Επτά (plus) ωραίες συναυλίες γι αυτή την εβδομάδα

Παραδοσιακά, πλησιάζει η εποχή των διακοπών και η ραστώνη του Αυγούστου, όμως η μουσική καλά κρατεί!

Επτά (plus) ωραίες συναυλίες γι αυτή την εβδομάδα

Γιώργης Χριστοδούλου

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 9 μ.μ. ο Γιώργης Χριστοδούλου μάς προσκαλεί σε μία «αποσπερίδα», όπως λένε στην Κρήτη μια βεγγέρα, με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του στο Café του Νομισματικού Μουσείου. Μια 90άλεπτη συναυλία με μελωδίες που ξεκινούν από τους «Γιαπωνέζικους κήπους» και ταξιδεύουν με τον «Αττίκ στο Παρίσι» κι από το «Flaneur» και την «Καντάδα» ως το πρόσφατο άλμπουμ για παιδιά, «Το καμπαρέ των ζώων».

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Μια σχεδόν out of the blue συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Τεχνόπολη (23 Ιουλίου) ως συμμετοχή της σε μια πρωτότυπη μουσική «σκυταλοδρομία» που γιορτάζει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Το event αυτό συνδέει την Αθήνα με άλλα δύο ιστορικά «σημεία», την Αίγινα και το Ναύπλιο – με αντίστοιχες συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη (23/7) και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη (26/7), που θα φτιάξουν όλες μαζί ένα τηλεοπτικό γεγονός. Το actual live που μας ενδιαφέρει, ως «α», είναι αυτό της Ελευθερίας με όλα τα μεγάλα της τραγούδια και τους γνωστούς σπουδαίους μουσικούς της εν δράσει!

«Το ποτάμι»

Βασισμένο στον ομώνυμο δίσκο του Λίνου Κόκοτου και του Φώντα Λάδη, «Το ποτάμι» είναι ένα μουσικό πολυθέαμα για την ιστορία των Ελλήνων με άξονα την Επανάσταση του 1821. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο της Γκράβας (Ταϋγέτου 60 και Πασσώβ), το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ. Ερμηνεύουν ο Γιώργος Μεράντζας και η Σοφία Παπάζογλου, με τη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κανέλλος.

«Incanto»

Ο διεθνής βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι από τη Γερμανία μέχρι τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στο οποίο παντρεύονται συνθέσεις του Κλάουντιο Μοντεβέρντι και του Όσβαλντ φον Βόλκενσταϊν με παραδοσιακά θρακιώτικα, κρητικά, σεφαραδίτικα και συριακά τραγούδια. Συνοδοιπόροι του σε αυτή την ηχητική περιπλάνηση είναι τα μέλη του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio, που ειδικεύεται στην ιστορική ερμηνεία της μουσικής δωματίου. (Πειραιώς 260, 24, 26, 27/7)

«Το πράγμα»

Το «Πράγμα» είναι το ωραίο project και γκρουπ του πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου (τον ξέρουμε από το γκρουπ του Φοίβου Δεληβοριά αλλά, κυρίως, από τις δικές του εξαιρετικές μουσικές) και έρχεται στην ταράτσα του Gazarte (26/7) για μια δημιουργική αναζήτηση που απλώνεται σε όλη την τζαζ επικράτεια – και όχι μόνο. Αυτή είναι η πρώτη συναυλία του γκρουπ μετά την έκδοση του σπουδαίου δίσκου «Year of the Thing» και ως εκ τούτου πρέπει να θεωρείται must. Το ρεπερτόριο του σχήματος αποτελείται από πρωτότυπη μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά τζαζ στοιχεία αλλά και modal spiritual κατευθύνσεις.

Kadebostany

Επιστροφή ενός ιδιαίτερου γκρουπ στον χώρο που το έκανε γνωστό και αγαπητό! Οι Kadebostany έρχονται στο roof stage του Gazarte το διήμερο 28-29 Ιουλίου, με ανανεωμένο line up αλλά πάντα έχοντας στην καρδιά του τα ηλεκτρονικά beats, samples και χρώματα του Guillaume de Kadebostany. Οι Kadebostany έρχονται κατευθείαν από την έδρα τους, την Ελβετία, για μια τουρνέ που την ονομάζουν Drama Tour, από το ομώνυμο Epπου κυκλοφόρησαν πέρυσι και που, κυριολεκτικά, απογειώνει!

ElaiΩnas Festival

Για έβδομη συνεχή χρονιά το ElaiΩnas Festival έρχεται ξανά, από 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζοντας την δική του ιδιαίτερη πορεία πολιτιστικής ανασκαφής των κρυφών ιστοριών της πόλης μας. Με θεματικούς πυλώνες του φέτος την “ίαση” και την “επιστροφή”, το φεστιβάλ περιλαμβάνει θέατρο και μουσική εκεί απ' όπου το ίδιο ξεκίνησε το 2015, στις γειτονιές του Βοτανικού, στον χώρο του Βιομηχανικού Πάρκου των παλιών Πλεκτηρίων-Υφαντηρίων. Το Φεστιβάλ αρχίζει στις 26/7 με τα κείμενα και τον λόγο του Αθηναιογράφου Δημητρίου Καμπούρογλου και συνεχίζει (29/7) με μουσικές Ραχμάνινοφ από τον κιθαρίστα Alex Dante και το Pala Vibes Quartet, όπου ο μπασίστας Γιώργος Παλαμιώτης προκαλεί δυο μουσικούς μας της διασποράς, τους βιμπραφωνίστες Χρήστο Ραφαηλίδη από τη Νέα Υόρκη και την Εύη Φιλίππου από το Βερολίνο. Ακολουθούν (30/7) οι “Αντιγόνης παραλλαγές” της Φένιας Παπαδόδημα και (31/7) οι “Βάκχες – το σώμα δίχως σώμα” σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή. Την βραδιά κλείνει η δημιουργική και βραβευμένη πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη με ένα αυτοσχεδιαστικό σόλο της. Για το τέλος (1/8), παρουσιάζονται οι “Ευμενίδες” σε σκηνοθεσία Γιώργου Φριντζήλα και Ρεβέκκας Τσιλιγκαρίδου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική έκδοση δελτίου εισόδου στο www.elaionasfestival.com

Περισσότερες πληροφορίες

«Incanto»

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Ο Δημήτρης Τηλιακός, μαζί με τους Ex Silentio, παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι από τη Γερμανία μέχρι τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με συνθέσεις του Κλάουντιο Μοντεβέρντι και του Όσβαλντ φον Βόλκενσταϊν και παραδοσιακά θρακιώτικα, κρητικά, σεφαραδίτικα και συριακά τραγούδια.

Γιώργης Χριστοδούλου

  • Ελληνική

Σε σε μια «αποσπερίδα» με τραγούδια από όλη του τη δισκογραφική πορεία.

Το Πράγμα

  • Jazz-Blues-Ethnic

H ορχήστρα του πιανίστα Κωστή Χριστοδούλου, στην πρώτη συναυλία μετά την έκδοση του άλμπουμ της, «Year of the Thing».

Kadebostany

  • Jazz-Blues-Ethnic

Με νέο εντυπωσιακό line-up, έχοντας πλάι τους στα φωνητικά τους «Poseidona» και «Fang the Great» και την υπόσχεση για ένα φαντασμαγορικό ξεσηκωτικό live.

«Το ποτάμι»

  • Μουσική παράσταση

Μουσικό πολυθέαμα σε ποίηση Φώντα Λάδη και μουσική Λίνου Κόκοτου, με τραγούδια που μεταφέρουν τον καημό της ρωμιοσύνης και τα όνειρα του ελληνισμού. Με τον Γιώργο Μεράντζα και τη Σοφία Παπάζογλου.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

  • Ελληνική

Με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της σε μια συναυλία που εντάσσεται, μαζί με άλλες δυο στην Αίγινα και στο Ναύπλιο, στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

ElaiΩnas Festival

  • Jazz-Blues-Ethnic

«Rachmaninoff revisited» με Alex Dante Duet και Pala Vibes Quintet και guests τους βιμπραφωνίστες Χρήστο Ραφαηλίδη και Εύη Φιλίππου.

ElaiΩnas Festival

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η πιανίστρια Τάνια Γιαννούλη σε μια αυτοσχεδιαστική περφόρμανς μετά την θεατρική παράσταση «Βάκχες, το σώμα δίχως σώμα».

ElaiΩnas Festival

  • Μουσική παράσταση

«Αντιγόνης Παραλλαγές»: Μια μουσική σπουδή πάνω στην τραγωδία του Σοφοκλή από την Φένια Παπαδόδημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.