Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη

Το Ελληνικό Σχέδιο στη «Μουσική Αλληλογραφία» παρουσιάζει μια υποθετική μελωδική συνομιλία μεταξύ δύο ποιητών, μέσα από μελοποιημένα καινούρια τραγούδια, στο πλαίσιο του κύκλου Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση.

Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη

Η έμπνευση για την εργασία αυτή εστιάζεται στην ιδιαίτερη σχέση του Γιώργου Σαραντάρη με την ποιήτρια Μελισσάνθη (Ήβη Κούγια-Σκανδαλάκη) και παρουσιάζεται 24/1 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ερωτική τραγουδοποίηση στη Στέγη - εικόνα 1

Μια ερωτική αλληλογραφία –πραγματική, που όμως εδώ παίρνει τραγουδοποιητική μορφή– μέσα από τη μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη και της Μελισσάνθης. Ο έρωτας του Σαραντάρη για τη Μελισσάνθη, καταγεγραμμένος στις μεταξύ τους επιστολές, και η σχέση τους μετατρέπονται σε καινούργια τραγούδια που παίρνουν τη μορφή δραματοποιημένης αλληλογραφίας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου και του κύκλου «Σύγχρονη μουσική δημιουργία και ποίηση» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (24/1). Εδώ υπάρχει μια σχέση δυνατή –και ουσιαστικά ερωτική από την πλευρά του ποιητή–, που οι συνθέτες Κώστας Μάκρας και Νεφέλη Λιούτα την υλοποιούν με τα τραγούδια τους και την κάνουν να πραγματώνεται κυριολεκτικά. Τα τραγούδια –και τα ποιήματα– λένε πάντα τη δική τους αλήθεια κι έτσι εδώ, με τις ερμηνείες του Απόστολου Κίτσου και της Νεφέλης Λιούτα (στους αντίστοιχους ρόλους του Σαραντάρη και της Μελισσάνθης), το ειδύλλιο πλέκεται αισθητικά, όπως του πρέπει.

Περισσότερες πληροφορίες

«Μουσική αλληλογραφία: Γιώργος Σαραντάρης-Μελισσάνθη»

  • Ελληνική

Ο Κώστας Μάκρας και η Νεφέλη Λιούτα σκιαγραφούν με τα τραγούδια τους έναν υποθετικό διάλογο μιας «ερωτικής φιλίας». Ερμηνεύουν ο Απόστολος Κίτσος και η Νεφέλη Λιούτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

H Μαρία Παπαγεωργίου στο 15ο Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας "Art4More2022"

H ερμηνεύτρια ανεβαίνει ξανά με όλους τους συνεργάτες της στη σκηνή και μοιράζεται μαζί μας από κοντά μουσικές και συναισθήματα στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης".

07/10/2022

Συναυλιακές αναμνήσεις από το φετινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2022

Πέρα από την όπερα, στο Σάλτσμπουργκ προσφέρονται συμφωνικές συναυλίες, εκδηλώσεις μουσικής δωματίου και θρησκευτικής μουσικής, σολιστικά ρεσιτάλ και βραδιές τραγουδιού που καλύπτουν όλο το εύρος και τις εποχές της κλασικής μουσικής.

To Nederlands Blazers Ensemble συναντά την Οικογένεια Ξυλούρη

Μια απρόβλεπτη γέφυρα-συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Cricos Cultural Productions.

Τάνια Τσανακλίδου: "Ήμασταν τόσο τυχεροί όσοι γνωρίσαμε τον Γιάννη Σπανό"

Σχεδόν μισό αιώνα από την πρώτη τους γνωριμία και 40 χρόνια μετά τον πρώτο τους κοινό δίσκο, η αγαπημένη ερμηνεύτρια τιμά την παρακαταθήκη του σπουδαίου συνθέτη στήνοντας μια βραδιά που νιώθει ότι του τη χρωστάει.

Kareem Kalokoh: "Δεν ήθελα ποτέ μια δουλειά 9-5"

Το ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας ATH Kids μιλάει στο "α" λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στο "Music Escapades: In Orbit v.3", στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με τον Νέγρο του Μοριά, τον Moose και τον Ofili.

"Ο ήχος της κραυγής" στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Vocialo σε μια συναυλία αφιερωμένη στους ανθρώπους που βίωσαν ανθρωπιστικές καταστροφές όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και η τρέχουσα προσφυγική κρίση.

Έργα Beethoven και Schubert από δύο κορυφαίους σολίστ

H αγαπημένη βιολονίστα του ελληνικού κοινού Viktoria Mullova συμπράττει με τον βιρτουόζο πιανίστα Alasdair Beatson σε μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής.