"DOTS - Urban Discoveries": Μία κινηματογραφική μουσική αστική ανακάλυψη στο "Gazarte"

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι DJ Christian Samsara, Martin Nonstatic και ο συνθέτης AES Dana.

DOTS - Urban Discoveries 'Martin Nonstatic'

H DTP ετοιμάζει ένα νέο event με τίτλο "DOTS - Urban Discoveries" στο "Gazarte" στις 3 Νοεμβρίου (9.30 μ.μ.), με τους Christian Samsara, Martin Nonstatic και AES Dana, με εικαστικές εγκαταστάσεις tomakti για μια αξέχαστη οπτική εμπειρία.

Christian Samsara

DOTS - Urban Discoveries
Christian Samsara

Ο Christian Borgmann ή αλλιώς Christian Samsara, είναι ένας δανικής καταγωγής DJ και συλλέκτης δίσκων. Το ταξίδι του στην ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του και μετά από λίγα χρόνια, ανακάλυψε το είδος του electronic ambient, το οποίο εξελίχθηκε στο μεγάλο του πάθος και αργότερα, τον οδήγησε πίσω από τα decks. Από την αρχή της καριέρας του ως DJ, εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην πατρίδα του, τη Δανία.

Εμπνευσμένος από τη φύση και τα μέρη της ευγενούς απομόνωσης και του εσωτερικού στοχασμού , οι μίξεις του είναι συχνά μια επιλογή ambient / downtempo / IDM μουσικής με συγκροτημένα και μεγάλου μουσικού βάθους κινηματογραφικά ηχοτοπία καθως ενορχηστρωμένα με λεπτομέρεια οργανικά μέρη. Εντάσσεται στην Ultimae Records το 2015 και επί του παρόντος επιλέγει έργα για μια επερχόμενη κυκλοφορία συλλογής.

AES Dana

DOTS - Urban Discoveries
AES Dana

Ο Vincent Villuis aka AES DANA είναι συνθέτης, sound designer, DJ και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Ultimae records. Ένας ηλεκτρονικός ακτιβιστής για πάνω από 25 χρόνια είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Asura. Μπασίστας και τραγουδιστής σε διάφορα coldwave και industrial συγκροτήματα ως έφηβος, ο Vincent στη συνέχεια προσχώρησε στη σύνθεση  με τη χρήση ηλεκτρονικών μηχανών και ειδικεύτηκε στη δειγματοληψία ήχου και τη διαστρωμάτωση ακουστικών ήχων ψηφιακά μεταλλαγμένων. Η μουσική του εξασφαλίζει μια συνεκτική συγχώνευση μεταξύ Deep Ambient, Downtempo και IDM με μια πινελιά Electronica Neo-Classical, Indus & Liquid Drum'n'Bass.

Ως AES Dana έχει δημιουργήσει 10 άλμπουμ, μια συλλογή από δείγματα ήχου και περίπου 50 κομμάτια για διάφορες συλλογές, ενώ συνεργάστηκε με τον Σουηδό καλλιτέχνη Magnus Birgersson (aka Solar Fields) με το ψευδώνυμο H.U.V.A. NETWORK σε 3 άλμπουμ και με τον Έλληνα καλλιτέχνη MIKTEK σε 3 EP κυκλοφορίες που συγκεντρώθηκαν αργότερα στο concept άλμπουμ "Far & Off". Συνεργάστηκαν επίσης στις βιβλιοθήκες δειγμάτων "Fragments 01 & 02". Η μουσική βιβλιοθήκη "Aethers" που σχεδίασε μόνος του (συν-έκδοση με την Loopmasters), η οποία ψηφίστηκε "καλύτερη τράπεζα ήχου Cinematic Ambient" το 2015.

Συνέθεσε μουσικές και αδειοδότησε υπάρχοντα έργα για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά προγράμματα του BBC, όπως "Atrophy Bank" του Sam Asaert, "The Passport" του Amund Lie, "Mandorla" του Roberto Miller ή "Breath of Life" της Susan Kucera, τα οποία άνοιξαν νέες προοπτικές στη σύνθεση και τον ηχητικό σχεδιασμό καθώς και διάνοιξαν το δρόμο σε συνεργασίες με διάφορες διαφημιστικές εταιρείες.

Είναι επίσης ο επιμελητής των συλλογών Fahrenheit Project. Ως επικεφαλής των Ultimae Studios, απέκτησε μια σταθερή φήμη για τις εργασίες του στο audio mastering & Sound Design.

Martin Nonstatic

Ο Martin Nonstatic γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1976 και μετακόμισε στη Γερμανία κοντά στην Κολωνία σε ηλικία 12 ετών. Μετά από μερικά χρόνια που απλά άκουγε ηλεκτρονική μουσική και έπαιζε στα πλήκτρα συνθέσεις άλλων καιρό ι; πρώτες δικές του, εθίστηκε πραγματικά στο πρώτο του συνθεσάιζερ σε ηλικία 18 ετών. Η αλλαγή και ο χειρισμός των ήχων τον έφεραν σε σημείο χωρίς επιστροφή. Πάντα επηρεαζόμενος από το περιβάλλον του, τους μουσικούς και τους φίλους του, και μια μεγάλη αίσθηση περιέργειας, τα γούστα του φυσιολογικά στράφηκαν στον απεριόριστο χώρο της ambient, της electronica και των διαφορετικών στυλ της techno μουσικής.

Επικέντρωσε τη δουλειά του στις ζωντανές εμφανίσεις για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας hardware synths, drum computers, μίκτες και μονάδες εφέ, παίζοντας στα dance και chill out dancefloors έχοντας στο μυαλό του τους γείτονές του. Το 2009, αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό του περισσότερο στη δουλειά εντός του στούντιο , μετά από αρκετά χρόνια δυνατών live εμφανίσεων και παραγωγής μουσικών κομματιών για τον εαυτό του και τους φίλους του. Από τότε η μουσική του έχει λάβει διεθνή υποστήριξη από διάφορες εκδόσεις όπως οι Bine Music, Silent Season, Dewtone, Ultimae και Sub.spiele.

Μετακόμισε στην Αυστρία στα τέλη του 2014. Περιτριγυρισμένος από όμορφα και γαλήνια τοπία ο Martin βρήκε βαθιά νέες εμπνεύσεις για τα επερχόμενα projects. Στην Αθήνα και το Gazarte ο Martin θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ "Pulsatille".

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Athens Jazz 2024: 10+1 highlights από το πρόγραμμα ενός φιλόδοξου φεστιβάλ

Για την 23η του χρονιά, ο μακροβιότερος τζαζ θεσμός της πόλης στήνει τη μεγαλύτερη διοργάνωση της ιστορίας του, με εννιά μέρες γεμάτες μουσική για όσους επισκεφθούν την Τεχνόπολη από τις 26/5 έως (και) τις 3/6.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
23/05/2024

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο "Κατράκειο": Ψιλόβροχο, σκόνη και φινάλε μιας Διονυσιακής Περιόδου

Η πρώτη από τις δέκα sold out εμφανίσεις στην Αθήνα δεν έριξε φως στις κρυπτικές δηλώσεις με τις οποίες προοικονομείται, ίσως, ένα συναυλιακό τέλος εποχής, ενώ τον είδε να αφήνει αρκετά πράγματα στη Μάρθα Φριντζήλα, στον Γιάννη Λίταινα και στον Αλέξανδρο Κτιστάκη. Για τους μη ...γκρινιάρηδες, πάντως, τα τραγούδια του έφταναν και περίσσευαν ώστε να ξεσηκώσουν ενθουσιασμό και χορούς έξαλλους.

Οι Onirama ανοίγουν την αυλαία στις "Ημέρες Θάλασσας 2024"

Ο Δήμος Πειραιά για 10η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει τις "Ημέρες Θάλασσας", ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης.

Το πολυβραβευμένο φεστιβάλ AfroBanana για πρώτη φορά στην Αθήνα

Η ομάδα του ABR (Alternative Brains Rule), μαζί με τους τοπικούς συνεργάτες, _&beyond, φέρνει τον νέο κόσμο του AfroBanana στον Νέο Κόσμο της Αθήνας, στο Πάρκο Δημάρχου Δημήτρη Μπέη.

Miles Kane στο "Arch Club": Ένας "One Man Band", πλήθος οπαδών και πολλαπλές ανατριχίλες

Είδαμε τον Βρετανό crooner σε μία σόλο εμφάνιση που κατέληξε σε έναν δίκαιο κύκλο του θριάμβου και οπαδικές ιαχές.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο κυκλοφόρησε σε βινύλιο, cd και dvd

H συναυλία για τα 50 χρόνια πορείας του καλλιτέχνη τώρα και σε έκδοση διπλού βινυλίου, διπλού cd και σε dvd.

Ο Louis Matute έφτιαξε έναν τζαζ δίσκο "αντίδοτο στο δράμα"

Ο ανερχόμενος τζαζ κιθαρίστας μίλησε στο "α" λίγο πριν τον ερχομό του στην Αθήνα για το 23ο Athens Jazz (28/5).