Οι 12 top συναυλίες αυτής της εβδομάδας

Μια πολύ γεμάτη και χορταστική εβδομάδα από συναυλιακή άποψη. Φυσικά, τα events μπορεί να υπερκαλύπτουν τη ζήτηση.

Οι 12 top συναυλίες αυτής της εβδομάδας

Off the Hook Festival

Χωρίς πολλά λόγια, μόνο με πολλά ονόματα (23 για την ακρίβεια) να γεμίζουν ένα διήμερο (5-6/9) στην Τεχνόπολη, έχουμε ένα διεθνές line up σε μια γιορτή αφιερωμένη στην κουλτούρα και την καταξίωση της hip hop σκηνής. Την Πέμπτη θα δούμε Ocean Wisdom (UK), RNS, Complex, Bloody Hawk, Social Waste, Snowgoons (GER), Blabbermouf (NL), Iratus, M-Dot (USA), Ζωγράφος X Wise, Ραμμένος Άσσος, Lobo Amarillo. Και την Παρασκευή τους Λεξ, Lady Leshurr (UK), R.A. The Rugged Man (USA), Τζαμάλ, Μικρός Κλέφτης, Tsaki (Joker / Two-Face), Sadomas, Billy Sio, Vlospa, MI55T, Mr. Emor.

Vassilikos

Συνθέτης και στιχουργός των Raining Pleasure, τολμηρός διασκευαστής μέσα από άλμπουμ όπως «Vintage» και «Sunday Cloudy Sunday», καλλιτέχνης με ιδιαίτερες συνεργασίες και, γενικά, εξαιρετική παρουσία, επιστρέφει με original υλικό και θα παρουσιάσει ένα μοναδικό live, όπου θα πρωταγωνιστεί το νέο του άλμπουμ «Αmazing Grey». Με μια μίξη από ‘60’s επιρροές και πολλά σύγχρονα και πειραματικά ηλεκτρονικά στοιχεία. (Gazarte, 6/9)

Στίχοιμα, Λόγος Τιμής

Η πολύαναμενόμενη συνάντηση κορυφής από δύο σπουδαία συγκροτήματα της εγχώριας χιπ χοπ σκηνής για ένα και μοναδικό live show που θα γράψει ιστορία. Στις 7 Σεπτέμβριου 2019 οι Στίχοιμα και Λογος Τιμης Λ.Τ θα βρεθούν στην ίδια σκηνή εκπροσωπώντας το ελληνικό hip-hop, σε μια μοναδική βραδιά, όπου τα δυο Αθηναϊκά συγκροτήματα θα βάλουν φωτιά στην καρδιά της πρωτεύουσας! (Τεχνόπολη, 7/9)

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αποχαιρετά το καλοκαίρι με μία σόλο εμφάνιση στην Τεχνόπολη την Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας. Έτσι, ολοκληρώνει την solo performance που έχει καλλιεργήσει επαρκώς όλη τη χρονιά που πέρασε.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Τη Δευτέρα 9/9 στο Βεάκειο, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μας πάει ταξίδι έτσι όπως μόνο αυτός ξέρει. Με την αψεγάδιαστη ροκ φωνή του, τρυφερή και σε πλήρη ωριμότητα και με τη διαρκώς εφηβική του αγάπη και στάση σε σχέση με τη μουσική, Με τον καινούριο του δίσκο, «Μπλέξαμε», που όμως εμάς πάντα μας βοηθάει να ξεμπλέξουμε, αλλά και με όλα τα άλλα του τραγούδια που εδώ και δεκαετίες έχουν γράψει ιστορία.

Δυνάμεις του Αιγαίου

35 χρόνια μετά, οι Δυνάμεις του Αιγαίου επανασυντίθενται, προσθέτοντας στην τέχνη τους όχι μόνο τους τέσσερις δίσκους που κυκλοφόρησαν («Δυνάμεις του Αιγαίου», «Ηχος Β΄», «Ανατολικό παράθυρο», «Ολες οι μέρες που έλειπα») από το 1985 ως το 2002 αλλά και τις προσωπικές δημιουργικές πορείες των μελών τους και δίνουν μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων (9/9). Μαζί τους θα είναι φίλοι και συνεργάτες όπως ο Νίκος Ξυδάκης, η Σοφία Παπάζογλου και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Και παρέα τους οι μουσικοί Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (τραγούδι, κιθάρα και λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά) και Πέτρος Βαρθακούρης (ακουστικό μπάσο).

«Εκκλησιάζουσες»

Σε μια εποχή απόλυτης παρακμής, οι γυναίκες μεταμφιέζονται σε άντρες, παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους και προτείνουν ένα νέο σύστημα κοινοκτημοσύνης. Αυτή είναι η πλοκή της αριστοφανικής κωμωδίας «Εκκλησιάζουσες», η οποία έγινε στα χέρια του Σταμάτη Κραουνάκη λαϊκή οπερέτα και παρουσιάζεται στο Ηρώδειο (9/9). Απόλυτα σύγχρονη και με πολύ χιούμορ, η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της επικεφαλής του Θεάτρου Τέχνης ¬Μαριάννας Κάλμπαρη κι έχει για πρωταγωνίστρια (εκτός από τη μουσική) τη Σοφία Φιλιππίδου.

Χρήστος Νικολόπουλος

Τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, εδώ και 55 χρόνια, γράφουν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της λαϊκής μας μουσικής. Μέσα από ένα πολύμορφο φάσμα συναισθημάτων, τα περισσότερα από αυτά έχουν γίνει κλασικά και έχουν κερδίσει μια διαχρονικότητα που τα προβάλλει διαρκώς στο σήμερα. Έτσι, θα έχουμε την τέχνη του Χρήστου Νικολόπουλου στη μεγάλη συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο (9/9) με Αργυρό, Ασλανίδου, Βανδή, Γλυκερία, Στ. Διονυσίου, Θεοδωρίδου, Μαργαρίτη, Πάολα, Π. Παπαδοπούλου, Πλούταρχο, Ρέμο, Ρόκκος κ.ά. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλοι μαζί μπορούμε».

Γιάννης Χαρούλης

Σε μια Τεχνόπολη που, κυριολεκτικά, σφύζει από μουσικά events, κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς μας καλλιτέχνες επιλέγουν να κλείσει ο κύκλος των καλοκαιρινών τους συναυλιών. Έτσι, για το διήμερο 10-11/9 ο Γιάννης Χαρούλης μας δίνει το απόσταγμα της τέχνης του μέσα από παραδοσιακές φόρμες και ροκ εντάσεις.

Bocelli

Με φωνή που έχει χαρακτηριστεί, κυριολεκτικά, «θεϊκή» και με ρεπερτόριο τέτοιου εύρους που καλύπτει και αποδίδει με τη μεγαλύτερη φυσικότητα από την πιο απλή καντσονέτα ως την πιο απαιτητική οπερατική άρια, ο Andrea Bocelli είναι ένας πραγματικός σύγχρονος θρύλος του έντεχνου τραγουδιού. Η καλλιτεχνική παρουσία του μέγιστου αυτού λυρικού καλλιτέχνη καταγράφεται μέσα από μια πλούσια δισκογραφία που καλύπτει πλήρως το φάσμα από το κλασικό ως το crossover αλλά και από αναρίθμητες live εμφανίσεις που χαρίζουν σε πλατιές μάζες το θείο δώρο της μουσικής με τον τρόπο που μόνον ο Bocelli το προσφέρει. Ήταν, λοιπόν, φυσικό και αναμενόμενο η μεγάλη συναυλία που δίνει αυτός ο θρύλος στο Ηρώδειο (11/9), με την Συμφωνική της ΕΡΤ και τον μαέστρο Marcello Rota, να γίνει sold-out μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, μόνο οι τυχεροί θα απολαύσουν την υψηλή του τέχνη σε μια μουσική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ίδρυμα International Foundation for Greece, του οποίου ο Bocelli είναι επίτιμος πρόεδρος.

Com Truise

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο ξεχωριστός Αμερικανός Com Truise ανεβαίνει στην σκηνή του Ρομάντσο στα πλαίσια της περιοδείας του σε ένα δυνατό live γεμάτο ηλεκτροφόρα synths, γνήσια μελωδικότητα και έναν φρέσκο αέρα νοσταλγίας που θα μας παρασύρει σε έντονους ηλεκτρονικούς ρυθμούς. Με αφετηρία το synth-wave και slow motion funk, αποδίδωντας από την μία το αίσθημα της νοσταλγίας, και από την άλλη μία παιχνιδιάρικη και φινετσάτη αισθητική λόγω των beats και drums που χρησιμοποιεί, ο Com Truise έρχεται στο Ρομάντσο σε ένα εκπληκτικό live που θα σας ξεσηκώσει.

Ευανθία Ρεμπούτσικα

Στο Βεάκειο, στις 11/9, η Ευανθία Ρεμπούτσικα προσδιορίζει πως ακριβώς είναι «Μια βραδιά στην πόλη». Μαζί με την Έλλη Πασπαλά και την Dilek Koc στο τραγούδι, μας ταξιδεύουν με κινηματογραφικό στιλ από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού. Πολλές και ωραίες μουσικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλκίνοος Ιωαννίδης

  • Ελληνική

Σαν τροβαδούρος του 21ου αιώνα, με solo εμφάνιση (κλασική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή), μεταφέρει συναισθήματα και σκέψεις που μας αφορούν όλους.

Ευανθία Ρεμπούτσικα

  • Ελληνική

«Μια βραδιά στην πόλη»: Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού με τις μουσικές από τα πολυβραβευμένα σάουντρακ που υπογράφει. Μαζί της η Έλλη Πασπαλά και η Dilek Koc.

Off The Hook Festival (1η ημέρα)

  • Hip Hop

Μια διεθνής γιορτή της hip hop σκηνής, με τους Bloody Hawk, Novel 729, Shahmen (USA)

Off The Hook Festival (2η ημέρα)

  • Hip Hop

Μια διεθνής γιορτή της hip hop σκηνής, με τους Μικρός Κλέφτης, Country Dons (UK), Downtown

Στίχοιμα, Λόγος Τιμής

  • Hip Hop

Δύο σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού χιπ χοπ βάζουν φωτιά στη σκηνή

Andrea Bocelli

  • Όπερα

Σε διαμάντια του κλασικού και του συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες άριες όπερας και οπερέτας, που συνυπάρχουν με ιταλικές καντσονέτες και σύγχρονα ποπ ακούσματα.

Χρήστος Νικολόπουλος

  • Ελληνική

Μεγάλο αφιέρωμα στα 55 χρόνια της συνθετικής του δράσης, με τους Κωνσταντίνο Αργυρό, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Στέλιο Διονυσίου, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργο Μαργαρίτη, Πάολα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιάννη Πλούταρχο, Αντώνη Ρέμο, Στέλιο Ρόκκο κ.ά.

Γιάννης Χαρούλης

  • Ελληνική

Μετά τα μουσικά του ταξίδια σε όλη την Ελλάδα έρχεται να αποχαιρετίσει το καλοκαίρι με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του, «Κολιμπρί».

Off The Hook Festival (2η ημέρα)

  • Hip Hop

Μια διεθνής γιορτή της hip hop σκηνής, με τους Λεξ, Lady Leshurr (Ηνωμένο Βασίλειο), R.A. The Rugged Man (ΗΠΑ), Τζαμάλ, Μικρό Κλέφτη, Tsaki (Joker / Two-Face), Sadomas, Billy Sio, Vlospa, MI55T, Mr. Emor.

Off The Hook Festival (1η ημέρα)

  • Hip Hop

Μια διεθνής γιορτή της hip hop σκηνής, με τους Ocean Wisdom (Ηνωμένο Βασίλειο), RNS, Complex, Bloody Hawk, Social Waste, Snowgoons (Γερμανία), Blabbermouf (Ολλανδία), Iratus, M-Dot (ΗΠΑ), Ζωγράφο X Wise, Ραμμένο Άσσο, Lobo Amarillo.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

  • Ελληνική

Σε μια επιλογή από τα τραγούδια-σταθμός ολόκληρης της πορείας του αλλά και σε κομμάτια από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε».

«Εκκλησιάζουσες η Λαϊκή Οπερέτα»

  • Όπερα

Η αριστοφανική κωμωδία ως λαϊκή οπερέτα διά χειρός Σταμάτη Κραουνάκη. Από το Θέατρο Τέχνης και την Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Δυνάμεις του Αιγαίου

  • Παραδοσιακή

Οι Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζευγόλης, Μιχάλης Κλαπάκης και Χρίστος Τσιαμούλης σε ελληνικά τραγούδια του Αιγαίου, της Μικρασίας και της Μεσογείου.

Vassilikos

  • Rock-pop-folk

Παρουσιάζει ένα μοναδικό live, όπου πρωταγωνιστεί το νέο του υλικό από τον δίσκο «Αmazing Grey» που κυκλοφόρησε πρόσφατα

Com Truise

  • Rock-pop-folk

Δυνατό live γεμάτο ηλεκτροφόρα synths, γνήσια μελωδικότητα και έναν φρέσκο αέρα νοσταλγίας που θα μας παρασύρει σε έντονους ηλεκτρονικούς ρυθμούς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.