Band Fatale, με τι θα χορέψουμε στο επετειακό live σας στο Faust;

Το συγκρότημα που κινείται στα όρια του Balkan reggae και του Ska – Rock έχει ετοιμάσει ένα επετειακό live για τα είκοσι χρόνια του συγκροτήματος, το οποίο περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις.

Band Fatale, με τι θα χορέψουμε στο επετειακό live σας στο Faust;

Το συγκρότημα που κινείται στα όρια του Balkan reggae και του Ska – Rock έχει ετοιμάσει ένα επετειακό live στο Faust την Πέμπτη 7/11 με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ίδρυση του συγκροτήματος, το οποίο περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις. Διαβάστε τι μας είπαν λίγο πριν την εμφάνισή τους και ακούστε τρία τραγούδια που θα ακούσετε στο Faust...

Τι μουσική παίζετε τελικά; Πάει ο μπαγλαμάς με τη ρέγκε;
Αυτή είναι μια ερώτηση που μας κάνουνε συνέχεια και που ακόμη δεν έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένη απάντηση. Επειδή τα μουσικά ακούσματα μας είναι αρκετά διαφορετικά θα λέγαμε ότι παίζουμε την μουσική στην οποία ο καθένας από εμάς έχει να δώσει κάτι στο σύνολο και έτσι βγαίνει ένα αποτέλεσμα πολύμορφο και ξεχωριστό. Είναι η χρυσή τομή διαφορετικών ιδεών και ηχοχρωμάτων. Ο μπαγλαμάς θα μπορούσε να σταθεί σε κάθε είδος μουσικής. Βλέπουμε καθημερινά στη μουσική ότι έχουν ξεπεραστεί τέτοια στερεότυπα και πλέον παραδοσιακά όργανα στολίζουν τα πιο σύγχρονα ακούσματα.

Γίνεται να υπάρχουν ξεσηκωτικές μελωδίες με σκεπτόμενο στίχο; Χορεύει με αυτά ο κόσμος;
Νομίζουμε ότι οι πιο ξεσηκωτικές μελωδίες είναι αυτές με τέτοιο στίχο. Αν δεν ισχύει αυτό μάλλον ο στίχος μας δεν είναι τόσο σκεπτόμενος γιατί το σίγουρο είναι ότι στις συναυλίες μας ο κόσμος χορεύει!!

Είκοσι χρόνια στο Κουρμπέτι τι καταλάβατε; Πώς ξεκινήσατε και πώς είστε σήμερα;
Αυτό που καταλάβαμε και συνειδητοποιούμε κάθε φορά που τελειώνει μια συναυλία είναι ότι αυτό που κάνουμε μας δίνει τέτοια χαρά, που αποκλείεται να μη το επαναλάβουμε ότι κι αν γίνει και ότι αν διαφορετικοί χαρακτήρες δεμένοι με μια δυνατή φιλιά συνδυάσουν τα χαρίσματα τους μπορεί να βγει κάτι όμορφο και με μεγάλη διάρκεια. Ξεκινήσαμε ως παιδιά που δεν ξέραμε καλά-καλά τις συγχορδίες των κομματιών και απλά σήμερα είκοσι χρόνια μετά διατηρήσαμε την παιδικότητα μας στη σκηνή και μάθαμε να παίζουμε λίγο καλύτερα.

Νοιώθετε ότι ανήκετε σε μια ευρύτερη μουσική οικογένεια; Για παράδειγμα πόσο κοντά είστε στους Locomondo ή τους Koza Mostra;
Είναι η αλήθεια ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία στις μουσικές μας αλλά και πολλά διαφορετικά, όπως και με διάφορες άλλες μπάντες που παίζουν παρόμοια μουσική. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ευρύτερη μουσική οικογένεια αλλά το σίγουρο είναι ότι σε δύο φεστιβάλ που συναντηθήκαμε με τις συγκεκριμένες μπάντες στην ανταπόκριση του κόσμου φάνηκε να κουμπώνει το όλο σύνολο.

Γιατί να έρθει κάποιος στο γενέθλιο πάρτι σας στο Faust;
Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλες τις εκπλήξεις που τον περιμένουν αλλά μπορούμε να του εγγυηθούμε ότι θα περάσει καλά και ότι θα φύγει με ανανεωμένη διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο.

Και τρία τραγούδια των Band Fatale για να κάνετε χορευτική προθέρμανση

Δε θέλω θέση

Βγάλε Tο Kαπέλο

Αόρατη απειλή

Περισσότερες πληροφορίες

Band Fatale

  • Rock-pop-folk

Είκοσι χρόνια δρόμος με το δικό τους ξεχωριστό μουσικό ύφος, που κινείται στα όρια του Balkan reggae και ska-rock.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.