Εννέα (+) ωραίες συναυλίες γι' αυτή την εβδομάδα

Πλησιάζουμε σε μια συναυλιακή κορύφωση για το καλοκαίρι πριν από τη συνήθη χαλάρωση των διακοπών. Συνεχίζοντας να απολαμβάνουμε με ασφάλεια!

Εννέα (+) ωραίες συναυλίες γι' αυτή την εβδομάδα

Μάριος Φραγκούλης

Ο Μάριος Φραγκούλης σε δύο μοναδικές βραδιές του Ιουλίου, η μία στις 8 στο Βεάκειο και η άλλη στις 12 στο Θέατρο Πέτρας. Μια παράσταση που ξεκίνησε πέρυσι αλλά δεν βρήκε, λόγω των γνωστών συνθηκών, τον χρόνο ούτε τον χώρο να απλωθεί. Μια παράσταση που φέτος επιστρέφει ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, με τραγούδια που υμνούν την ζωή και ιχνογραφούν όλα τα αισθήματα. Ακούμε από τον Μάριο Φραγκούλη και τους φίλους του, την Δήμητρα Σελεμίδου, την Μυρτώ Βασιλείου και τον Βασίλη Κούρτη, έναν γαλαξία τραγουδιών υπογεγραμμένο από συνθέτες όπως οι Νίνο Ρότα, Νικόλα Πιοβάνι, Λούτσιο Ντάλα, Μισέλ Λεγκράν, Κόουλ Πόρτερ, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Ελένη Καραΐνδρου, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ά. καθώς και τραγούδια του ίδιου του Μάριου από την «Γαλάζια Λίμνη», τον πιο πρόσφατο δίσκο του.

ΜΕΛΙSSES

Οι ΜΕΛΙSSES κινούνται εδώ και πολύ καιρό σε high επίπεδα και αυτό το αποδεικνύουν οπουδήποτε εμφανίζονται. Με μια σειρά από επιτυχίες όπως «Το Κύμα», «Έλεγες», «Γιατί», «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι», «Δεν Έχω Ιδέα», «Είμαι Αλλού», «Κρυφτό», «Ένα Λεπτό» κ.λπ. είναι οι, ούτως ειπείν, αγαπημένοι της νεολαίας. Τα εισιτήρια για τη συναυλία τους στην Τεχνόπολη (8/7) έχουν εξαντληθεί –όμως πάντα υπάρχει η λύση του live streaming. Είναι όμως και οι εμφανίσεις τους στο «Άλσος» (12 και 13/7) με guest την Μαντώ. Αν δεν προλάβετε κι αυτές, οι ΜΕΛΙSSES θα είναι ξανά στο «Άλσος» στις 26 και 27/7 – αυτή τη φορά με τον Θέμη Αδαμαντίδη.

Σωκράτης Μάλαμας

«Κανονικότητα» για τον Σωκράτη σημαίνει μεν επιστροφή στις συναυλίες αλλά και στα απανωτά sold out! Με κάποιο τρόπο, ο Μάλαμας γεμίζει μονίμως θέατρα και συναυλιακά spots – έτσι πρέπει να είναι κανείς stand by αν θέλει να τον απολαύσει live. Έτσι, οι δυο του αθηναϊκές συναυλίες, στο Κατράκειο της Νίκαιας στις 8 και 9 Ιουλίου, είναι sold out και τις αναφέρουμε εδώ for the record! Ένα πλούσιο και μεστό πρόγραμμα από αγαπημένα τραγούδια με τον Σωκράτη Μάλαμα και την ωραία παρέα του που εδώ είναι η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Δημήτρης Λάππας στην κιθάρα και στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν και ο Νίκος Μαγνήσαλης στα ντραμς.

Κατερίνα Πολέμη

«Λουλούδια στον Κήπο», του Μεγάρου (9/7) προφανώς, φυτεύει η Ελληνοβραζιλιάνα, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, συνθέτης, περφόρμερ κ.λπ. που μας έχει συνηθίσει σε πολύ ωραίες εμφανίσεις. Αυτή τη φορά όμως η Κατερίνα φτιάχνει μια πραγματική γιορτή και μοιράζεται η σκηνή με φίλους πολύ καλούς και δημιουργικούς όπως η Μαρία Παπαγεωργίου, με την σπουδαία συγκινησιακή της δυναμική, την Παυλίνα Βουλγαράκη με τη μοναδική ερμηνευτική της ικανότητα, τον Θέμο Σκανδάμη που ό,τι κι αν κάνει και ό,τι κι αν πει έχει τη δική του σφραγίδα και τον Δημήτρη Κόψη με την νεανική του τρυφερότητα.

ΣTELLA

Η ΣTELLA δίνει την μοναδική της αθηναϊκή συναυλία γι’ αυτό το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, με πλήρες γκρουπ. Η Σtella έχει ήδη εντυπωσιάσει με τον πρώτο της, ομώνυμο δίσκο του 2015 και τώρα, με το καινούριο της άλμπουμ «The Break» στην καναδέζικη Arbutus Records, κάνει πιο ευκρινή – και διακριτή – την ποπ ιδιαιτερότητά της, που φαίνεται να έχει πιο σαφές και διεθνές αντίκρισμα. Το καινούριο της άλμπουμ θα ακουστεί για πρώτη φορά live εδώ, στη συναυλία με opening act τον Jef Maarawi.

Αγγελική Τουμπανάκη

Η πολυδιάσταση βοκαλίστρια, ερευνήτρια και περφόρμερ ορίζει ως «Crossovers» ένα project όπου ζητούμενο είναι η συνάντηση, συνεύρεση και σύμπραξη ανθρώπων και μουσικών που μπορεί να φέρουν διαφορετικά πολιτισμικά βιώματα αλλά βρίσκουν τον τρόπο και τον κοινό τους δρόμο σε κάποιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό καλλιτεχνικό «προϊόν» με το δικό του αισθητικό αποτέλεσμα και, φυσικά, αξία. Εδώ, μαζί με την Αγγελική Τουμπανάκη (φωνή, loops κ.λπ.) οι μουσικοί που επιχειρούν στα «Crossovers» είναι οι Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν, πλήκτρα), Γρηγόρης Ντάνης (κιθάρα), Απόστολος Καλτσάς (μπάσο, loops), Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα, pads, sound design) και η χορεύτρια / περφόρμερ Όλγα Σπυράκη. Στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού (10/7).

Γιώργος Κοντραφούρης

Όταν μιλάμε για τον Κοντραφούρη, αναφερόμαστε σε μια μορφή της μουσικής με διεθνές εκτόπισμα και δημιουργικό άνθρωπο που πάει πέρα από στυλιστικές ιδιαιτερότητες ή ιδιωματικούς περιορισμούς. Όμως, ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης είναι και μια ιδιαίτερη περίπτωση σύγχρονου τζάζμαν και αυτό καταγράφεται στον πιο πρόσφατο δίσκο, «The Passing». Πρόσφατο, τρόπος του λέγειν, αφού έχει ήδη κυκλοφορήσει από τον Ιανουάριο του 2020, όμως λόγω κορωνοϊού δεν είχε την ευκαιρία να ακουστεί live, πράγμα που γίνεται τώρα, την Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στον Κήπο του Μεγάρου, ιδανικό γι αυτή τη μουσική χώρο. Μαζί του έχει τον Κίμωνα Καρούτζο στο μπάσο και τον Jason Wastor στα ντραμς.

Παύλος Παυλίδης | The Boy

O Παύλος Παυλίδης δίνει μιαν άλλη μορφή στα τραγούδια και τις μουσικές του ακολουθώντας πειραματισμούς με φίλους του – όπως ο Φώτης Σιώτας κ.ά. Έτσι, ο χαρακτήρας της τέχνης του παίρνει άλλες διαστάσεις και εμπλουτίζεται με καινούργιες δυναμικές που μας προκαλούν να τον γνωρίσουμε ξανά. Παράλληλα, εδώ ο Παύλος Παυλίδης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, ακυκλοφόρητο υλικό από το δίσκο που ετοιμάζει, συνδέοντας μουσικά το παρελθόν με το παρόν του.
Οτιδήποτε σχετίζεται με τη μουσική και τις εμφανίσεις του Αλέξανδρου «The Boy» Βούλγαρη πρέπει να θεωρείται αντισυμβατικό. Η δισκογραφία του είναι αρκετά εκτενής και απλώνεται σε ποικίλες όψεις της σύγχρονης μουσικής, αντικατοπτρίζοντας την ίδια την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Το τελευταίο άλμπουμ του, «Αντιλόπη», γράφτηκε και κυκλοφόρησε πέρυσι, μέσα στην καραντίνα και είναι φυσικό να εκφράζει απόλυτα κάθε δυστοπική κατάσταση που βιώνουμε. Στο Ηρώδειο ο The Boy παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα από το σύνολο της δισκογραφίας του. (Ηρώδειο, 12/7)

Λένα Πλάτωνος | Nalyssa Green

Στην περίπτωση της Λένας Πλάτωνος έχουμε την ιστορία μιας ιδιαίτερης ποπ πρωτοπορίας που αναπτύχθηκε στις αρχές των 80s και παραμένει στην πρώτη γραμμή εδώ και τέσσερις δεκαετίες! Η Λένα Πλάτωνος έχει εντελώς καινούργια δουλειά –που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες– με τη μελοποίηση της Emily Dickinson στο δίσκο με τίτλο «Η ελπίδα είναι ένα πράγμα με φτερά», όπου τραγουδούν η Αθηνά Ρούτση και η Sissi Rada. Φυσικά, στη συναυλία θ’ ακούσουμε και όλα τα classics της δισκογραφίας της Λένας – με τη συμμετοχή του Γιάννη Παλαμίδα.
Η Nalyssa Green είναι μια από τις πιο original φωνές και παρουσίες στη σύγχρονη μουσική μας σκηνή και η πορεία της δείχνει μια συνεχή δημιουργική ανέλιξη. Οι μουσικές και τα τραγούδια της Nalyssa Green διαθέτουν μιαν ισχυρή ταυτότητα που είναι εμφανής σε κάθε περίπτωση και τη χαρακτηρίζει δημιουργικά. Ειδικά οι δύο τελευταίοι ελληνόφωνοι δίσκοι της, «Μπλουμ» και «Ταξίδι αστρικό», φτιάχνουν έναν μουσικό κόσμο γοητευτικό και γεμάτο ευαισθησία – ακόμα πιο ιδιαίτερο στις αισθητικές του λεπτομέρειες. (Ηρώδειο, 14/7)

Περισσότερες πληροφορίες

Σωκράτης Μάλαμας (Αναβλήθηκε)

  • Ελληνική

Επιστροφή, μετά από ένα χρόνο, στη σκηνή και τους ανοιχτούς χώρους με στόχο μεγάλα συναυλιακά events με μεγάλα τραγούδια.

Αγγελική Τουμπανάκη

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η world jazz βοκαλίστρια μαζί με τέσσερις αγαπημένους και εκλεκτούς μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής, στη συναυλία «For Women».

Κατερίνα Πολέμη

  • Ελληνική

«Λουλούδια στον Κήπο» με τη συμμετοχή Μαρίας Παπαγεωργίου, Παυλίνας Βουλγαράκη, Θέμου Σκανδάμη και Δημήτρη Κόψη.

Μάριος Φραγκούλης

  • Ελληνική

Επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους μαζί με Δήμητρα Σελεμίδου, Μυρτώ Βασιλείου και Βασίλη Κούρτη.

ΜΕΛΙSSES

  • Rock-pop-folk

«ΜΕΛΙSSES Για Πάντα»: Με ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις επιτυχίες τους αλλά και από μοναδικές διασκευές που όλοι έχουμε αγαπήσει. Από τη μουσική παρέα βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι, τρείς από τους σπουδαιότερους frontmen εμβληματικών συγκροτημάτων της χώρας που έχουν αφήσει εποχή. Ο Πασχάλης που με τους Olympians από τα μέσα της δεκαετίας τoυ 1960 εισήγαγε ευρωπαϊκούς ρυθμούς στα εγχώρια μουσικά πρότυπα θεμελιώνοντας το δρόμο για την ελληνική pop, ο Μπάμπης Στόκας που με τους Πυξ Λαξ τα τελευταία 30 χρόνια αποτελούν το πιο επιτυχημένο και επιδραστικό rock συγκρότημα της χώρας μας και ο Κώστας Τουρνάς, που με τους πρωτοποριακούς Poll τάραξε τα νερά της ελληνικής μουσικής και καθιέρωσε το δικό του μοναδικό ύφος τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως δημιουργός. Στην παρέα θα βρίσκεται και η Παυλίνα Βουλγαράκη.

ΣTELLA

  • Rock-pop-folk

Με νέο υλικό αλλά και κομμάτια από το τελευταίο της άλμπουμ «The Break», που ακούγεται live για πρώτη φορά.

Παύλος Παυλίδης / The Boy

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Δύο από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής, σ’ ένα ξεχωριστό μουσικό δίπτυχο.

Λένα Πλάτωνος / Nalyssa Green

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Δύο διακεκριμένες όψεις της δικής μας ηλεκτρονικής ποπ ευαισθησίας που είναι δημιουργικές, σχετίζονται και συνδυάζονται.

Γιώργος Κοντραφούρης

  • Jazz-Blues-Ethnic

Ο βιρτουόζος τζαζ πιανίστας με το τρίο του (Κίμων Καρούντζος μπάσο και Jason Wastor ντραμς) μας παρουσιάζει το άλμπουμ «The Passing».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.