"Τα τραγούδια του W.A. Mozart" στο πλαίσιο του 3ου Αφιερώματος στο Ληντ

Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και η Μυρσίνη Μαργαρίτη μαζί με την Μαρία Παπαπετροπούλου παρουσιάζουν μία συναυλία με νεανικά λήντερ του συνθέτη.

'Τα τραγούδια του W.A. Mozart'

Στο πλαίσιο του 3ου Αφιερώματος στο Ληντ, η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Μυρσίνη Μαργαρίτη (τραγούδι) μαζί με την Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) παρουσιάζουν "Τα Τραγούδια του W.A. Mozart", μία συναυλία με νεανικά λήντερ του συνθέτη στις 9 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ στο Ωδείο Αθηνών. Στη συναυλία συμπράττουν με συμμετέχοντες τραγουδιστές του 2ου Αφιερώματος στο Ληντ (2022).

Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου έχει συνεργαστεί µε την Συµφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την ΚΟΑ, την Καµεράτα, την Ορχήστρα των Χρωµάτων, το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και µε την Όπερα Δωµατίου Αθηνών. Διδάσκει µονωδία στο Δηµοτικό Ωδείο Καλαµάτας, στο Ωδείο "Athenaeum” και στο Ωδείο Kodaly. Από το 2011 έως το 2014 δίδαξε στο στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η Μυρσίνη Μαργαρίτη είναι μια πολύπλευρη υψίφωνος με ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ ως την σύγχρονη μουσική. Ο διεθνής τύπος έχει εκθειάσει την μουσικότητά της, την δεξιοτεχνία, την καθαρότητα του ήχου και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών, στο Athens Conservatoire College of Music και στο Ωδείο Kodaly.

Η Μαρία Παπαπετροπούλου έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση. Διδάσκει πιάνο, συνοδεία πιάνου και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Εισιτήρια: 12-6€

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Krama Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στο Πλύφα

Συναυλίες, performances, οπτικές εγκαταστάσεις και DIY εργαστήρια θα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/06/2024

Αστέρες της κλασικής μουσικής και της όπερας, τζαζ βιρτουόζοι και μύθοι της σύγχρονης μουσικής στο Ηρώδειο

Αυτές είναι οι συναυλίες που θα παρακολουθήσουμε αυτό το καλοκαίρι στη σκιά της Ακρόπολης.

Κωστής Μαραβέγιας: Διπλό ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου

Λόγω μεγάλης ζήτησης, προστίθεται και δεύτερη συναυλία.

Μεταφέρεται στο "Floyd" η συναυλία των Archive

Οι λόγοι για αυτή την αλλαγή δεν διευκρινίζονται από την εταιρεία παραγωγής.

Σταύρο Γασπαράτο, πώς θα ήταν να βρισκόμασταν μέσα σε ένα πιάνο;

Το έργο "Expanded Piano ΙΙ", που θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, μας καλεί να φανταστούμε ένα πιάνο να επεκτείνεται στο μέγεθος μιας αίθουσας συναυλιών.

5 αξέχαστες live εμφανίσεις του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Λίγες εβδομάδες πριν το μεγάλο live του σπουδαίου ερμηνευτή στο Release Athens 2024, θυμόμαστε μερικές από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας του.

Η Chelsea Wolfe επιστρέφει στην Αθήνα

Η πρωθιέρεια του σκοτεινού ήχου επιστρέφει μετά από 7 χρόνια με το έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ της "She Reaches Out To She Reaches Out To She".