Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού

Δυο βαριά ονόματα της σύγχρονης ambient μουσικής παίζουν live για πρώτη φορά μαζί και παίζουν εδώ, στις 4 Αυγούστου!

Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού

Τα αδέλφια Brian και Roger Eno έχουν γράψει – και εξακολουθούν να γράφουν – ο καθένας το δικό του κεφάλαιο στη σύγχρονη μουσική. Ο Brian καινοτόμος, ρηξικέλευθος και πρωτοποριακός έχει την σφραγίδα του στο πρόσωπο της σύγχρονης μουσικής μέσα από οριακά έργα ήδη από τα πρώτα χρόνια των seventies.

Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού - εικόνα 1
Φωτό: Cecily Eno

Ο κατά ένδεκα χρόνια νεώτερος αδελφός του, ο Roger Eno, εξαιρετικός πιανίστας και ιδιαίτερος μουσικός, γράφει κι αυτός τη δική του ιστορία στην ambient μουσική. Οι δυο τους, παρότι από το 1983 και εντεύθεν έχουν συνεργαστεί σε διάφορα projects – κυρίως σαουντρακικά – δεν είχαν ποτέ έναν κοινό δίσκο στην πορεία τους. Μέχρι πέρυσι, που υπέγραψαν μαζί στην Deutsche Grammofon το άλμπουμ «Mixing Colours». Πρόκειται για ένα άλμπουμ που ξεκίνησε το 2005 ο Roger Eno στέλνοντας στον αδελφό του midi κομμάτια τα οποία ο Brian επεξεργαζόταν – ηλεκτρονικά ή άλλως πως – και τα έστελνε πίσω στον Roger για περαιτέρω επεξεργασία. Μέσα από αυτή την μουσική «αλληλογραφία» προέκυψε το «Mixing Colours», το οποίο τα δυο αδέλφια παρουσιάζουν στο Ηρώδειο στις 4 Αυγούστου, στο πρώτο τους κοινό live [έτσι κι αλλιώς, ο Brian Eno δεν συνηθίζει να παίζει δημόσια].

Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού - εικόνα 2
Φωτό: Cecily Eno

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά την Παρασκευή 14 Μάϊου
Ο αριθμός εισιτηρίων είναι αυστηρά περιορισμένος. Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες. Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Στη συγκεκριμμένη συναυλία υπάρχει όριο αγοράς, 4 εισιτήρια ανά άτομο/παραγγελία
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 200 ευρώ. Συγκεκριμένα: Κάτω Διάζωμα Διακεκριμένη Ζώνη: 200 ευρώ Ζώνη A: 170 ευρώ Ζώνη B: 145 ευρώ Ζώνη Γ: 120 ευρώ Άνω Διάζωμα Ζώνη Δ: 80 Ζώνη E: 70 Ζώνη ΣΤ: 55 Ζώνη Z: 40 ΑμεΑ: 40 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 40 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 40 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897.
Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της συναυλίας είναι τα παρακάτω
Ticket Services www.ticketservices.gr Τηλεφωνικό κέντρο 210 7234567 Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα έως και Κυριακή: 09:00 – 21:00 Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 17:00 | Σάββατο: 10:00 – 14:00
Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου tickets@aefestival.gr Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 - 18:00 και Σάββατο: 10:00 - 16:00
Εκδοτήριο Ωδείου Ηρώδου Αττικού Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 - 14:00 (& τις ημέρες των παραστάσεων 18:00 - 21:00. Aπό τις 20:00 πωλούνται μόνο εισιτήρια της ημέρας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.