Kristi Stassinopoulou – Stathis Kalyviotis: NYN

Η φωνή της Κρίστης Στασινοπούλου και οι μουσικές του Στάθη Καλυβιώτη μας πάνε σε ένα γοητευτικό ταξίδι πίσω στην ψυχεδέλεια των ‘60’s – και ‘70’s.

Kristi Stassinopoulou – Stathis Kalyviotis: NYN

Η φωνή της Κρίστης Στασινοπούλου και οι μουσικές του Στάθη Καλυβιώτη μας πάνε σε ένα γοητευτικό ταξίδι πίσω στην ψυχεδέλεια των ‘60’s – και ‘70’s.

Kristi Stassinopoulou – Stathis Kalyviotis: NYN - εικόνα 1

Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης, εδώ και χρόνια, έχουν πάρει έναν ιδιαίτερα δημιουργικό δρόμο στην διεθνική μουσική σκηνή που αναδεικνύει την ποιότητα και την ομορφιά της μουσικής μας παράδοσης μέσα από μια φυσική μείξη με τεχνοτροπίες που αποτελούν πια κοινή γλώσσα στον ευρύτερο χώρο της pop (με τη σωστή έννοια του όρου). Στη μουσική του Στάθη και της Κρίστης δεν έχουμε απλώς μια fusion της ελληνικής μουσικής με το rock (ή οτιδήποτε) αλλά μια εμβάθυνση της διεθνικής ψυχεδέλειας μέσα στην καρδιά της δικής μας «εθνικής» ηχορυθμίας που, από την «αρχέγονη» φύση της, μπορεί να διαθέτει παραμέτρους παγκοσμιότητας. Όλοι οι δίσκοι της Κρίστης και του Στάθη, από τον «Υφαντόκοσμο» ως το σημερινό «ΝΥΝ» καλλιεργούν μια μουσική δημιουργική τάση που δεν έχει να κάνει με το στίγμα μιας «ελληνικής θέσης» μέσα σε ένα «παγκόσμιο φολκλόρ» αλλά με την ουσία της ίδιας της μουσικής, που ξεπηδάει από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και έχει να κάνει με πανανθρώπινες έννοιες και αξίες. Το «ΝΥΝ» δημιουργείται μέσα από μορφές της δικής μας παράδοσης αλλά ακολουθεί δρόμους που έχουν να κάνουν με μια κοινωνική και φιλοσοφική πραγματικότητα που θα μας απασχολεί διαρκώς – όπως απασχολεί και τους δημιουργούς αυτών των δεκατριών πολυμορφικών κομματιών που απαρτίζουν το «ΝΥΝ». Η φωνή της Κρίστης Στασινοπούλου και οι μουσικές του Στάθη Καλυβιώτη μας πάνε σε ένα γοητευτικό ταξίδι πίσω στην ψυχεδέλεια των ‘60’s – και ‘70’s – με μείξη φυσικών οργάνων, mellotron και samples, με ηχορυθμίες που ταιριάζουν σε έναν αναλογικό κόσμο, γεμάτο όμορφες καμπύλες και ανάλογες συγκινήσεις. Το «ΝΥΝ» είναι ένα βήμα πιο πέρα από το “Greekadelia”, τον προηγούμενο δίσκο τους. Τώρα τα κομμάτια είναι original και ο στόχος πολύ πιο ξεκάθαρος. Και, φυσικά, είναι περιττό να πούμε πως το «ΝΥΝ», ούτε δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του, ήδη ξεχωρίζει στα διεθνή world music charts. (Riverboat Records / Rockarolla)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.