Ένα γεμάτο συναυλιακό τριήμερο στο Jazzet Music Hall

Μια βδομάδα πριν την πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου, το Jazzét Music Hall οργανώνει το καλύτερο ζέσταμα με τρεις άχαστες συναυλίες.

jazzet

Το Jazzét Café παρουσιάζει στη σκηνή του τρία ακουστικά σχήματα και γεμίζει το τριήμερο 16, 17 & 18 Δεκεμβρίου με μουσική, βάζοντάς μας πια για τα καλά στο κλίμα των ημερών. To Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. θα φιλοξενήσει ένα μουσικό σχήμα τους "fsn P.A.N.D", που δημιουργήθηκε από τους, Νίκο Σκλάβο στην ηλεκτρική κιθάρα, Αλέξανδρο Καρύδα στα πλήκτρα, Πέτρο Καρδάση στο μπάσο και Δημήτρη Παλαιολόγο στα τύμπανα. 

Μετά από πολλά χρόνια γνωριμίας στον επαγγελματικό χώρο της μουσικής και έχοντας κοινά μουσικά ακούσματα και επιρροές από το χώρο του fusion θα παρουσιάσουν διασκευές από κορυφαίους συνθέτες της fusion, όπως τους Frank Gambale, Dave Weckl, Billy Cobham, J. L. Ponty, Paul Gilbert, Jeff Beck, με τη δική τους μουσική προσέγγιση και ενορχηστρωτική αισθητική.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου υποδέχεται το Reggetiko Project, ένα συγκρότημα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δημιουργεί μουσικά ψηφιδωτά με αρχαία και σύγχρονα όργανα.  
Δημιουργήθηκε το 2015 και ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν folk, jazz και αρχαίους ήχους από την ανατολή και τη δυτική Μεσόγειο. Μέσω κινηματογραφικών αυτοσχεδιαστικών διασκευών, οι μελωδίες αφηγούνται ταξίδια ανάμεσα σε μια ταπισερί διαφορετικών πολιτισμών συνυφασμένων στο χρόνο, επαναλαμβάνοντας τη ξεχωριστή φιλοσοφία και γεωγραφία του συγκροτήματος: "η μουσική ως μονοπάτι για διαφορετικές φωνές να κοινωνούν”.  

Το τρίτο άλμπουμ του Project Reggetiko "Albatross" περιλαμβάνει τον θρυλικό βραβευμένο με Grammy Βούλγαρο πιανίστα Milcho Leviev. Το μουσικό ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία τους προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2021. Το "Albatross" παρουσιάστηκε την επίσημη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και ακολούθησε το Φεστιβάλ Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής ), το Keep on Jazz and Beyond Festival Θεσσαλονίκης και το Rialto World Music Festival στην Κύπρο. Το  Reggetiko Project συνόδευσε το Θέατρο Σκιών Κωστιδάκη στην αίθουσα συναυλιών Ριάλτο στη Λεμεσό (Κύπρος). Έχουν παρουσιαστεί στο Παλέρμο της Σικελίας και έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και εκτενώς στην Γερμανία. 

Η μουσική του Reggetiko Project αποτελεί σημείο συνάντησης του Folk Fusion με την World Jazz, με αρκετές αναφορές στις μεσογειακές μουσικές παραδόσεις με αρκετούς Ethnic τόνους και μια κινηματογραφική αφηγηματική διάθεση με αυστηρά πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του.  

Την  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 9.00 μ.μ., τo Jazzét Music Hall θα παρουσιάσει τους MikrOmikron Project, ένα σημαντικό μουσικό σχήμα ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Οι MikrOmikronProjectείναι μιά εκδοχή των Omikron Project, του Ελληνο-Ολλανδο-Γαλλικού impro jazz σχήματος, με τα ίδια πάνω-κάτω μέλη, τους AlexisDrossos, soprano sax, didgeridoo & beckophone, Henk Spies, soprano sax & assorted FX, Ντίνο Ζούμπερη, μπάσσο, Hohner Guitaret & ηλεκτρονικές επεξεργασίες, αλλά με την προσθήκη του Λέανδρου Φράτνικ στα τύμπανα, στη θέση του Νικόλα Τσιλογιάννη. 

Ο μουσικός προσανατολισμός παραμένει ωστόσο ο ίδιος, καθώς το σχήμα κινείται στον χώρο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με βάση την μεγάλη παράδοση της Ευρωπαϊκής jazz, ενσωματώνοντας επίσης παραδοσιακούς Ελληνικούς ρυθμούς, Αφρικάνικες πολυρυθμίες, μακρινούς απόηχους Ινδονησιακού gamelan έως καί ambient ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτόπια. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.