Αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι από τη Heroes tribute band

Το ΚΠΙΣΝ τιμά τον Βρετανό καλλιτέχνη με αφορμή την επέτειο γέννησής του.

Έναρξη με Ντέιβιντ Μπόουι στο «Gimme Shelter Film Festival»

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., στην επέτειο γέννησης του Ντέιβιντ Μπόουι, η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την Heroes tribute band, την πρώτη πολυσυλλεκτική μπάντα στην Ελλάδα προς τιμή του εμβληματικού καλλιτέχνη, σε ένα πρόγραμμα όπου όλες οι μουσικές περίοδοί του θα παρελάσουν χρονολογικά. H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η Heroes είναι η μοναδική tribute band που αποτελείται από διαφορετικούς τραγουδιστές και κάθε ένας αποτυπώνει μια περίοδο από το τεράστιο έργο του Μπόουι. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της πριν από έξι περίπου χρόνια, με αφορμή τον θάνατο του Βρετανού τραγουδιστή, και έχει στο ενεργητικό της μεγάλα live. Το πρώτο έγινε το 2016, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αλλά και εξαιρετικές κριτικές. 

Από το Space Oddity του 1969 μέχρι το Blackstar το 2016, ο Μπόουι άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μέσα από τραγούδια-σταθμούς και δίσκους που αποτελούν σημεία αναφοράς. Ένα δύσκολο εγχείρημα που επετεύχθη μέσα από τη διαρκή αναζήτηση, τον αυτοσχεδιασμό και την καινοτομία. 

Συντελεστές:
Φωνές: Τόλης Φασόης, Sugahspank!, Lou is, Γιώργος Μπίλιος, George Gaudy
Πιάνο/πλήκτρα: Βαγγέλης Στεφανόπουλος     
Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Βασιλάτος,  
Ακουστική κιθάρα: Μάριος Λαζ Ιωαννίδης 
Τύμπανα: Στέλιος Πασχάλης 
Μπάσο: Θοδωρής Καπετανάκος
Σαξόφωνο: Sam Marlieri 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/DavidBowieTribute.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Νένα Βενετσάνου δεν ήταν έτοιμη για τις "Ρεμπέτισσες Ψυχές"

Η σπουδαία ερμηνεύτρια σε μια εξομολογητική συνέντευξη για τις γυναίκες του ρεμπέτικου, τη δημιουργία της παράστασης και όσα ανακάλυψε μέσα από αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
05/12/2025

4 συναυλίες και παραστάσεις τον Δεκέμβριο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της μουσικής

Από το γκαλά όπερας με έργα του Τζουζέπε Βέρντι ως το κλασικό παραμύθι των Χριστουγέννων "Ο Καρυοθραύστης" το πρόγραμμα του θεάτρου Ολύμπια είναι σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι Onirama στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο τριήμερο πάρτι

Έρχονται στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ, στις 23, 24 & 25 Δεκεμβρίου 2025.

Όλα όσα σε περιμένουν τις γιορτές στο Half Note Jazz Club

Η πόλη γιορτάζει στον αγαπημένο της jazz προορισμό και, μεταξύ άλλων, κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με Emma Smith και Jive Aces.

Ο Δεκέμβρης του Παύλου Σιδηρόπουλου

Μπορεί να κύλησαν 35 χρόνια από τον θάνατό του, όμως τρεις γενιές εγχώριων rockers φροντίζουν και κρατούν τη μνήμη του ζωντανή, χάρη σε μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στο ιστορικό "Κύτταρο" (φέτος λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 5/12), την οποία τιμά πλήθος κόσμου.

The Offspring & Bad Religion: Δύο μπάντες–πυλώνες του αμερικανικού punk rock στο Release Athens 2026

Στην Πλατεία Νερού η μεγάλη συνάντηση των δύο συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν το σύγχρονο αμερικανικό punk.