Τα τζαζ ραντεβού του Μαρτίου στο "Half Note"

Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, οι Bag of Nails και ο Γεώργιος Τσώλης είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που μάς ταξιδεύουν μουσικά, ενώ το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, έρχεται για ένα μοναδικό jazz αφιέρωμα στον σπουδαίο Μάνο Χατζιδάκι.

Bag of Nails

Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης "συνομιλεί" με Έλληνες ποιητές

Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης

Ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και μαζί με το κουαρτέτο του "συνομιλούν" με Έλληνες ποιητές, για μία μοναδική εμφάνιση, την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Συμμετέχει στο τραγούδι η Νεφέλη Φασούλη.

Η ποιητική ανθολογία διατρέχει πολλούς και διαφορετικούς ιστορικούς σταθμούς, καθώς η ποίηση της προεπαναστατικής περιόδου διασταυρώνεται με αυτήν του μεσοπολέμου αλλά και τη σύγχρονη ποίηση. Οι συνθέσεις του Αλέξανδρου-Δράκου Κτιστάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον λόγο και την ποίηση, όπως φαίνεται στις τρεις προσωπικές του δουλειές. Με κεντρικό άξονα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό, η μουσική του κουαρτέτου καταργεί τις φόρμες και υιοθετεί στοιχεία από διαφορετικά είδη μουσικής, οδηγώντας σε ένα μουσικό έργο που επεκτείνεται έξω από τα όρια της τζαζ.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Λευτέρης Κορδής (πιάνο, πλήκτρα), Μιχάλης Καλκάνης (μπάσο).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Με τους Bag of Nails η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι

Οι Bag of Nails, ένα χρόνο μετά την πρώτη και εκρηκτική τους εμφάνιση στο ιστορικό "Half Note Jazz Club", επιστρέφουν την Κυριακή 24 Μαρτίου, ως organ trio πλέον, με σκοπό να ξεσηκώσουν ξανά το κοινό.

Διασκευές σε κομμάτια που τους έχουν στιγματίσει, κομμάτια απ' το πρώτο τους album (The Wolf Inside Me, Nasoni Records, Berlin 2019), το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές απ' τον διεθνή τύπο αλλά και ολόκληρο το επερχόμενο τους LP, που έχει ήδη ηχογραφηθεί και σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει, θα συνθέσουν την απόλυτη psych blues / soul rock εμπειρία. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από το Δημήτρη Καλαντζή

Δημήτρης Καλαντζής

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή, έρχεται για ένα μοναδικό jazz αφιέρωμα στον σπουδαίο Μάνο Χατζιδάκι την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Όταν ο Δημήτρης Καλαντζής αποφάσισε να "μεταφράσει" στη δική του μουσική διάλεκτο τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, γνώριζε καλά ότι επιτήδευση και αποδόμηση δεν ταίριαζαν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Σαφώς το αναφέρει, καθώς, σχολιάζοντας την πρότασή του αυτή, δηλώνει: "Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική αυτή, που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα, τη τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των μελωδιών του Μάνου είναι πάντα εκεί· και εμείς είμαστε κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε. Ξανά και ξανά…". 

Σε αυτό το αφιέρωμα, που βασίζεται στο ομώνυμο άλπουμ του, ο Δημήτρης Καλαντζής έχει επιλέξει μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι που εκτείνονται σε ένα ευρύ χρονικό και αισθητικό φάσμα. Αρκετές από τις επιλογές προέρχονται από μουσικές και τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο. 

Μαζί του επί σκηνής οι: Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, fluegelhorn), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο). 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Το Flying Jazz Trio μάς παρουσιάζει τον καινούργιο δίσκο "Abel"

Flying Jazz Trio

Το Flying Jazz Trio επιστρέφει στη σκηνή του "Half Note Jazz Club" την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ελληνική τζαζ κοινότητα, το σχήμα Flying Jazz με την αισθητική και την συνέπεια που το διακρίνει, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημεία αναφοράς της σκηνής την τελευταία δεκαπενταετία. 

Έχοντας δημιουργηθεί κατ’ ουσίαν στην Κέρκυρα από τον κιθαρίστα και συνθέτη Στέφανο Ανδρεάδη, με την πολύτιμη αρωγή του Γιώργου Κοντραφούρη με τον οποίο συνανήκουν στην ομάδα καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου και την συμμετοχή αρχικά διάφορων σπουδαίων μουσικών όπως ο Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Ανδρέας Πολυζογώπουλος στους δύο πρώτους δίσκους (Stefanos Andreadis Flying Jazz-2013, Stefanos Andreadis Flying Jazz-To Eternity, 2017). Aπό το τρίτο άλμπουμ (Flying Jazz Trio-Nostalgia-2020) το γκρουπ έχει ως σταθερό τρίτο μέλος τον ντράμερ Βασίλη Ποδαρά (στη συναυλία θα βρεθεί ο Νίκος Θεσσαλονικεύς αντί του Βασίλη Ποδαρά που διαμένει μόνιμα στην Αγγλία). Με το σχήμα αυτό κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 ο τέταρτος δίσκος του με τίτλο "Flying Jazz Trio-Abel", από την εταιρεία Irida Jazz. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Κινηματογραφικά Ντουέτα- Μέρος Δεύτερο"

Μιρέλα Πάχου και Αδάμ Τσαρούχης

Λίγους μήνες μετά τις sold out βραδιές, η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης συναντιούνται ξανά στη σκηνή του "Half Note", την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου και παρουσιάζουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με ακόμα περισσότερα κομμάτια από την ανεξάντλητη δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής. 

Η Μιρέλα Πάχου και ο Αδάμ Τσαρούχης θα μας θυμίσουν αγαπημένα τραγούδια και μουσικές από εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, για δύο μελωδικές βραδιές γεμάτες συγκίνηση και νοσταλγία του παλιού σινεμά.

Επί σκηνής τους συνοδεύουν μία ομάδα ταλαντούχων μουσικών, με το Δημήτρη Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα, το Δημήτρη Μουτάφη στο μπάσο, το Θανάση Τερψιόπουλο στο πιάνο και το Δημήτρη Χριστοδουλάκη στα τύμπανα. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ο Γεώργιος Τσώλης φέρνει στη σκηνή τον μοντέρνο ήχο των ημερών μας

Γεώργιος Τσώλης

Ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης επιστρέφει για μια μοναδική εμφάνιση, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Παρέα με τον drummer Γιώργο Μανιάτη και τον κοντραμπασσίστα Γιώργο Κωστόπουλο θα παρουσιάσει ένα μέρος του νέου του album "Μethexis" που ηχογραφήθηκε στα Sierra studios τον Σεπτέμβριο του 2023 καθώς και παλαιότερες συνθέσεις του. 

Στο δεύτερο σετ ο Γεώργιος Τσώλης προσκαλεί έναν σολίστ "έκπληξη", από τη νέα ανερχόμενη γενιά της ελληνικής jazz σκηνής, ένα σολίστ υψηλών προδιαγραφών που συμπράττει στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με το τρίο.

Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας της jazz και συνθέτης πού ασχολείται παράλληλα και με τη σύνθεση έργων μοντέρνας κλασικής μουσικής. Κατά τη συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο editons svitzer που εδρεύει στην Κοπεγχάγη της Δανίας καθώς και με τον διεθνούς φήμης μαριμπίστα Theodor Μilkov έχει δημιουργήσει έργα για κρουστά , σόλο μαριμπα, συμφωνικά έργα και πρωτότυπες συνθέσεις για διάφορα set up. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία ηχογράφησε δύο συμφωνικά ποιήματα του συνθέτη. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".