Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη

Το Ελληνικό Σχέδιο στη «Μουσική Αλληλογραφία» παρουσιάζει μια υποθετική μελωδική συνομιλία μεταξύ δύο ποιητών, μέσα από μελοποιημένα καινούρια τραγούδια, στο πλαίσιο του κύκλου Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση.

Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη

Η έμπνευση για την εργασία αυτή εστιάζεται στην ιδιαίτερη σχέση του Γιώργου Σαραντάρη με την ποιήτρια Μελισσάνθη (Ήβη Κούγια-Σκανδαλάκη) και παρουσιάζεται 24/1 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη - εικόνα 1

Μια ερωτική αλληλογραφία –πραγματική, που όμως εδώ παίρνει τραγουδοποιητική μορφή– μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη και της Μελισσάνθης. Ο έρωτας του Σαραντάρη για τη Μελισσάνθη, καταγεγραμμένος στις μεταξύ τους επιστολές, και η σχέση τους μετατρέπονται σε καινούργια τραγούδια που παίρνουν τη μορφή δραματοποιημένης αλληλογραφίας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου και του κύκλου «Σύγχρονη μουσική δημιουργία και ποίηση» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (24/1). Εδώ υπάρχει μια σχέση δυνατή –και ουσιαστικά ερωτική από την πλευρά του ποιητή–, που οι συνθέτες Κώστας Μάκρας και Νεφέλη Λιούτα την υλοποιούν με τα τραγούδια τους και την κάνουν να πραγματώνεται κυριολεκτικά. Τα τραγούδια –και τα ποιήματα– λένε πάντα τη δική τους αλήθεια κι έτσι εδώ, με τις ερμηνείες του Απόστολου Κίτσου και της Νεφέλης Λιούτα (στους αντίστοιχους ρόλους του Σαραντάρη και της Μελισσάνθης), το ειδύλλιο πλέκεται αισθητικά, όπως του πρέπει.

Περισσότερες πληροφορίες

«Μουσική αλληλογραφία: Γιώργος Σαραντάρης-Μελισσάνθη»

  • Ελληνική

Ο Κώστας Μάκρας και η Νεφέλη Λιούτα σκιαγραφούν με τα τραγούδια τους έναν υποθετικό διάλογο μιας «ερωτικής φιλίας». Ερμηνεύουν ο Απόστολος Κίτσος και η Νεφέλη Λιούτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.