Sani Festival 2023: Τα ονόματα που θα δούμε φέτος στον λόφο της Σάνης

Το ιστορικό φεστιβάλ του "Sani Resort" υποδέχεται το καλοκαίρι με σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες.

Sani Festival 'Sarah Brightman'

Η καρδιά του μουσικού καλοκαιριού για το 2023, χτυπάει στη μέση της θάλασσας, στο "Sani Resort" της Χαλκιδικής. Σε μία σπάνια, μία μοναδική σύναξη υπέρλαμπρων αστέρων που από τη μία καταγράφει επί σκηνής την εξαιρετική δυναμική ενός ιστορικού φεστιβάλ κι από την άλλη επαναπροσδιορίζει τα Ελληνικά συναυλιακά μας καλοκαίρια.

Με ένα μεγαλειώδες κοντσέρτο που αποκαλύπτει την άλλη όψη των big events σαν αυτό της διάσημης superstar Sarah Brightman, συνοδεία ορχήστρας και χορωδίας. Της σοπράνο με  τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, τις συνεργασίες κορυφής, τα αμέτρητα βραβεία και τη φωνητική έκταση που ξεπερνά τις 3 οκτάβες. Της μοναδικής λυρικής τραγουδίστριας που υπήρξε ταυτόχρονα στην κορυφή των charts χορευτικής, κλασικής και κλασικής crossover μουσικής του Billboard. Την αυθεντική Christine Daae που με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της στο Phantom of the Opera κατέχει κι εκεί την πρωτιά με πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Sani Festival
Bonnie Tyler

Με επιλεκτικές μουσικές συναναστροφές υψηλού επιπέδου, ιστορικής σημασίας και καλλιτεχνικής υπέρβασης, σαν αυτή της Bonnie Tyler με τον Chris Norman. Μιας super star της pop μ' έναν από τους διασημότερους rocker όλων των εποχών. Της Bonnie Tyler του "Total eclipse of the heart" και τωνεκατομμυρίων πωλήσεων δίσκων και του Chris  Norman, του φημισμένου front man των θρυλικών Smokie. Σε δύο καταπληκτικές συναυλίες, back to back, στο ίδιο stage, στην πιο εκρηκτική νύχτα του Sani Festival για το 2023.

Sani Festival
Chris Norman

Αλλά και με ένα από τα διασημότερα συγκροτήματα του κόσμου στην ιστορία της Αγγλοσαξονικής μουσικής βιομηχανίας. Εκείνων που πάντρεψαν αρμονικά την reggae με τα pop και rock ακούσματα, ανεβάζοντάς την στα ψηλότερα σκαλιά των Αγγλικών και Αμερικάνικων charts. Τους μοναδικούς UB40 που παρέα με τον δικό τους super star, τον αυθεντικό front man τους Ali Campbell, μας υπόσχονται την πιο ρυθμική, την πιο χορευτική συναυλία.

Sani Festival
Ali Campbell

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει κι ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς. Αυτός που τα τελευταία χρόνια κατέκτησε την κορυφή με το λατρεμένο "Another Love", βραβευμένος με BRIT Award και Ivor Novello Award, το νέο μεγάλο αστέρι του pop rock στερεώματος, με τις δισεκατομμύρια προβολές και ακροάσεις, η αυτού εξοχότης Tom Odell ανεβαίνει στο Sani Hill για να μας μεταφέρει στο σύμπαν του.

Sani Festival
Tom Odell

Κι από κοντά, δύο μελωδικοί σημαιοφόροι του ιδρυτικού κύκλου του Sani Festival, "Jazz on the Hill". Δύο εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής, δύο ιερά τέρατα της διεθνούς jazz σκηνής. Μια μεγάλη κυρία, μια τεράστια "μαύρη φωνή", η σημαντικότερη ίσως εν ζωή τραγουδίστρια της jazz, soul και blues Dianne Reeves να ανοίγει την διοργάνωση κι ο αξεπέραστος σολίστας των μυθικών συνεργασιών, ο μεγάλος Νορβηγός Jan Garbarek με το σαξόφωνό του να την κλείνει.

Sani Festival
Dianne Reeves
Sani Festival
Jan Garbarek

Τον κορυφαίο Σταύρο Ξαρχάκο και την φρέσκια, σύγχρονη και διεισδυτική του ματιά στον πλούτο της δημοτικής μας παράδοσης. Σ’ ένα μελωδικό οδοιπορικό "από τον Πόντο στην Κρήτη". Μια γέφυρα ανάμεσα "στην ακουστική ιστορία και το ηλεκτρικό μέλλον". Ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες, αφού προσεγγίζει από τη μία εκείνη των ξένων επισκεπτών μας κι από την άλλη τους συστήνει τη δική μας. Λειαίνοντας έντεχνα αρχέγονες νότες κι ακούσματα κι αναπαράγοντας μνήμες και συναισθήματα αιώνων με σύγχρονα μουσικά εργαλεία. Επιχειρώντας ακόμη και σημειολογική ερμηνεία της φυσιογνωμίας και ταυτότητας του ίδιου του Sani Festival, όντας σκηνικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα ethnic-jazz τριάντα χρόνια του και στις εκφάνσεις της νέας εποχής του. Μαζί του οι εκλεκτοί ερμηνευτές Ηρώ Σαΐα, Αλέξης Παρχαρίδης και Δημήτρης Αποστολάκης.

Sani Festival
Σταύρος Ξαρχάκος

Το Sani Festival, ένας πολιτιστικός θεσμός πρότυπο, της αμιγούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας που στην 30η  επέτειό του αναδείχθηκε ως το World’s Leading Cultural Destination Resort για το 2022 από τα World Travel Awards, συνεχίζει να ακμάζει. Επί τρεις δεκαετίες υπηρέτησε με συνέπεια τις επιταγές της αληθινής τέχνης, ταυτίζοντας τις επιλογές του με το DNA της. 

Πρόγραμμα συναυλιών

15/7
Dianne Reeves
22/7
Bonnie Tyler & Chris Norman
29/7
Sarah Brightman
Με ορχήστρα και χορωδία
5/8
UB40 ft Ali Campbell
12/8
Tom Odell
19/8
Σταύρος Ξαρχάκος
"Από τον Πόντο ως την Κρήτη"
26/8
Jan Garbarek Group ft Trilok Gurtu

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.