Ο Μάρτιος στο ERTFLIX είναι "Γυναικεία Υπόθεση"

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8/3, το ERTFLIX αφιερώνει ολόκληρο τον μήνα σε ξένες και ελληνικές ταινίες και σειρές, με τις γυναίκες στο επίκεντρο.

Πίσω από τις θημωνιές Πίσω από τις θημωνιές

Πίσω από τις θημωνιές 

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον. Ένα τραγικό γεγονός θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.
Η ταινία της Ασημίνας Προέδρου που σάρωσε τα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας, αφού πρώτα κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κάνει πρεμιέρα στο ERTFLIX στις 8/3.

Εμείς οι Γκλόριες
Εμείς οι Γκλόριες

Εμείς οι Γκλόριες (The Glorias)

Η ιστορία της φεμινίστριας Γκλόρια Στάινεμ και η επίδρασή της ως συγγραφέας, ακτιβίστρια ηγέτης και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το φιλμ έχει πληθυντικό τίτλο, μιας και η προσωπικότητα προβάλλεται μέσω διαφορετικών ερμηνευτριών, στα διάφορα στάδια της ζωής της, από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού "Ms." στη Νέα Υόρκη, και τον ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Με τις Τζούλιαν Μουρ, Γκλόρια Στάινεμ, Αλίσια Βικάντερ, Λούλου Γουίλσον, Μπέτι Μίντλερ και Τζανέλ Μονά.
Από 8/3

Μαύρο και Μπλε
Μαύρο και Μπλε

Μαύρο και μπλε (Black and Blue)

Η νεοσύλλεκτη αστυνομικός Αλίσια Γουέστ, που ζει στο Ντιτρόιτ, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας του φόνου ενός διακινητή ναρκωτικών από διεφθαρμένους συναδέλφους της. Το περιστατικό βιντεοσκοπείται από την κρυφή κάμερα που βρίσκεται πάνω στη στολή της. Η Αλίσια προσωρινά κατορθώνει να ξεφύγει, με τη βοήθεια του μοναδικού ανθρώπου από την κοινότητά της που είναι πρόθυμος να τη βοηθήσει. Ωστόσο, ο κλοιός στενεύει καθώς πλέον μπαίνει στο στόχαστρο τόσο των διακινητών όσο και των διεφθαρμένων συναδέλφων της, οι οποίοι την καταδιώκουν αμείλικτα, ώστε να εμποδίσουν τη γνωστοποίηση των όσων έγιναν και να την κάνουν να σωπάσει μια και καλή.
Από 6/3

Σφαίρες στο Μεξικό
Σφαίρες στο Μεξικό

Σφαίρες στο Μεξικό (Miss Bala)

Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατινοαμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό, για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Στόχος της είναι να τη βοηθήσει να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της Miss Bala. Μπλέκεται, όμως, άθελά της στα πόδια ενός μεξικανικού καρτέλ, που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας, και την απάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται… Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;
Από 13/3

H νονά της νύχτας
H νονά της νύχτας

Η νονά της νύχτας (Mama Weed)

Η αραβικής καταγωγής Πασιάνς Πορτεφέ είναι μεταφράστρια στη Δίωξη Ναρκωτικών της Γαλλίας, που ειδικεύεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων για διακίνηση παράνομων ουσιών. Η ζωή της θα αλλάξει ριζικά, όταν, παρακολουθώντας τη συνομιλία δύο καταζητούμενων διακινητών ναρκωτικών, αναγνωρίζει στον ένα από αυτούς τον γιο της αγαπητής κυρίας που φροντίζει την υπερήλικη μητέρα της. Η μεταφράστρια αποφασίζει να προστατεύσει τον νεαρό, όμως οι πληροφορίες που έχει ήδη συγκεντρώσει, την οδηγούν στην καρδιά ενός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς. Με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ.
Από 1/3

Τα καλά κορίτσια
Τα καλά κορίτσια

Τα καλά κορίτσια (The Good Girls / Las Niñas Bien)

Η Σοφία ζει στην αριστοκρατική γειτονιά Λας Λόμας και το μεγαλύτερο όνειρό της είναι να τραγουδήσει ο Χούλιο Ιγκλέσιας σε ένα από τα πάρτι της. Ωστόσο, η άνετη καθημερινότητά της μπορεί να αλλάξει απότομα, καθώς η μεξικανική οικονομία περνάει κρίση και σιγά σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στον τέλειο κόσμο της Σοφίας.
Από 1/3

Όνειρα σε ψηλοτάκουνες γόβες
Όνειρα σε ψηλοτάκουνες γόβες

Όνειρα σε ψηλοτάκουνες γόβες (Dumplin’)

Η Γουίλ, η ευτραφής έφηβη κόρη μιας πάλαι ποτέ νικήτριας καλλιστείων, κάνει τη δική της επανάσταση για να διαμαρτυρηθεί για τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς, δηλώνοντας συμμετοχή στα τοπικά καλλιστεία μαζί με τις αντισυμβατικές φίλες της.
Από 15/3

Κορίτσι για φίλημα
Κορίτσι για φίλημα

Κορίτσι για φίλημα (I Feel Pretty)

Μια γυναίκα, που παλεύει με την ανασφάλεια, ύστερα από ένα ατύχημα στο γυμναστήριο ξυπνάει στα αποδυτήρια πιστεύοντας ότι είναι η πιο όμορφη και ικανή γυναίκα στον πλανήτη. Η ανεβασμένη αυτοπεποίθησή της δίνει τη δυνατότητα να ζήσει άφοβα, αλλά τι θα συμβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι η εμφάνισή της δεν άλλαξε ποτέ;
Από 15/3

Τι θα πει ο κόσμος
Τι θα πει ο κόσμος

Τι θα πει ο κόσμος (What Will People Say)

H δεκαεξάχρονη Νίσα ζει διπλή ζωή: Στο σπίτι είναι η τέλεια Πακιστανή κόρη. Έξω, παρέα με τους φίλους της, είναι μια συνηθισμένη Νορβηγίδα έφηβη. Όταν ο πατέρας της, τη βρίσκει στο κρεβάτι με τον φίλο της, οι δύο κόσμοι της Νίσα συγκρούονται βίαια. Οι γονείς της αποφασίζουν να την τιμωρήσουν για παραδειγματισμό: την απάγουν και την πηγαίνουν στο Πακιστάν, για να μείνει με συγγενείς της οικογένειας. Σε μια χώρα που της είναι τελείως ξένη, η Νίσα αναγκάζεται να προσαρμοστεί.
Από 1/3

Σειρές


Killing Eve
Killing Eve

Killing Eve

Η υποτιμημένη Βρετανή πράκτορας της ΜΙ5, Ιβ Πολάστρι (Σάντρα Ο), αναλαμβάνει να αιχμαλωτίσει την ψυχοπαθητική δολοφόνο Βιλανέλ (Τζόντι Κόμερ). Κατά τη διάρκεια του κυνηγητού, οι δυο τους θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη εμμονή η μία για την άλλη.
Για πρώτη φορά στο ERTFLIX, ολόκληρη την πολυβραβευμένη σειρά της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ, που κέρδισε, μεταξύ άλλων, πολλές υποψηφιότητες για τις δύο πρωταγωνίστριες, όπως BAFTA, Χρυσές Σφαίρες και Έμμυ.

Screw
Screw

Screw 

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι συνάδελφοί τους, εργάζονται σε ανδρική φυλακή. Η Λέι Χένρι αγωνίζεται για να διατηρήσει τον έλεγχο της πτέρυγάς της. Η νεοπροσληφθείσα Ρόουζ Γκιλ μπλέκεται σε μια επιχείρηση λαθρεμπορίας όπλων, προκειμένου να σώσει τον αδελφό της από μια αδίστακτη συμμορία στην οποία χρωστάει.

Reyka
Reyka

Reyka 

Στη λήξη του Απαρτχάιντ το 1994, η 12χρονη Reyka απήχθη από τον Άνγκους Σπίλμαν, ο οποίος την κακοποιούσε για τέσσερα χρόνια. Κατάφερε να δραπετεύσει σε ηλικία 16 ετών, με τον απαγωγέα της να συλλαμβάνεται και να καταδικάζεται. Ενήλικη πια, η Reyka, είναι εγκληματολόγος που ερευνά μια σειρά βίαιων δολοφονιών από έναν κατά συρροή δολοφόνο. Το τραυματικό παρελθόν της, τη βοηθά να μπει στο μυαλό των διαβόητων εγκληματιών της Αφρικής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.