Φέτος το καλοκαίρι όλη η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία σκηνή

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων

Από 18 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό Αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

Η εβδομάδα 20 - 26 Ιουνίου ξεκινάει στο Γήπεδο Κονίστρας στα Πετράλωνα  (20/6) με ένα ξέφρενο πάρτι με το Νεκτάριο Σφυράκη σε νέες και παλιές επιτυχίες. Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες του το Γήπεδο Κονίστρας στα Πετράλωνα την Τρίτη 21 Ιουνίου και την πλατεία Κουμουνδούρου την Πέμπτη 23 Ιουνίου ενώ ο Γιώργος Καραμίχος την Τρίτη 21 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου θα αφηγηθεί Παπαδιαμάντη.  Η Πέμπτη 23 Ιουνίου συνδυάζει θέατρο και μουσική, καθώς το θέατρο Γκράβας θα φιλοξενήσει την παιδική θεατρική παράσταση "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" του Κάρλο Γκολντόνι, ενώ η Ειρήνη Σκυλακάκη θα συναντήσει το κοινό στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών για μία ατμοσφαιρική συναυλία. 

Αντωνοπούλου-Ανδρουλιδάκης
Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Δύο αφιερώματα για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Γκράβας, την Παρασκευή 24 Ιουνίου με την Τίνα Τράκου και τον Νίκο Κρητικό που θα ερμηνεύσουν τραγούδια μνήμης, διαμαρτυρίας και κοινωνικής ταυτότητας και το Σάββατο 25 Ιουνίου με το Λαογραφικό Εργαστήρι "Το Χοροστάσι" που θα μας ταξιδέψει στη Μικρασία και τον Ελληνισμό της.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών, το κοινό θα απολαύσει τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, που αναδεικνύει τη δύναμη  του "μαζί" και υμνεί την αγάπη και την αισιοδοξία. Η εβδομάδα κλείνει δυνατά και μουσικά την Κυριακή 26 Ιουνίου  με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων να υποδέχεται τον Αλέξανδρο Willem Affolter στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών για μία μοναδική swing βραδιά και τον Λευτέρη Γρηγορίου και τα Κρουστά της Τάκη στην πλατεία Κουμουνδούρου σε μία multiethnic γιορτή. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εβδομάδας 20-26 Ιουνίου 2022 ανά Δημοτική Κοινότητα:

1η Δημοτική Κοινότητα
Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας | Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας

Petros Klampanis Trio (22/6, 9 μ.μ) - Η συναυλία αναβάλλεται λόγω ασθένειας του καλλιτέχνη 
Μουσική παράσταση με τον μπασίστα, συνθέτη, μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη.
O Πέτρος Κλαμπάνης και οι συνεργάτες του, ο πολυοργανίστας και παραγωγός Θωμάς Κωνσταντίνου και ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης σε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές τους μουσικές και συνθέσεις. Μουσικές προσμίξεις, όπου η world μουσική συναντά την jazz και τους παραδοσιακούς ήχους της ανατολικής Μεσογείου.

Ειρήνη Σκυλακάκη

Συναυλία με την Irene Skylakaki (23/6, 9 μ.μ)
Ένα χρόνο μετά την τελευταία της ζωντανή εμφάνιση, η Irene Skylakaki θα μας αφηγηθεί ιστορίες, αφοπλιστικούς στίχους, απαλές μελωδίες και indie και folk-rock ρυθμό.

"Μαζί": Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης (25/6, 9 μ.μ)
Μία μουσικοθεατρική παράσταση, ένα σμίξιμο λόγου και μουσικής με θέμα τη δύναμη του "μαζί" και τραγούδια που υμνούν την αφύπνιση της ψυχής, τον έρωτα και την αισιοδοξία.

Alex Affolter
Alex Affolter

Athens Big Band featuring Alex Affolter: An evening of swing! (26/6, 9 μ.μ)
Συναυλία με τη Big Band Δήμου Αθηναίων και τον Αλέξανδρο Willem Affolter

Πλατεία Κουμουνδούρου

Παπαδιαμάντης: Αφηγήσεις απ’ τον Γιώργο Καραμίχο (21/6, 9 μ.μ)

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής (23/6, 9 μ.μ)

Λευτέρης Γρηγορίου

Συναυλία με τον Λευτέρη Γρηγορίου και Τα Κρουστά της Τάκη (26/6, 9 μ.μ)
Μία multi-ethnic γιορτή, όπου τα αφρικάνικα και ελληνικά κρουστά συναντούν την άρπα ngoni, τη γκάιντα κ την τσαμπούνα.

3η Δημοτική Κοινότητα  (Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα, Κυμαίων & Δημοφόντως, Πετράλωνα)

Νεκτάριος Σφυράκης live@Athens 2022 (20/6, 9 μ.μ)

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων  (21/6, 9 μ.μ)

5η Δημοτική Κοινότητα  (Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα)
"Υπηρέτης δυο Αφεντάδων" (23/6, 8.30)
Παιδική θεατρική παράσταση  του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή- σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη. Ένα διασκεδαστικό, ευχάριστο και διδακτικό έργο με κυρίαρχο στοιχείο το γέλιο, που αναδεικνύει πως οι ασήμαντοι και ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν αν έχουν εξυπνάδα και τόλμη.

"1922-2022: Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τραγούδια μνήμης, διαμαρτυρίας και κοινωνικής ταυτότητας" (24/6, 9 μ.μ)
Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη μικρασιάτικη μουσική,  που  έχει αγαπηθεί και εξελιχθεί με χίλιους τρόπους. Ένα συνονθύλευμα ακουσμάτων από επιθεωρησιακά τραγούδια, καντάδες με βαλκανικές επιρροές, ρεμπέτικα με ρυθμούς χορευτικούς και αμανέδες. Ερμηνεύουν: Τίνα Τράκου και Νίκος Κρητικός.

"Από τη Σμύρνη έρχομαι να βρω παρηγοριά": Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (25/6, 9 μ.μ)
Το Λαογραφικό Εργαστήρι ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ σε ένα ιδιαίτερο και πλούσιο αφιέρωμα στη Μικρασία και τον Ελληνισμό της με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από 50μελή ομάδα χορευτών και μουσικών, μικρών και μεγάλων, καθώς και δραματοποιημένα αποσπάσματα από έργα Μικρασιατών λογοτεχνών, προβολή εικόνων και μικρασιάτικα φιλέματα.

Το πρόγραμμα "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9 μ.μ | Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 8.30 μ.μ | opanda.gr, cultureisathens.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Eros": Η νέα peformance της Avant garde Σοπράνο Μαρίκας Κλαμπατσέα είναι μια ωδή στον έρωτα

Η Σοπράνο και συνθέτρια της πρωτοποριακής μουσικής σκηνής παρουσιάζει ένα μήνυμα χαράς, δίνοντας φως σε μια εποχή που όλα φαίνονται θαμπά...

03/02/2023

Σαββατόβραδα στο "Ivis 4" παρέα με τη Λίνα Ροδοπούλου

Το εστιατόριο με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου υποδέχεται την ταλαντούχα μουσικό παρέα με τον Χρήστο Κουμούση.

Μιλώντας για τα "Τραγούδια της Σωτηρίας"

Η Χριστίνα Μαξούρη και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, που ανεβαίνει στο ΠΛΥΦΑ, μάς λένε για τα τραγούδια της "αρχόντισσας του ρεμπέτικου" και τις δικές τους ιστορίες από αυτά.

22nd Athens Jazz: Open Call ελληνικά τζαζ σχήματα

Για επτά ολόκληρες ημέρες, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη.

Aκύρωση των παραστάσεων "Φάλσταφ" και "Στρέλλας" λόγω συμμετοχής εργαζομένων της ΕΛΣ στη 48ωρη απεργία

Τα Ταμεία της ΕΛΣ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους κατόχους των εισιτηρίων.

Σταύρος Λάντσιας: "Ο Ennio Morricone ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, με αξιοθαύμαστη εργατικότητα"

Καθώς ο καταξιωμένος δημιουργός ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη (Σάββατο 4 & Κυριακή 5/2, Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός"), του ζητήσαμε να ξεδιπλώσει τη σχέση που διατηρεί με τις μουσικές του.

Η ΚΟΑ γιορτάζει150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον Μιχαήλ Πλετνιόφ

H KOA τιμά τον Σεργκέι Ραχμάνινοφ με τον πιανίστα και αρχιμουσικό Μιχαήλ Πλετνιόφ και ο Λουκάς Καρυτινός ηγείται της ερμηνείας του συμφωνικού ποιήματος του Στράους, "Η ζωή ενός ήρωα".