Μια διεθνής Μουσική Ακαδημία γεννιέται στις Σπέτσες

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ανακοίνωσε την ίδρυση μίας νέας Μουσικής Ακαδημίας διεθνών προδιαγραφών με έδρα τις Σπέτσες. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021.

Μια διεθνής Μουσική Ακαδημία γεννιέται στις Σπέτσες

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Σ.Σ.) ανακοίνωσε την ίδρυση μίας νέας Μουσικής Ακαδημίας διεθνών προδιαγραφών με έδρα τις Σπέτσες. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021.

Μια διεθνής Μουσική Ακαδημία γεννιέται στις Σπέτσες - εικόνα 1

Η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών θα παρέχει μία εκπαιδευτική πλατφόρμα για μουσικές συναντήσεις, όπου νέα παιδιά και ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθήσουν υψηλού επιπέδου μαθήματα από καταξιωμένους διεθνώς καλλιτέχνες καθώς και masterclasses που θα τους βοηθήσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

Μια διεθνής Μουσική Ακαδημία γεννιέται στις Σπέτσες - εικόνα 2

Το γεγονός γιορτάστηκε με δύο συναυλίες που έγιναν στις 8 και 9 Αυγούστου αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Στην πρώτη, η Sinfonietta Hellenica υπό την διεύθυνση του νεαρού μαέστρου Γιώργου Γαλάνη έπαιξε Ροσίνι και Χάιντν ενώ ο ομποΐστας Χρήστος Τσαπάρας έπαιξε το κονσέρτο του Μότσαρτ. Στη δεύτερη, η ορχήστρα εκτέλεσε ρεπερτόριο ελαφράς μουσικής σε διασκευές μουσικής δωματίου. Guest star ήταν η σοπράνο Θεανώ Παπαδάκη.

Μια διεθνής Μουσική Ακαδημία γεννιέται στις Σπέτσες - εικόνα 3

Η Ακαδημία που θα δημιουργηθεί θα φέρει κοντά δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε υψηλής ποιότητας μαθήματα μουσικής εκπαίδευσης με masterclasses και παραστάσεις ενώ. επιπλέον, θα ενσωματώνει εξειδικευμένα σεμινάρια. Επίσης θα αναπτύξει ένα ισχυρό κοινωνικό πρόγραμμα με τους πολίτες των Σπετσών και της περιφέρειας να συμμετέχουν σ’ αυτό. Οι μοναδικές εγκαταστάσεις της Σχολής, μέσα σε εξαιρετική φυσική ομορφιά, προσφέρουν ιδανικό περιβάλλον για την μοναδική αυτή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορεί κανείς να επικοινωνήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: musicacademy.akss@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

O πρωτοποριακός γερμανικός θίασος Novoflot για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τα καινοτόμα έργα "Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές" και "Η όπερα #2 – Στα σχοινιά" θα παρουσιαστούν στο ΚΠΙΣΝ.

23/09/2022

Το Guitarte ensemble σε ένα "ρεμπέτικο ταξίδι" απ’ την Σμύρνη ως τον Πειραιά και την Αθήνα

Με όχημα τον ήχο της κιθάρας και videos με αφηγήσεις των μεγάλων ιστοριών του Ρεμπέτικου, το σύνολο μετατρέπει τη σκηνή του Lux Athens σε Καφέ Αμάν.

"Η καρδιά του Σοπέν θα χτυπήσει στο Ηρώδειο": Μια συναυλία για καλό σκοπό

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Καθηγητή Καρδιολογίας Παύλου Κ. Τούτουζα.

Το "Ολύμπια" γράφει την επόμενη σελίδα της ιστορίας του

Μετά την επιτυχημένη περσινή επανεκκίνησή του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου "Μαρία Κάλλας", ο Ολιβιέ Ντεκότ ξεδιπλώνει τον ποικιλόμορφο προγραμματισμό του για την καλλιτεχνική περίοδο 2022-23.

Οι διεθνείς συναυλίες της εβδομάδας

Ετοιμαζόμαστε για μια μουσική εβδομάδα γεμάτη προγραμματικούς προβληματισμούς για γερούς λύτες.

Το "Πνευματικό Εμβατήριο" του Άγγελου Σικελιανού και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεχίζοντας η Εθνική Λυρική Σκηνή για δεύτερη χρονιά το αφιέρωμα στον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα συνθέτη, παρουσιάζει -στο πρώτο μέρος- το ορατόριό του Πνευματικό Εμβατήριο σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του σε ποίηση επίσης μεγάλων Ελλήνων ποιητών, στο δεύτερο μέρος.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Γιόρτασε τα γενέθλιά του στο "Κατράκειο", μπροστά σε πιστό και ενθουσιώδες κοινό

Σε μια χορταστική συναυλία με δύο διαφορετικά μα αλληλοσυμπληρούμενα πρόσωπα, ευτύχησε να παίξει μπροστά σε κόσμο που έχει μεγαλώσει με τους δίσκους του, μα και σε νεότερους που δείχνουν να τον ακολουθούν σταθερά.