Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

_Lamenta Heloise Faure 2021 9657.jpg

Αφού απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο και διακρίθηκε σε παγκόσμια world music charts, το μουσικό έργο "Lamenta", της Ξανθούλας Ντακοβάνου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου 2022 στις 9 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.  

Από την Ήπειρο στην Αβινιόν, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και πάλι πίσω, ο δίσκος εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου και ιδιαιτέρως το μοιρολόι, με επιρροές post-rock και  world jazz. Διανύει έτσι ένα μουσικό ταξίδι που πραγματεύεται την απώλεια και το ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής από τον πόνο του αποχωρισμού μέχρι την κάθαρση, οδηγώντας εν τέλει σε ένα εκστατικό γλέντι επί σκηνής. 

Το έργο χορογραφήθηκε από τους Βέλγους χορογράφους Koen Augustijnen και Rosalba Torres Guerrero κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

Xanthoula Dakovanou2-C Nestoras Sotirchis.jpg

Στην παράσταση αυτή παρουσιάζεται ζωντανά η μουσική του δίσκου, με έντεκα καλλιτέχνες επί σκηνής. Με την Ξανθούλα Ντακοβάνου στη φωνή, ιδιαίτερος προσκεκλημένος είναι ο Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο, καβάλ) ενώ παίζουν οι εξαιρετικοί Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Παναγιώτης Κατσικιώτης (τύμπανα), Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο, καβάλ), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο, φωνή), Λευκοθέα Φιλιππίδη (φωνή) και Στέφανος Φίλος (βιολί). Παρουσιάζεται ακόμα, για πρώτη φορά στην Αθήνα, αυθεντική χορογραφία του Ταξιάρχη Βασιλάκου πάνω στο κομμάτι του δίσκου "Leventis". Στο δίσκο "Lamenta" εκτός από τους καταξιωμένους έλληνες μουσικούς συμμετέχει και ο παγκοσμίου φήμης jazzman Magic Malik (φλάουτο, φωνή).

Είσοδος: € 15 - 12.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.