Οι διεθνείς μουσικοί καλεσμένοι της εβδομάδας

Αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα από το εξωτερικό που μας επισκέπτονται τις επόμενες μέρες. Ακολουθούν, λοιπόν, έξι συναυλιακά ραντεβού που δεν θα χάσουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

City of the Sun

City of the Sun 

City of the Sun

Το acoustic post rock τρίο από τη Νέα Υόρκη, που περιοδεύει αυτήν τη στιγμή σε μια σειρά από ελληνικές πόλεις, θα κάνει στάση στην ταράτσα του "Gazarte". Ανακατεύοντας διαφορετικά είδη κι επιρροές –από indie rock και American folk μέχρι flamenco και blues– το world σχήμα ανατρέπει την επικρατούσα αντίληψη για την ορχηστρική μουσική (15/10).

Omen 

Omen

Οι Αμερικανοί metal θρύλοι επιστρέφουν στο "Κύτταρο" με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο στο πιστό ελληνικό κοινό τους. Οι Omen έχουν ετοιμάσει για το αθηναϊκό show τους ένα set με τραγούδια που δεν έχουν παίξει εδώ και σαράντα χρόνια, αλλά και καλεσμένους τους Dexter Ward με τον Mark. J. Dexter και τους ανανεωμένους Valor (18/10).

Soft Palms

Soft Palms

Το ντουέτο των συζύγων Julia Kugel (The Coathangers, White Woods) και Scott Montoya (The Growlers), που κυκλοφόρησε προ διετίας το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του, υπόσχεται ένα μελωδικό, dream pop ταξίδι προς φωτεινότερους ορίζοντες. Το ίδιο line-up φέρνει στο "Ρομάντσο" το πειραματικό ροκ συγκρότημα των Velvoids και την DJ Ladydust (18/10).

Then Comes Silence 

Then Comes Silence
© Jonas Fransson

Οι Σουηδοί post-goth rockers κάνουν το ντεμπούτο τους στην Αθήνα, παρουσιάζοντας κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους, σε μια βραδιά με άγριες κιθάρες και μελωδικά synth. Τον πρώτο λόγο στην παρθενική τους εμφάνιση εδώ θα έχει το υλικό από τον πιο πρόσφατο δίσκο τους "Hunger" (2022). Μαζί τους στην "Death Disco" οι δικοί μας Reflection Black (14/10).

Unida 

Unida

Οι Arthur Seay, Mike Cancino, Collyn McCoy και Mark Sunshine επισκέπτονται την Ελλάδα για να αποδείξουν ότι η φλόγα τους καίει ακόμη, δύο δεκαετίες μετά. Το σφιχτοδεμένο σχήμα που έγινε όχημα για τη συνέχεια της heavy rock κληρονομιάς των Kyuss και των Slo Burn μάς δίνει ραντεβού στο "Κύτταρο" με μερικά από τα ιστορικότερα τραγούδια του αμερικάνικου stoner/doom (13/10).

Zanias 

Zanias
© Tim Darin

Zanias είναι το όχημα που χρησιμοποιεί η Allison Lewis (Linea Aspera, Κeluar) για να εμβαθύνει στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων και στη σύνδεσή τους με τη συλλογική εξελικτική ιστορία. Το τρίτο άλμπουμ της, "Chrysalis", που τη φέρνει στην "Death Disco", συνδυάζει αριστοτεχνικά την πρωτοπορία, τα απόκοσμα soundscapes με το darkwave, τους dance ρυθμούς και την indie pop (13/10).

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Omen

  • Metal

Οι heavy, power metallers από το Ντάλας έρχονται μαζί με το ξακουστό, αλλά μελωδικά επιθετικό στιλ τους. Οι Αμερικάνοι υπόσχονται ένα special show ειδικά για την Αθήνα με κομμάτια που δεν έχουν παίξει εδώ. Μαζί τους οι Dexter Ward και Valor.

City of the Sun

  • Rock-pop-folk

Ένα νεοϋορκέζικο ορχηστρικό τρίο που περίτεχνα αναμειγνύει indie, rock, flamenco και post rock ηχοχρώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό world music αποτέλεσμα. Η τελευταία επίσκεψή τους είχε χαρακτήρα εκτόνωσης συσσωρευμένης ενέργειας μετά το πανδημικό shutdown. Ήταν το καλοκαίρι του 2021 όταν οι City of The Sun έπαιρναν ξανά το δρόμο πάνω από τον Ατλαντικό για να εμφανιστούν μπροστά στο πιθανότατα αγαπημένο τους κοινό. Ανεβάζοντας μερικά σκαλοπάτια τη συνολική εμπειρία του να βιώνει κάποιος το εξωστρεφές και inclusive ακουστικό folk rock των City of The Sun επί σκηνής, η Made of Stone Productions με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθεί μια απο τις πιο αγαπημένες της μπάντες σε ένα ελληνικό tour, με 5 εμφανίσεις σε ισάριθμες πόλεις.

Unida

  • Metal

Δίνοντας νέα πνοή σε ένα από τα ιστορικότερα groups του αμερικάνικου stoner/doom, η πιο πρόσφατη μετενσάρκωση των Unida επισκέπτεται την Ελλάδα για τρεις εμφανίσεις σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Το σχήμα που αποτέλεσε τη συνέχεια των Kyuss / Slo Burn φέρνει το πνεύμα των heavy rock 90's στο σήμερα με την ακαταμάχητη σκηνική του παρουσία. Η σφιχτοδεμένη ομάδα των Arthur Seay, Mike Cancino, Collyn McCoy και με το Mark Sunshine στα φωνητικά θα υπενθυμίσει σε όλους τους hardcore fans το λόγο που δυο δεκαετίες μετά, η φωτιά δε λέει να σβήσει.

Zanias

  • Rock-pop-folk

Παραπέμποντας ευθέως στην Elisabeth Frazer των Cocteau Twins, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη γλωσσική τέχνη, αντλώντας λέξεις από εγκυκλοπαίδειες χλωρίδας και πανίδας, μυθολογίας και ανατομίας. Zanias ονομάζεται το σόλο project της Αυστραλέζας Allison Lewis που ξεκίνησε τη περιπλάνηση της στον κόσμο της μουσικής στις αρχές των 10’s ως τραγουδιστρια και στιχουργός των Linea Aspera, συνέχισε παρέα με τον Sid Lamar των Schwefelgelb δημιουργόντας τους Κeluar, έφτιαξε το δικό της label (Fleisch Records) και συνεργάστηκε με ονόματα οπως οι Black Rain, Ancient Methods, Dax J and I Hate Models. Όλα αυτά τα χρόνια η Alison έχει αφοσιωθεί στην επίτευξη της υπέρβασης μέσω της τέχνης της. Το έργο της εμβαθύνει βαθιά στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων, εξετάζοντας τον περίπλοκο ρόλο που έπαιξαν αυτές οι συνειδητές εμπειρίες σε όλη τη συλλογική εξελικτική ιστορία μας. Μέσα από τη μουσική της, εξερευνά τις ψυχολογικές της αναζητήσεις και γιορτάζει την εκπληκτική διασύνδεση που παρέχει η μουσική. Στο καινούργιο, τρίτο στη σειρά άλμπουμ της με τον τίτλο Chrysalis καταγράφονται μερικά από τα καλύτερα δείγματα της μέχρι τώρα μουσικής της καριέρας όντας συνολικά ένα αισιόδοξο αιθέριο pop opus.

Soft Palms

  • Rock-pop-folk

Το γκρουπ είναι το πνευματικό παιδί του συζυγικού διδύμου Julia Kugel (The Coathangers, White Woods) και Scott Montoya (πρώην The Growlers), οι οποίοι πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, μια πανδαισία από πλούσιους ήχους και ανακουφιστικές μελωδίες που δένουν μαζί το sock hop rock n' roll, τη scrappy dream pop και τα αιθέρια φωνητικά. Μαζί τους οι The Velvoids. Η δουλειά των Soft Palms εκπέμπει μια αύρα οικειότητας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί έναν ευρύτερο, παστέλ χρωματισμένο κόσμο - μια δυαδικότητα που επιτυγχάνεται μέσω της μοναδικής και σχολαστικής διαδικασίας ηχογράφησης του Montoya στο στούντιο του ζευγαριού, το Centre Of Mental Arts (COMA), και το αριστουργηματικό mastering από τον μακροχρόνιο φίλο και συνεργάτη Mick Boggis (Pogues, Mötorhead, 12 Monkeys, Joe Strummer), ο οποίος υπήρξε μέντορας καθ' όλη τη διάρκεια της δισκογραφικής καριέρας του Montoya. Έχουν περιοδεύσει με τους Black Lips, τους Night Beats και τους Murder City Devils.

Then Comes Silence

  • Rock-pop-folk

Το psych-rock / dark shoegaze σχήμα από τη Σουηδία έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το τελευταίο full-length album με τίτλο «Hunger» (2022). Οι Then Comes Silence σχηματίστηκαν το 2012 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το 2015, με το τρίτο άλμπουμ, «Nyctophilian», οι Then Comes Silence και ο ήχος τους εφτασε σε όλο τον κόσμο και ξεκίνησν οι μοναδικές τους ζωντανές εμφανίσεις τους, των οποίων η φήμη άρχισε να εξαπλώνεται στις Gothic, Darkwave και Post-Punk κοινότητες, σε όλο τον κόσμο. To σχήμα από τη Σουηδία υπέγραψε στη φημισμένη Nuclear Blast το 2016 στην οποία ηχογράφησε το LP "Blood" το οποίο κυκλοφόρησε το 2017. Το 2017 και το 2019 οι Then Comes Silence περιόδευσαν σε όλη την Ευρώπη, ανοίγοντας live shows σε μπάντες όπως οι Fields of the Nephilim και οι Chameleons και έχουν εμφανιστεί στα M'era Luna, Wave Gotik Treffen, W-Fest, Roskilde Festival και A Murder Of Crows Festival. Μετά την επιτυχία της τελευταίας περιοδείας, οι Then Comes Silence υπέγραψαν διπλή συμφωνία με τη Metropolis Records για τη Βόρεια Αμερική και τη Nexilis/Schubert Music για τον υπόλοιπο κόσμο.Τον Αύγουστο του 2022 το συγκρότημα έκανε την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ ανοίγοντας για τους The Bellwether Syndicate, με εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, στο San Diego, Los Angeles, San Francisco, Portland, Seattle, Salt Lake City, Chigago, Mineapollis και New York. Μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Mattias Ruejas Jonson το φθινόπωρο του 2022, οι Then Comes Silence συνεχίζουν ως τριμελής μπάντα.

Κύτταρο

Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Βικτώρια
  • Συναυλίες

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Συναυλίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Clubs

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.