

Εκθέσεις, ομιλίες, συναυλιακά ραντεβού, αφιερώματα και παραστάσεις τιμούν τις επόμενες ημέρες το γυναικείο φύλο.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας © Shutterstock

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η Αθήνα διοργανώνει δράσεις αφιερωμένες σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες, εικαστικές εκθέσεις, ομιλίες, συναυλιακά ραντεβού και παραστάσεις που τιμούν το γυναικείο φύλο.

"All About Safety"

Matterz All about safety

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3) και τον Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας, το Matterz, ένα νέο και καινοτόμο ψηφιακό οικοσύστημα με αντικείμενο την δημιουργία ενός ασφαλέστερου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για όλα τα άτομα, διοργανώνει το διήμερο event "All About Safety" το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στο HGW std., δίνοντας βήμα και χώρο σε όλες τις θηλυκότητες, με σκοπό να ενδυναμώσει, να εκπαιδεύσει και φυσικά να δημιουργήσει ένα αυθεντικό safe space για όλα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Μιλώντας για την έμφυλη βία στην Τεχνόπολη

Άδυτον. Γεωργία Λαλέ

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας φωνής και την αντιμετώπιση του ανησυχητικά αυξανόμενου φαινομένου της έμφυλης βίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, ομιλίες από επιστήμονες και ειδικούς, προβολές ταινιών μικρού μήκους και παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Ξεχωριστή παρουσία έχει η εικαστικός Γεωργία Λαλέ με την performance της με τίτλο "Άδυτον".

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Συναυλία με τις Λυδία Λινάρδου και Ηρώ Μενέγου

Μυστήριο 203 Resonances

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στον Πολυχώρο Πολιτισμού Σινέ Ελευσίς το "Μυστήριο 203 Resonances", μία συναυλία με τις Λυδία Λινάρδου και Ηρώ Μενέγου. Μία περιπλάνηση στις νοητές μουσικές πόλεις των αντιθέσεων μέσα από επιλεγμένα έργα του 21ου αιώνα για δύο πιάνα. Ανάμεσά τους μία νέα ανάθεση, μία μεταγραφή ενός κοντσέρτου, μία μεταγραφή ενός έργου για τέσσερα χέρια, μουσικό θέατρο, κίνηση και λόγος. Μία διαδρομή μέσα από την ώριμη γλώσσα των συνθετών υπό την ματιά του νεοσύστατου ντουέτου.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

ΕΜΣΤ: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;"

Yael Bartana What if Women Ruled the World
© Πάνος Κοκκινιάς

Γεμίζοντας τις αίθουσές του με γκιλοτίνες, βίντεο, αλλόκοτες εγκαταστάσεις και μεγάλα αφιερώματα σε σπουδαίες καλλιτέχνιδες, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αποκάλυψε πριν από λίγους μήνες το πιο φεμινιστικό του πρόσωπο. Έπειτα από τέσσερις εντυπωσιακές εκθέσεις υπό τον γενικό τίτλο "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;", το μουσείο εγκαινιάζει το δεύτερο μέρος του θεματικού αυτού κύκλου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, και μας συστήνει σύγχρονες καλλιτέχνιδες που αξίζουν την προσοχή μας.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Έκθεση αφιερωμένη στη γυναικεία δημιουργία

Women Ceramic Artists of Greece

Στα γυναικεία χέρια, την πολυμορφία και την πλούσια κληρονομιά της γυναικείας κεραμικής στην Ελλάδα, είναι αφιερωμένη η επόμενη μεγάλη έκθεση με τίτλο "Women Ceramic Artists of Greece", που εγκαινιάζεται στις 8/3 στο Mon Coin Studio. Η έκθεση συγκεράζει τη διαχρονική παράδοση και τη δυναμική της σύγχρονης δημιουργίας, προσκαλώντας 140 Ελληνίδες δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους σε αρθρωτές ενότητες, που ως "κεφάλαια" αναδεικνύουν τον πλούτο της κεραμικής σήμερα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Το βεραμάν φόρεμα" γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας με προσφορά

Βεραμάν φόρεμα
Γιώργος Σκιτζάκος©

Με μια προσφορά στην τιμή των εισιτηρίων, γιορτάζει το θέατρο Μεταξουργείο και η Άννα Βαγενά τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Έτσι, όποια γυναίκα θέλει να δει την παράσταση "Το βεραμάν φόρεμα" το Σάββατο 9/3 ή την Κυριακή 10/3 θα καταβάλλει το ποσό των 10 €. Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις "Όταν", έγινε παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια, η οποία ερμηνεύει ενώ έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Η ΕΡΤ3 αφιερώνει τη νυχτερινή ζώνη της ημέρας στις γυναίκες

No Bras Vs Push-Up Bras: A Bra Story
No Bras Vs Push-Up Bras: A Bra Story
"Με ή χωρίς στηθόδεσμο"

Fem μαραθώνιος στις 8 Μαρτίου και Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τρία ντοκιμαντέρ και μια ταινία που θα προβληθούν στην ΕΡΤ3 από τις 10 μ.μ. και μετά: "Με ή χωρίς στηθόδεσμο", "Εμείς οι Γκλόριες", "Μισογυνισμός στο διαδίκτυο", "Μέρες και νύχτες της Δήμητρας Κ.".

Δείτε περισσότερα εδώ.

Ο Μάρτιος στο ERTFLIX είναι "Γυναικεία Υπόθεση"

Πίσω από τις θημωνιές
Πίσω από τις θημωνιές
"Πίσω από τις θημωνιές"

Το ERTFLIX αφιερώνει ολόκληρο τον μήνα σε ξένες και ελληνικές ταινίες και σειρές, με τις γυναίκες στο επίκεντρο. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: "Πίσω από τις θημωνιές", "Εμείς οι Γκλόριες", "Μαύρο και μπλε", "Σφαίρες στο Μεξικό", "Η νονά της νύχτας", "Τα καλά κορίτσια", "Όνειρα σε ψηλοτάκουνες γόβες", "Κορίτσι για φίλημα", "Τι θα πει ο κόσμος". Οι σειρές που θα προβληθούν είναι: "Killing Eve", "Screw", "Reyka".

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".