Διαδικτυακά θα μεταδοθεί η εναρκτήρια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Η ΚΟΑ, ακολουθώντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποφυγή διασποράς του COVID-19, δεν μπορεί να έχει κοινό στην προγραμματισμένη Εναρκτήρια Συναυλία της Καλλιτεχνικής Περιόδου 2020-2021.

Διαδικτυακά θα μεταδοθεί η εναρκτήρια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Η συναυλία αυτή θα μεταδοθεί μόνο διαδικτυακά την ίδια ημέρα και ώρα (Παρασκευή 09.10, 20:30) στο κανάλι YouTube και τη Σελίδα Facebook της Ορχήστρας, άνευ αντιτίμου.

Διαδικτυακά θα μεταδοθεί η εναρκτήρια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών - εικόνα 1

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει την αυλαία της νέας καλλιτεχνικής περιόδου όπου κορυφώνεται η θεματική ιδέα «Ήρωες (Χθες, σήμερα, αύριο…)», που αντλεί από τα 200 χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας. Ερμηνεύει δύο έργα του Μπετόβεν, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον εορτασμό 250 χρόνων από τη γέννηση του μέγιστου μουσουργού, που διεκόπη από την πανδημία.

Η βραδιά ανοίγει με την ορμητική Εισαγωγή «Για την Ονομαστική Εορτή», ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Μπετόβεν. Συνεχίζει με το Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο του Τσαϊκόφσκυ, με σολίστα τον Τριαντάφυλλο Λιώτη και η συναυλία ολοκληρώνεται με την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, ένα πνευματικό ταξίδι από το σκοτάδι στο Φως. Στο πόντιουμ θα είναι ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το Μέγαρο Μουσικής ταξιδεύει στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Νίκος Σταμούλος στον κύκλο δράσεων "Φωνές του φθινοπωρινού δάσους".

29/09/2022

Λευτέρη Βενιάδη, τι είναι για σένα η "Αλληλεγγύη" και γιατί έχει ρεμπέτικο ήχο;

Μιλήσαμε με τον συνθέτη για το πρότζεκτ "Τι είναι Αλληλεγγύη;" που παρουσιάζει με τη σκηνογράφο Barbara Ehnes στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο οποίο γράφει το soundtrack των αλληλέγγυων παντρεύοντας σύγχρονη μουσική με ρεμπέτικα κομμάτια.

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Έφυγε ξαφνικά απ' τη ζωή ο βραβευμένος ράπερ, σε ηλικία 59 ετών.

Το μουσικό ταξίδι των Portico Quartet περνάει από την Αθήνα

Το βρετανικό κουαρτέτο επιστρέφει στο Piraeus Club Academy (LouLou is Present) με υπερβατική διάθεση, jazz, mimimal, ηλεκτρονικά και κινηματογραφικά ηχοχρώματα.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Οι New Model Army επιτέλους στην Αθήνα

Η εξ'αναβολής, από το 2020, επετειακή, για τα 40 χρόνια της μπάντας, συναυλία της μπάντας στο Fuzz Club, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.