Οδηγός Μουσικής

Plasmata Movement Radio Live: Συναυλίες & περφόρμανς στο Πεδίον του Άρεως

Η έκθεση της Στέγης Ωνάση “Plasmata: Bodies, Dreams, and Data” πλαισιώνεται από μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία του Movement Radio, τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης.

Plasmata ©Στέλιος Τζέτζιας

To Plasmata Movement Radio Live είναι μια σειρά από συναυλίες και περφόρμανς στo πλαίσιo της έκθεσης "Plasmata: Bodies, Dreams, and Data” που πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως, από το Movement Radio, τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης. Οι δράσεις του Plasmata Movement Radio Live πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες στο πάρκο.

Εμείς, τα πλάσματα της πόλης, συναντιόμαστε καθημερινά και βαδίζουμε παρέα. Μας συντροφεύουν τα όνειρα και οι αφηγήσεις που φτιάχνουμε μέσα στην πόλη, οι ψηφιακές διαδρομές που χαράζουμε στους δρόμους της Αθήνας. Αφουγκραζόμαστε τον παλμό της μητρόπολης που χτυπά στους ρυθμούς του χιπ χοπ, τραγουδάμε για την αυτονομία και την αυτοδιάθεση του σώματος, βρίσκουμε την ποίηση μέσα σε sci-fi τοπία, επεμβαίνουμε στην κλασική αφήγηση με πρωτοπόρες προτάσεις, συνθέτουμε τις δικές μας γλώσσες και τις σκαλίζουμε πάνω στους τοίχους της πόλης.

Πρόγραμμα

24.06 | 21:15 – 22:00, Wera, Τσέλο & Ηλεκτρονικά. Στον χώρο του έργου "Another Moon"

25.06 | 20:15 – 21:00, ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ (Fonoptikon), Ηλεκτρονικά & Βίντεο. Θέατρο Αλίκη

01.07 | 20:15 – 21:00, I Broke The Vase, Ηλεκτρονικά. Στον χώρο του έργου "Another Moon"

02.07 | 20:15 – 21:20, Moose & Black Athena, Hip Hop & DJ Set. Θέατρο Αλίκη

05.07 | 21:15 – 22:00, Digitally Baptized / Η ποίηση πρέπει να χορεύεται, Ποίηση & Ηλεκτρονικά. Ο dj Benjha και ο Γιώργος Λιανόπουλος συναντούν τον Νίκο Ερηνάκη και την τελευταία του ποιητική συλλογή. Στον χώρο του έργου "Another Moon”

09.07 | 20:30 – 21:30, Νάσος Σωπύλης, Πιάνο. Γαρδένια

Η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Plásmata: Bodies, Dreams, and Data

  • Εικαστικά

Η Στέγη Ωνάση ξαναφέρνει την τέχνη στο Πεδίο του Άρεως, έχοντας ήδη φιλοξενήσει ένα χρόνο πριν το «You and AI». Ενώ το 2021 μελετήθηκε ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης, στα «Plásmata» αναδεικνύονται οι δυνατότητες της σύγχρονης ψηφιακής τέχνης, βάζοντας στη συζήτηση την αναζήτηση του σώματος, του ατομικού αλλά και του συλλογικού, του ανθρώπινου και του μη, καθώς και του πλανητικού. Πώς η ψηφιακή τεχνολογία εισχωρεί στο ανθρώπινο σώμα και με ποια μέσα το επηρεάζει; Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την έκθεση για να ανακαλύψετε το εύρος της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλες οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του "Plásmata: Bodies, Dreams, and Data"

Η Στέγη Ωνάση διοργανώνει παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, θεματικές περιηγήσεις και συζητήσεις στο Πεδίον του Άρεως, με αφορμή την έκθεση που θα κοσμεί το πάρκο έως τον Ιούλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/06/2022

Η Στέγη στηρίζει το Athens Pride 2022

Μια καμπάνια αγάπης και συμπερίληψης για τα αυτονόητα δικαιώματα των ελληνικών ομόφυλων οικογενειών προωθεί η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με αφορμή τη διεξαγωγή του Athens Pride 2022.

"Sonic Stories": Ο κόσμος βιώνεται μέσα από ήχους

Ηχητικές εγκαταστάσεις, έργα και ζωντανές περφόρμανς ξετυλίγουν τις ανθρώπινες σχέσεις και δίνουν φωνή σε περιθωριοποιημένες ομάδες στη νέα δράση της Στέγης, σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Μαγειρική Επίδειξη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων.

"Ηλέκτρα": Συνεχίζεται η περιοδεία με Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή λόγω ασθενείας συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία του ψυχολογικού δράματος του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα.

"Φιλοκτήτης": Αλλαγή ημερομηνίας για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον Τάσο Νούσια

Η παράσταση της 6ης Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας μετατίθεται για λόγους υγείας μία μέρα μετά.

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, σηματοδοτώντας τη 13η διεξαγωγή των βραβείων.