"Ταξίδι στη Λατινική Αμερική" με τον Yoel Soto και την Κλαίτη Σωτηριάδου

Η σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" συνεχίζει το αφιέρωμα "Ποίηση και Jazz".

Yoel Soto

Η δημοφιλής σειρά συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Jazz στο Μουσείο" συνεχίζει το αφιέρωμα "Ποίηση και Jazz", με ένα ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (8.30 μ.μ.) από τον Κουβανό μουσικό Yoel Soto και την Κλαίτη Σωτηριάδου. 

Ο Yoel Soto, μαζί με τους Adedeji Adetayo και Carlos Menéndez, θα δώσουν μια γεύση από τη ζωή στη Λατινική Αμερική με την παράσταση "Asuntos de la Tierra" ("Υποθέσεις Της Γης"), που συνδυάζει χαρακτηριστικούς μουσικούς ρυθμούς όπως Bolero, Danzón (Κούβα), Chakarera (Αργεντινή) και Vals (Περού) με ποιήματα γνωστών λατινοαμερικανών ποιητών όπως οι Pablo Neruda (Χιλή), Mario Benedetti (Ουρουγουάη), Nicolás Guillén, José Martí (Κούβα), καθώς και λίγους στίχους που έγραψε ο ίδιος ο Yoel. Τα ποιήματα θα ερμηνεύσει η μεταφράστρια, ποιήτρια και πεζογράφος Κλαίτη Σωτηριάδου, η οποία το 2016 έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας Instituto Cervantes.

Ο Κουβανός κιθαρίστας, μπασίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικός παραγωγός και ποιητής Yoel Soto σπούδασε στο National School of Art στην Αβάνα. Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες παγκοσμίως.  Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα άλμπουμ ενώ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συνεργάζεται με μουσικούς όπως ο Δημήτρης Τσάκας, ο Σταύρος Λάντσιας, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Adedeji Adetayo.

Σχετικά με τον κύκλο συναυλιών J"azz στο Μουσείο"

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ενότητα μουσικών παραστάσεων Jazz στο Μουσείο, μια σειρά συναυλιών-αφιέρωμα σε διαφορετικά ρεύματα της τζαζ. Μια φορά τον μήνα, η τζαζ συναντά τις εικαστικές τέχνες στο Μουσείο και μαζί μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία του είδους, με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσάκα.

Σε αυτόν τον κύκλο της σειράς σπουδαία μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της σχέσης ανάμεσα στην jazz και την ποίηση. Μετά το ταξίδι στην ποίηση της Λατινικής Αμερικής, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.

17/03: Alex Drakos Quartet & Κατερίνα Πολέμη – Ελληνική ποίηση
05-06/05: Dimitris Tsakas Quartet & Δημήτρης Καταλειφός

Info: Εισιτήρια: € 20-16 | Προπώληση μέσω του viva.gr | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
26/04/2024

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.