"Πειραιάς Artport II": Δύο δράσεις με άξονα την αλληλεγγύη

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με δύο ενδιαφέρουσες δράσεις με την υποστήριξη της Barbara Ehnes και του Λευτέρη Βενιάδη.

Τι είναι αλληλεγγύη

"Τι είναι αλληλεγγύη;". Αυτό το έρωτημα έρχονται να απαντήσουν δύο ενδιαφέρουσες δράσεις που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και σε συνεργασία με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

Η καλλιτέχνις Barbara Ehnes, με την ομάδα της, επικοινώνησαν με ανθρώπους που έδρασαν αλληλέγγυα με δική τους πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην περιοχή του γερμανικού Ρουρ από το 2017. Με αυτόν τον τρόπο, χτίζεται μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών που έχουν υποστεί δομικές αλλαγές λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Τι είναι αλληλεγγύη;

Σε μια εικαστική, πολυμεσική εγκατάσταση που θα τοποθετηθεί στο Φουαγιέ του ΔΘΠ από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν πολυάριθμες συνεντεύξεις με κοινό σημείο αναφοράς την έννοια της Αλληλεγγύης.

Το συγκεκριμένο project σχεδιάστηκε για ένα από τα πιο σημαντικά Φεστιβάλ της Ruhrtriennale το 2019 στο Μπόχουμ κι από τότε επεκτείνεται συνεχώς. Η παρούσα εγκατάσταση παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022 στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, ενώ προηγήθηκαν οι προβολές στις πόλεις Augsburg και Kammerspiele.

Τι είναι αλληλεγγύη;

Ιδέα, σύλληψη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Barbara Ehnes
Σύνθεση και μουσική διεύθυνση: Λευτέρης Βενιάδης
Βίντεο, μοντάζ: ÖzlemKonuk, BettinaKatjaLange, Άλεξ Δημητρίου
Μετάφραση, υποτιτλισμός: Άλεξ Δημητρίου
Καλλιτεχνική διεύθυνση συνεργασίας: YiannisLitovchenko 
Δραματουργία στη Ruhrtriennale: AnneMahlow

Info: Φουαγιέ ΔΘΠ | 27/9 – 1/10 | Ώρες 11 π.μ. – 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Με αφορμή το "μανιφέστο" του Μάνου Χατζιδάκι, θα παρουσιαστεί ένας μουσικός διάλογος ρεμπέτικου και σύγχρονης μουσικής. Μπουζούκι, φωνή, κλαρινέτο, ακορντεόν και βιολοντσέλο σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη, όπου θα επανασυντεθούν ρεμπέτικα κομμάτια από τον Λευτέρη Βενιάδη. 

Λευτέρης Βενιάδης

Στη συναυλία αυτή, που πραγματοποιείται στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου, θα απολαύσουμε αυθεντικές εκτελέσεις, ευφάνταστες αποδομήσεις και ανασυνθέσεις ρεμπέτικων κομματιών από τον Λευτέρη Βενιάδη.

Φωνή: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου
Μπουζούκι: Φώτης Βεργόπουλος
Κλαρινέτο:Ηλίας Σκορδίλης
Ακορντεόν: Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης
Βιολοντσέλο: Mateo Shestani

Info: Φουαγιέ ΔΘΠ | 30/9 & 1/10 | Ώρα έναρξης 7:30 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 8€
Προπώληση εισιτηρίων στο ticketservices.gr 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Church of the Sea και Moon Moth στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου

Τα δύο συγκροτήματα ετοιμάζονται να χαρίσουν στο κοινό μία τελετουργική συναυλία οι μεν συνδυάζοντας φαζαρισμένους ήχους, παραμορφωμένα beats και υπνωτικά φωνητικά και οι δε με τον theatrical dark pop ήχο τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/11/2023

Γιορτινά βαλς με το Johann Strauss Ensemble και τον μαέστρο Russell McGregor στην Αθήνα

Πρωταγωνίστρια των φετινών συναυλιών θα είναι η ξεχωριστή σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα Πουλίτση.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης σε ένα live δίχως σύνορα

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται τον Δεκέμβριο στο "Κύτταρο".

Italia 90, πώς νικάει κανείς την έλλειψη φιλοδοξίας;

Με αφορμή τo πρώτο του live στην Ελλάδα, το συγκρότημα από τη Βρετανία μιλά με χιούμορ και ρεαλισμό για τη φιλοσοφία και τη μουσική του αλλά και όσα πρέπει να περιμένουμε τον Δεκέμβριο.

O Bryan Adams και το ατέρμονο Καλοκαίρι του '69

Παραμένοντας μια rock σταθερά για το ελληνικό ραδιόφωνο, ο Καναδός τραγουδοποιός ξανάρχεται στα μέρη μας για συναυλίες (Τρίτη 5/12 στην Αθήνα, Πέμπτη 7/12 στη Θεσσαλονίκη), 4 χρόνια μετά την ξεσηκωτική του βραδιά στο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.

Ο "θεατρικός" Θάνος Μικρούτσικος στο Μέγαρο

"Τους προβολείς στήσε": Μια βραδιά με μουσικές και τραγούδια του μεγάλου δημιουργού από το θέατρο.

Ποιος είναι αλήθεια έτοιμος για τις cumgirl8;

Η punk κολεκτίβα από το Μανχάταν καταλαμβάνει την "Death Disco".