Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των σαρωτικών Amenra είναι γεγονός

Η Smoke The Fuzz φέρνει ξανά στην χώρα μας τους θαυματουργούς Βέλγους για μια ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή του "Gagarin 205".

Amenra

Η Smoke The Fuzz φέρνει ξανά στην χώρα μας τους θαυματουργούς Βέλγους για μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Gagarin 205. Στην έκτη τους συνολικά παρουσία στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της απόλυτης μουσικής Κάθαρσης επιστρέφουν στο αγαπημένο τους κοινό στον πλανήτη, σε δική τους πλήρη εμφάνιση και ως headliners, όπως ακριβώς τους αξίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Amenra, όποτε πατούν στην Ελλάδα, αυξάνουν συνεχώς τη διάρκεια των εμφανίσεών τους, με αυτή του 2018 να σταματάει στα 93’, δείγμα του πόσο ισχυρό είναι το δέσιμό τους με τη χώρα μας. 

Έκτοτε έχει μεσολαβήσει το συγκλονιστικό περσινό άλμπουμ "De Doorn”, το πρώτο τους άλμπουμ που δεν ανήκει στην κατηγορία των "Mass” που εκπροσωπούσε κάθε τους δουλειά. Οι αλλαγές δε σταματούν μόνο εκεί, καθώς το "De Doorn” ήταν και το πρώτο τους άλμπουμ στη Relapse. Η μεγαλύτερή τους όμως αλλαγή ήταν η απόδοση του δίσκου στα Φλαμανδικά, στη μητρική τους γλώσσα, δείγμα της σιγουριάς τους ως συγκρότημα. Σκεφτείτε το λίγο, πρώτο άλμπουμ σε νέα μεγαλύτερη εταιρεία και δίσκος χωρίς λέξη στα Αγγλικά. Αν μη τι άλλο τόλμη σαν τους Amenra ίσως να μη μπορούσε να επιδείξει άλλο συγκρότημα τη δεδομένη στιγμή. Και παρότι η αφομοίωση του στιχουργικού κομματιού είναι αντικειμενικά δύσκολη, ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Amenra άθελα τους έστειλαν κόσμο να αρχίσει να μαθαίνει Φλαμανδικά για να "μπει" βαθύτερα στο νόημα του δίσκου. 

Όπου "De Doorn”, έχουμε "Το Αγκάθι". Το αγκάθι που όπως οι ίδιοι εξέφρασαν, συμβολίζει την άμυνά μας απέναντι στις πληγές που μπορεί να έρθουν στον δρόμο μας και να μας κάνουν κακό. Δεν είναι τυχαίο το πώς αυτό αποτυπώθηκε και οπτικά στο πρώτο τους βίντεο κλιπ για τον δίσκο, για το κομμάτι "De Evenmens”, ενώ και δια στόματος του εμβληματικού τραγουδιστή τους, Colin H. Van Eeckhout, ο δίσκος αποτελεί κάτι διαφορετικό, καθώς κατά τη δημιουργία του, τα μέλη αναρωτήθηκαν μεταξύ τους "Είναι αυτό τελικά το "Mass VII;”" και είχαν όλοι την ίδια άποψη, ότι δεν είναι κι ότι έχει γραφτεί από μια διαφορετική οπτική και ιδιαίτερα εν μέσω καραντίνας.

Οι "πρωτιές" όμως του "De Doorn” συνεχίζονται, καθώς είναι το πρώτο άλμπουμ με τον μπασίστα Tim De Gieter, ο οποίος προσθέτει πάρα πολλά στην ήδη δυναμική και ασύγκριτη παρουσία τους ζωντανά. Όχι απλά είναι πολύ ενεργητικός επί σκηνής, αλλά έχει αναλάβει και μέρος των ακραίων φωνητικών, δίνοντας περισσότερες απαραίτητες "ανάσες" στον Van Eeckhout, ο οποίος δεδομένα κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε ζωντανή εμφάνιση. 

Το ελληνικό κοινό ξέρει τι εστί Amenra live και οι Amenra ξέρουν τι εστί ελληνικό κοινό. Ας μην ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη εμφάνισή τους για τη Smoke The Fuzz το 2018, το συγκρότημα έκανε αποκλειστικά ακουστική περιοδεία και η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα όπου έπαιξαν κανονικό ηλεκτρικό σετ, επειδή όπως είπε ο ίδιος ο Colin, "νιώθαμε ότι το χρειάζεστε τόσο πολύ όσο κι εμείς". 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 24) μέσω της viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.