Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο

Έξι ηλεκτρισμένα ραντεβού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στα οποία θα απολαύσουμε live από ολόκληρο το φάσμα της ροκ: από post punk μέχρι stoner και από ψυχεδελική folk μέχρι καθαρό μέταλλο.

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο

Έξι ηλεκτρισμένα ραντεβού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στα οποία θα απολαύσουμε live από ολόκληρο το φάσμα της ροκ: από post punk μέχρι stoner και από ψυχεδελική folk μέχρι καθαρό μέταλλο.

Algiers

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 1

Αυτά τα έξι-επτά χρόνια που οι Algiers μετατρέπουν το βίωμά τους σε καθαρά πολιτική πράξη και καταγγελτική τέχνη δείχνουν ότι οποιαδήποτε μουσική παράδοση, παλιά ή νέα, δίνει άνετα τη μορφική της επάρκεια για να πάρει το επείγον περιεχόμενο που απαιτούν οι καιροί. Έτσι και με το post punk/afro-gospel που φέρνουν στο «Temple» (9/2).

Monster Magnet

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 2

Επιστρέφουν συναυλιακά («Piraeus 117 Academy», 9/2) και δισκογραφικά (με το νέο τους άλμπουμ «Mindfucker»), δείχνοντας πως ξέρουν να βάζουν πάντα το stoner rock και το heavy metal στις σωστές αναλογίες, ώστε να διατηρούν μια διαχρονική φρεσκάδα και να παρέχουν αφειδώς συγκινήσεις στις τάξεις των headbangers.

Geoff Tate

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 3

Όπως και να ’χει, παραμένει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και ταλαντούχους οπερατικούς μεταλλάδες τραγουδιστές – και αυτό εντός κι εκτός των Queensryche ή με οτιδήποτε άλλο καταπιάνεται. Τώρα, καθώς κλείνουν τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ «Operation: Mindcrime», ο Tate έρχεται στο «Gagarin 205» (16/2) για να το γιορτάσει.

Sad Lovers & Giants

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 4

Είχαν 16 χρόνια να βγάλουν δίσκο – κι έβγαλαν το «Mission creep» πριν από μερικούς μήνες. Όμως η παρακαταθήκη τους, έτσι κι αλλιώς, είναι γεμάτη από αριστουργήματα που αντλούν από μια πλούσια folk ψυχεδέλεια, που κρατιέται ανανεωμένη πάνω σε post punk βάσεις και μας χαρίζει πλήθος συγκινήσεις. Παίζουν δύο βράδια (1-2/3) στο «An Club».

Wooden Shjips

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 5

Έρχονται από μια καθαρά ψυχεδελική εποχή και το μουσικό τους τριπάρισμα βασίζεται σε krautrock αισθητικές αντιλήψεις κι εμπνεύσεις. Η original χίπικη μουσική σχολή του Σαν Φρανσίσκο, μετατοπισμένη στο χρόνο κατά μερικές δεκαετίες, έρχεται ξανά στα μέρη μας («Gagarin 205», 17/3) προσφέροντάς μας ένα πιάτο που τα έχει όλα: από garage μέχρι space.

Hackedepicciotto

Οι ροκ συναυλίες που έρχονται το επόμενο δίμηνο - εικόνα 6

Πρόκειται για τον Alexander Hacke, ιδρυτικό μέλος και μπασίστα των Einsturzende Neubauten, και την Danielle de Piccioto, τραγουδίστρια των Space Cowboys και τελικά μόνιμη παρτενέρ του Hacke. Οι δυο τους, με ασυνήθιστα όργανα αλλά συνήθεις ροκ εντάσεις, δημιουργούν ηχητικά τοπία που αξίζει να απολαύσεις live, όπως στο event στην «Death Disco» (30/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Monster Magnet

  • Rock-pop-folk

Οι άρχοντες του σκληρού ήχου επιστρέφουν για μια συναυλία... κόλαση, με το καινούργιο τους άλμπουμ «Mindfucker».

Wooden Shjips

  • Rock-pop-folk

H πολυαναμενόμενη επιστροφή του νεοψυχεδελικού rock κουαρτέτου στην Αθήνα για την πιο ευφορική συναυλία του 2019.

An Club

Σολωμού 13-15, Εξάρχεια
  • Συναυλίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Clubs

Floyd

Πειραιώς 117, Πετράλωνα
  • Συναυλίες

Temple

Ιάκχου 17, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.