O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

Σταύρος Σοφιανόπουλος

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος, παρέα με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, παρουσιάζει, το Σάββατο 18 Μαΐου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, την μουσική παράσταση "Λέξεις που δεν είπαμε" και μαζί, την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

Από το σάουντρακ της βραβευμένης ταινίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου "Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου" (2000), τον δίσκο "Ο χορός του Πυθέα" (2004) εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στο Αιγαίο με πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων, "Tο Κέρασμα" (2006) με συνθέσεις και τραγούδια που προσεγγίζουν το ύφος της ελληνικής μουσικής παράδοσης, το CD "Κ.Π.Καβάφης, μια ανάγνωση" (2010) για τον Αλεξανδρινό ποιητή, τους δίσκους "Σημειώσεις" (2017), "Επισκέψεις" (2020), "Χωρίς λόγια" (2022).

"Τα μουσικά θέματα τα αντλώ από όλο το φάσμα  της ελληνικής μουσικής παράδοσης, λυρικά θέματα με κλασσικότροπη ενορχήστρωση, οι στίχοι περιγράφουν γεγονότα και καταστάσεις που με έχουν χαρακτηρίσει, ελπίζοντας πως ο ακροατής θα αναγνωρίσει σε αυτά  στοιχεία που τον ενδιαφέρουν" λέει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Σοφιανόπουλος, ο οποίος αναφέρει για τη νέα του δισκογραφική δουλειά "Λέξεις που δεν είπαμε": "Από τα πέντε τραγούδια που περιέχονται, το πρώτο αναφέρεται στον άγγελο της ταινίας τα 'Φτερά του Έρωτα' του Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς. Το δεύτερο, στο ανεξήγητο, στο μεγαλειώδες της ύπαρξής μας σ’ ένα σύμπαν που ποτέ δεν θα μάθουμε πώς γεννήθηκε. Ένα άλλο, σε πράγματα πολύ γνωστά, που καταλαβαίνουμε ξαφνικά πόσο άγνωστα μας είναι. 'Με ρωτά ο μικρός άγγελος για τη ζωή, για τον έρωτα, για το φιλί. Με ρωτά και για τα δάκρυα, για τον χρόνο, τη χαρά, τη φιλία και το αίσθημα, αν διαρκούν παντοτινά'".

"Η μουσική του Σταύρου διηγείται μικρές ιστορίες, εστιάζει σε λεπτομέρειες από συναισθήματα, όλα πάντα καθαρά και καλοφωτισμένα. Οι λεπτές αποχρώσεις, οι απλές γραμμές και η σαφήνεια της μελωδίας, μας απομακρύνουν από την αμφισβητήσιμη αλήθεια της πολυπλοκότητας και της υπερβολής και μας υπενθυμίζουν την απλότητα και καθαρότητα ενός λιτού αλλά σημαντικού και τελικά αληθινού κόσμου", όπως σημειώνει ο πιανίστας και συνθέτης Χρήστος Ξενάκης.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό, 10€ Μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παρνασσός

Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Apocalyptica παίζουν Metallica στον Λυκαβηττό

Το νέο άλμπουμ τους "Plays Metallica Vol.2" είναι ο διάδοχος του περίφημου "Apocalyptica Plays Metallica By Four Cellos".

16/05/2024

Ένα διήμερο αφιέρωμα στον Μιχάλη Αδάμη έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών τιμά έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Αυτό είναι το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Music Week 2024

Η τετραήμερη γιορτή ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, που απλώνεται σε 4 venues στην ευρύτερη γειτονιά του Κεραμικού, προσκαλεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες.

Τι θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου αυτό το καλοκαίρι;

Η προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις έχει αρχίσει.

Αυτές είναι οι παράλληλες δράσεις του 23oυ Athens Jazz

Οι χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market, η επετειακή φωτογραφική έκθεση της ομάδας METApolis και το πιο τζαζ πρωινό του καλοκαιριού, γεμάτο με δωρεάν δράσεις για παιδιά, συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση

"P.O.P.": Kυκλοφόρησε το νέο E.P. της Μαρίνας Σάττι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η Σάττι επιστρέφει με ολοκαίνουργιο υλικό.

Γιάννη Αγγελάκη, ποια είναι η "Φωνή των Βακχών";

Ο ανερχόμενος συνθέτης γράφει για την "επινοημένη παράσταση μουσικού θεάτρου" που ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για δύο παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.