Η Τεχνόπολη γιορτάζει τα 20 χρόνια της με μια μεγάλη συναυλία

19 δημοφιλείς καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή και γιορτάζουν με τα τραγούδια και τις μουσικές τους τα 20χρονα του πιο σπουδαίου συναυλιακού spot - και όχι μόνο - του κέντρου της πόλης μας.

Η Τεχνόπολη γιορτάζει τα 20 χρόνια της με μια μεγάλη συναυλία

Ήταν το 1999 που ξεκίνησε σαν συναυλιακό spot - και όχι μόνο - η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Με μια σειρά από καλλιτέχνες που, στη συνέχεια, έγραψαν ιστορία. Ο καθένας τη δική του - και όλοι μαζί της Τεχνόπολης. Όλοι αυτοί θα βρεθούν στη σκηνή 20 χρόνια μετά, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, σε μια μεγάλη συναυλία που σηματοδοτεί και υπογραμμίζει αυτή την ιστορία.

Η Τεχνόπολη γιορτάζει τα 20 χρόνια της με μια μεγάλη συναυλία - εικόνα 1

Aνάμεσα στα μεγάλα ονόματα του σήμερα, που πριν από 20 χρόνια έδιναν το δικό τους στίγμα μέσα από τη συναυλιακή τους παρουσία στο ξεκίνημα της Τεχνόπολης ήταν ο Κ. Βήτα, ο Στάθης Δρογώσης, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μανώλης Φάμελλος. Μουσικοί, τραγουδοποιοί και τραγουδιστές που έδιναν μέσα από μια ευρεία μουσική γκάμα τον χαρακτήρα της τέχνης τους.

Η Τεχνόπολη γιορτάζει τα 20 χρόνια της με μια μεγάλη συναυλία - εικόνα 2

Μαζί τους και άλλοι καλλιτέχνες που στη συνέχεια έδωσαν κι αυτοί τα δικά τους τραγούδια και τις δικές τους μουσικές, ανεβαίνουν στη σκηνή της Τεχνόπολης για να την μετασχηματίσουν σε χρονοκάψουλα που θα μας πάει ξανά πίσω στο 1999. Είναι οι Δραμαμίνη, Δημήτρης Κόψης, Κορίνα Λεγάκη, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Απόστολος Ρίζος, Katerine Duska και Nalyssa Green.

Η Τεχνόπολη γιορτάζει τα 20 χρόνια της με μια μεγάλη συναυλία - εικόνα 3

Μέσα σ' αυτή τη ιδιαίτερη γιορτή θα ξεχωρίσει και αυτός που ξέρει, με την μεγάλη πείρα του αλλά και την συνεχή δημιουργική του δράση, πως να φτιάχνει μια πραγματική μουσική γιορτή. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα είναι ανάμεσα σε όλους αυτούς που θα πάνε το σήμερα στο 1999, όταν ξεκινούσε η Τεχνόπολη, και, κυρίως, το 1999 στο σήμερα.

Οι μουσικοί που συντροφεύουν όλους αυτούς τους καλλιτέχνες στη σκηνή είναι: Θάνος Μιχαηλίδης (ντραμς), Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο), Αλέκος Βουλγαράκης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Αλεξάκης (πλήκτρα, πιάνο, τρομπόνι), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα), Μανώλης Φάμελλος (κιθάρες, μαντολίνο).
Ενορχήστρωση: Μανώλης Φάμελλος, Στέφανος Δανιηλίδης | Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μανώλης Φάμελλος | Επιμέλεια προγράμματος: Χρήστος Παπαμιχάλης | Υπεύθυνοι ήχου είναι οι: Αλέξης Χατζηιωάννου και Βαγγέλης Φιλαΐτης | Φωτισμοί: Νίκος Μπουντούνης

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Έναρξη: 20:30 Τιμές εισιτηρίων:12€ προπώληση, 14€ ταμείο Διατίθεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων,μη αριθμημένων για τις οποίες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες

«Ξανά 1999»

  • Ελληνική

Τα 20ά γενέθλια της Τεχνόπολης, με τους Κ. Βήτα, Δραμαμίνη, Στάθη Δρογώση, Μελίνα Κανά, Δημήτρη Κόψη, Κορίνα Λεγάκη, Θοδωρή Μαυρογιώργη, Γιάννη Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Απόστολο Ρίζο, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλη Φάμελλο, Katerine Duska, Nalyssa Green κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.