Οι dEUS ταξιδεύουν από την Αμβέρσα στο "Floyd" για μία μοναδική συναυλία

Οι indie rockers έρχονται στην Αθήνα για να μάς παρουσιάσουν το καινούργιο υλικό από το τελευταίο άλμπουμ τους, "How To Replace It" αλλά και όλα τα γνωστά τραγούδια τους.

dEUS

Οι dEUS, οι indie rockers από την Αμβέρσα έρχονται στις 7 Ιουνίου για μια συναυλία στο "Floyd". Αρχές καλοκαιριού θα είναι στην Αθήνα για να παρουσιάσουν στους Έλληνες φίλους τους το καινούργιο υλικό από το τελευταίο άλμπουμ τους, "How To Replace It" αλλά και όλα τα γνωστά τραγούδια τους, όπως τα Sister Dew, Instant Street, Everybody's Weird, Dream Sequence #1, μαζί με τα κλασικά standards τους, Suds & Soda, Little Arithmetics, For the Roses και Hotellounge (Be the Death of Me).

Οι dEUS ποτέ δεν υιοθέτησαν μία συγκεκριμένη ταυτότητα που να τους χαρακτηρίζει. Ωστόσο, παρέμειναν πιστοί σε ορισμένες κατευθυντήριες αρχές και παραδόσεις. Με επιρροές από καλλιτέχνες όπως οι Velvet Underground, Captain Beefheart, Tom Waits, Frank Zappa, Charles Mingus και Leonard Cohen, το στυλ τους προσδιορίζεται από μια εκλεκτική σύνθεση ροκ, πανκ, μπλουζ και τζαζ στοιχείων.

dEUS

"Δεν θέλεις να επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου, αλλά θέλεις να έχεις και να διατηρείς το δικό σου στυλ", δηλώνει ξεκάθαρα ο Tom Barman, frontman και ιδιοφυής ηγέτης των Βέλγων art-rockers. "Θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα, ό,τι αισθάνεσαι ότι είναι φρέσκο εκείνη τη στιγμή". Έτσι συμβαίνει και με το "How To Replace It", το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους και το πρώτο μέσα σε δέκα χρόνια. Αντικατοπτρίζει τη δημιουργική εξέλιξη της μπάντας στο πέρασμα του χρόνου. 

dEUS

Ο αρχικός πυρήνας των dEUS από τους Tom Barman, Stef Kamil Carlens, Klaas Janzoons και Jules De Borgher, σχηματίστηκε το 1991 ως μία μπάντα που έπαιζε διασκευές. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα, το 1994 και αφού προστέθηκε στην μπάντα ο κιθαρίστας Rudy Trouvé.

dEUS

Το "Worst Case Scenario" θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά άλμπουμ της δεκαετίας του '90. Με τραγούδια σαν τα Suds and Soda, Via και Hotellounge (Be The Death Of Me) για τα οποία γράφτηκαν διθυραμβικές κριτικές στον μουσικό τύπο της εποχής, αποκαλύπτει τη μουσική ποικιλομορφία που θα χαρακτηρίζει τους dEUS από εκεί και στο εξής.

Έκτοτε, οι dEUS κυκλοφόρησαν σημαντικά άλμπουμ που αποδεικνύουν τον πλούτο της μουσικής τους. Έτσι, το 1996 βγήκε το δεύτερο άλμπουμ τους "In a Bar, Under the Sea" ενώ το τρίτο και ένα από το πιο γνωστά άλμπουμ τους, το magnum opus του συγκροτήματος θα λέγαμε, "The Ideal Crash" κυκλοφόρησε το 1999.

Με αλλαγές στη σύνθεσή τους αλλά με τους Tom Barman (κιθάρα, φωνή), Klaas Janzoons (πλήκτρα, βιολί), να παραμένουν από την αρχή τα σταθερά μέλη τους, οι dEUS κυκλοφόρησαν άλλα τέσσερα άλμπουμ, "Pocket Revolution" (2005), "Vantage Point" (2008), "Keep You Close" (2011), "Following Sea" (2012) καθώς και τη συλλογή, "Selected Songs 1994-2014".

Δέκα χρόνια μετά, ήρθε το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, "How to Replace It" (2023). Ακόμη και ο τίτλος του φαίνεται να θέλει να παραμείνει στη σκιά, στο ημίφως μιας βαθιά κρυμμένης σοφίας. Είναι μια ερώτηση ή είναι μια απάντηση; Οι dEUS δεν απαντούν αυτοί για τον ακροατή της μουσικής τους, τον αφήνουν ελεύθερο να αποφασίσει, να λύσει μόνος του το γρίφο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Floyd

Πειραιώς 117, Πετράλωνα
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Τον Δεκέμβριο έχει φεστιβάλ πιάνου στο Μουσείο Μπενάκη

Δύο σπουδαίοι πιανίστες του καιρού μας, ο Ελισέι Μίσιν και ο Γκεόργκις Οσόκινς, επισκέπτονται την Αθήνα.

12/11/2025

Η Beth Hart ξανά στην Αθήνα

Η Beth Hart κλείνει "καυτό" ραντεβού μαζί μας, για μία και μοναδική βραδιά στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά την αποθεωτική αξέχαστη συναυλία της.

Sad Lovers & Giants και Forever Grey: Μια πολυαναμενόμενη post-punk/ darkwave συναυλία

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου οι θρυλικοί Sad Lovers and Giants επιστρέφουν στην Αθήνα, συνοδευόμενοι από τους εκλεκτούς εκπροσώπους της νέας γενιάς του Post Punk, τους Αμερικάνους Forever Grey.

Η Μαρίνα Σπανού φέρνει το καλοκαίρι στον χειμώνα

Η τραγουδίστρια της νέα γενιάς έρχεται με τη μπάντα της στο Fuzz Club.

Δεύτερη ακύρωση για το show του Morrissey στην Αθήνα

Όλες οι προγραμματισμένες εμφανίσεις του Βρετανού frontman για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω υπερβολικής εξάντλησης.

Moscow Death Brigade, Soviet Soviet και όσοι ακόμα θα δούμε στο Art Attack Festival 2025

Σημαντικά ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής στο διήμερο φεστιβάλ του "Arch Club".

Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης & Μανόλης Αναγνωστάκης: Τρεις ποιητές μέσα από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη

Μια ξεχωριστή συναυλία με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.