Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού

Δυο βαριά ονόματα της σύγχρονης ambient μουσικής παίζουν live για πρώτη φορά μαζί και παίζουν εδώ, στις 4 Αυγούστου!

Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού

Τα αδέλφια Brian και Roger Eno έχουν γράψει – και εξακολουθούν να γράφουν – ο καθένας το δικό του κεφάλαιο στη σύγχρονη μουσική. Ο Brian καινοτόμος, ρηξικέλευθος και πρωτοποριακός έχει την σφραγίδα του στο πρόσωπο της σύγχρονης μουσικής μέσα από οριακά έργα ήδη από τα πρώτα χρόνια των seventies.

Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού - εικόνα 1
Φωτό: Cecily Eno

Ο κατά ένδεκα χρόνια νεώτερος αδελφός του, ο Roger Eno, εξαιρετικός πιανίστας και ιδιαίτερος μουσικός, γράφει κι αυτός τη δική του ιστορία στην ambient μουσική. Οι δυο τους, παρότι από το 1983 και εντεύθεν έχουν συνεργαστεί σε διάφορα projects – κυρίως σαουντρακικά – δεν είχαν ποτέ έναν κοινό δίσκο στην πορεία τους. Μέχρι πέρυσι, που υπέγραψαν μαζί στην Deutsche Grammofon το άλμπουμ «Mixing Colours». Πρόκειται για ένα άλμπουμ που ξεκίνησε το 2005 ο Roger Eno στέλνοντας στον αδελφό του midi κομμάτια τα οποία ο Brian επεξεργαζόταν – ηλεκτρονικά ή άλλως πως – και τα έστελνε πίσω στον Roger για περαιτέρω επεξεργασία. Μέσα από αυτή την μουσική «αλληλογραφία» προέκυψε το «Mixing Colours», το οποίο τα δυο αδέλφια παρουσιάζουν στο Ηρώδειο στις 4 Αυγούστου, στο πρώτο τους κοινό live [έτσι κι αλλιώς, ο Brian Eno δεν συνηθίζει να παίζει δημόσια].

Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο: το big event του φετινού καλοκαιριού - εικόνα 2
Φωτό: Cecily Eno

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά την Παρασκευή 14 Μάϊου
Ο αριθμός εισιτηρίων είναι αυστηρά περιορισμένος. Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες. Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Στη συγκεκριμμένη συναυλία υπάρχει όριο αγοράς, 4 εισιτήρια ανά άτομο/παραγγελία
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 200 ευρώ. Συγκεκριμένα: Κάτω Διάζωμα Διακεκριμένη Ζώνη: 200 ευρώ Ζώνη A: 170 ευρώ Ζώνη B: 145 ευρώ Ζώνη Γ: 120 ευρώ Άνω Διάζωμα Ζώνη Δ: 80 Ζώνη E: 70 Ζώνη ΣΤ: 55 Ζώνη Z: 40 ΑμεΑ: 40 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 40 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 40 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897.
Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της συναυλίας είναι τα παρακάτω
Ticket Services www.ticketservices.gr Τηλεφωνικό κέντρο 210 7234567 Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα έως και Κυριακή: 09:00 – 21:00 Εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 17:00 | Σάββατο: 10:00 – 14:00
Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου tickets@aefestival.gr Ωράριο Λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 - 18:00 και Σάββατο: 10:00 - 16:00
Εκδοτήριο Ωδείου Ηρώδου Αττικού Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 - 14:00 (& τις ημέρες των παραστάσεων 18:00 - 21:00. Aπό τις 20:00 πωλούνται μόνο εισιτήρια της ημέρας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.