Η Ορχήστρα του Academica Αθηνών φέρνει την "Κλασική μουσική κοντά σου"

Ο δεύτερος κύκλος συναυλιών με ελεύθερη είσοδο ταξιδεύει σε όλη την Αττική.

Οδυσσέας Κορέλης

Το Ωδείoν Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της oρχήστρας του Academica Αθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική. 

Ο δεύτερος κύκλος συναυλιών "Η κλασική μουσική κοντά σου", με διάρκεια από τις 26 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου, θα περιλαμβάνει έργα των Gioachino Rossini (Σονάτα αρ. 3 σε ντο μείζονα), Giovanni Battista Pergolesi (Κονσέρτο για βιολί και έγχορδα σε σι ύφεση μείζονα), Felix Mendelssohn Bartholdy (Συμφωνία για έγχορδα αρ. 8 σε ρε μείζονα). Την Ορχήστρα του Academica Αθηνών θα συνδράμει σολιστικά ο βιολονίστας Οδυσσέας Κορέλης. Το ορχηστρικό σύνολο διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.

Νίκος Αθηναίος
Νίκος Αθηναίος

Ένα πενταετές καλλιτεχνικό πρόγραμμα (2018-2022) υψηλού επιπέδου, που φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Αττικής 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υλοποιείται από τον Μουσικό και Δραματικό Σύλλογο "Ωδείον Αθηνών – 1871". 

Αναλυτικό πρόγραμμα συναυλιών

26/5 | 8.30 μ.μ.
Αθήνα | Ωδείoν Αθηνών

1/6 | 8.30 μ.μ.
 Δήμος Νίκαιας – Ρέντη |Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

3/6 | 8.30 μ.μ.
Δήμος Ηρακλείου – Πολιτιστικό κέντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" 

6/6 | 10 π.μ.
Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης | Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

2023 Ελευσίς: 10 μουσικά δρώμενα που δεν πρέπει να χάσετε

Η συζήτηση που άναψε η επικείμενη συναυλία των Στέρεο Νόβα φανέρωσε την ξεχωριστή θέση της μουσικής στο εντυπωσιακό πρόγραμμα με το οποίο θα εορταστεί η ανακήρυξη της ιστορικής πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
31/01/2023

Διπλό ραντεβού με τη νέα all-star μπάντα του Frank Gambale

Το νέο super group θα παρουσιάσει στην σκηνή του "Αθηνά Live" μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια του Gambale και νέες συνθέσεις.

Kruder & Dorfmeister: Ένα μοναδικό live audiovisual show από τους masters του downtempo

Oι "Simon & Garfunkel της techno" έρχονται στη σειρά "Cosmos" ΚΠΙΣΝ για να γιορτάσουν 30 χρόνια μουσικής πορείας.

Δυνατές πρώτες ανακοινώσεις για το νέο Death Disco Open Air Festival

The Sisters of Mercy, She Past Away, Absolute Body Control και Mecano Un.ltd. τα πρώτα ονόματα που θα φιλοξενηθούν από το νέο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Τι έρχεται στο "Half Note Jazz Club" αυτή την εβδομάδα;

Ο Δημήτρης Καλαντζής, ο Τηλέμαχος Μούσας με το νέο κουαρτέτο του, η Σάσα Παπαλάμπρου, η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος και οι Gumbo Ya Ya παρέα με τη Sugahspank σε ρυθμούς Νέας Ορλεάνης.

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου μεταδίδει ζωντανά στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Επιλεγμένες εμφανίσεις της φημισμένης ορχήστρας υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων θα παρουσιαστούν στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου.

"Στρέλλα": Όπερα και τρανς ορατότητα

Η Λέττα Κάππα, η Ιωάννα Ζαμ-Πέτρου και η Φένια Αποστόλου μιλάνε στο "α" για την εμπειρία τους από τη νέα παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.