Ο Κήπος του Μεγάρου υποδέχεται τη Γιορτή της Μουσικής θεαματικά

O καθιερωμένος πλέον θεσμός θα εορταστεί με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Γιορτή της Μουσικής © Χάρης Ακριβιάδης

Ένας καθιερωμένος πλέον θεσμός που φωτίζει τα καλοκαίρια μας εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Μια ξεχωριστή βραδιά που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε καταξιωμένους καλλιτέχνες, να γνωρίσουμε νέους μουσικούς, να χαλαρώσουμε ακούγοντας μελωδίες που μας συγκίνησαν ή να λικνιστούμε στον ρυθμό χορευτικών κομματιών που αγαπήσαμε. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, ο Κήπος του Μεγάρου μας προσκαλεί σε ένα τρίωρο μαγευτικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου: η ιταλική όπερα και η ναπολιτάνικη φωνητική παράδοση συναντούν θρυλικά κομμάτια των Βeatles και τζαζ διασκευές έργων του Johann Sebastian Bach αλλά και αυθεντινές συνθέσεις του Keith Jarrett. Πρωταγωνιστές του φετινού μουσικού ταξιδιού, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με σολίστ τη σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου και μαέστρο τον Γιάννη Πουλάκη, η Χορωδία της ΕΡΤ (μουσική διδασκαλία: Μιχάλης Παπαπέτρου) και το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα. Στη Γιορτή της Μουσικής η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Το πρόγραμμα 

Χορωδία ΕΡΤ

Kρατική Ορχήστρα Αθηνών | 8 μ.μ.

Με ένα πρόγραμμα με διάσημες ναπολιτάνικες καντσονέτες και οπερατικές εισαγωγές συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στη φετινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο του Μεγάρου. Η σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου παρουσιάζει τραγούδια του ιταλικού Νότου που ερμηνεύτηκαν από σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές στο παρελθόν, γνώρισαν πάμπολλες διασκευές από καλλιτέχνες της ροκ αλλά και της ποπ και αγκαλιάστηκαν από πολλές γενιές ακροατών ανά την υφήλιο. Η ΚΟΑ έχει επίσης συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της δύο απολαυστικά ορχηστρικά κομμάτια: τις εισαγωγές από τον "Κουρέα της Σεβίλλης" και τον "Γουλιέλμο Τέλλο" του Gioachino Rossini [Τζοακίνο Ροσσίνι]. Στη διεύθυνση ορχήστρας, ο Γιάννης Πουλάκης.

Χορωδία ΕΡΤ | 9 μ.μ.

Το κλίμα αλλάζει στην εορταστική συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ, η οποία επέλεξε διασκευές τραγουδιών των Beatles και του John Lennon που σημάδεψαν την ιστορία της ροκ και εξακολουθούν να μιλούν στις καρδιές ανθρώπων κάθε ηλικίας: "Let It Be", "Yesterday", "Penny Lane", "Yellow Submarine"… Τη μουσική διδασκαλία έχει αναλάβει ο Μιχάλης Παπαπέτρου. Τις διασκευές για χορωδιακό σύνολο υπογράφουν οι Roger Emerson [Ρότζερ Έμερσον] και Ed Lojeski 

Τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα | 10 μ.μ.

Η βραδιά κλείνει με το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα που θα ερμηνεύσει κομμάτια για σόλο πιάνο αλλά και για τρίο. Δημιουργίες κορυφαίων σύγχρονων μουσικών, όπως του Keith Jarrett και του Fazil Say, συνδυάζονται με διασκευές συνθέσεων του Johann Sebastian Bach και του Claude Bolling. Λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Τάσσος Πάππας (πιάνο), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο) και Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα). 

Πληροφορίες: 2107282333 | megaron.gr 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

  • Ιδιαιτερότητες

Με ναπολιτάνικες καντσονέτες, εισαγωγές από διάσημες ιταλικές όπερες, εμβληματικές επιτυχίες των Beatles, καθώς και με πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις, αλλά και διασκευές, υποδέχεται φέτος ο Κήπος του Μεγάρου τη Γιορτή της Μουσικής. Συμμετέχει η σοπράνο Δέσποινα Σκαρλάτου, η Χορωδία της ΕΡΤ και το τζαζ τρίο του Τάσσου Πάππα. Στη διεύθυνση ορχήστρας, ο Γιάννης Πουλάκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

25/04/2024

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.