9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Αφήνοντας έξω τους Sisters of Mercy και τους Archive (αμφότερους τους προσεγγίζουμε ξεχωριστά) επικεντρωνόμαστε κυρίως σε ελληνικα events, κλασική και, φυσικά, Classic Rock 3!

9 συναυλίες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα

Faust (season opening)

Το ξεκίνημα της νέας σεζόν είναι Παρασκευή και 13 με ένα δυνατό live party με τους DK & The Band. Το Σάββατο 14 ανεβαίνουν στη σκηνή του «Faust» από τη Θεσσαλονίκη οι Long3 και Pepe Frantik, τα ιδρυτικά μέλη των Above The Hood, που θεωρούνται από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα στην ελληνική ραπ σκηνή. Την Κυριακή 15 το σκηνικό αλλάζει καθώς ξεκινούν τα μηνιαία ραντεβού με την ομάδα Athens Shibari, που υπόσχεται να φέρει τους καλύτερους shibari performers της Ευρώπης.

Άννα Βίσση

Για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη (13/9) η Άννα Βίσση κάνει το μεγάλο live της φετινής καλοκαιρινής της περιοδείας. Με ένα πρόγραμμα υψηλής ενέργειας, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της. Ένα πάρτι με τραγούδια διαχρονικά, παιγμένα με φρέσκιες ενορχηστρώσεις και διάθεση μέσα από ήχους latin, pop, rock κ.λπ. με μπαλάντες και λαϊκά που έχουν ξεχωρίσει, με καθηλωτικές ερμηνείες της και το γνωστό εκρηκτικό της ταμπεραμέντο.

Γιάννης Πάριος

Στο «Ταξίδι του έρωτα» που έχει τραγουδήσει πολλαπλώς μέσα από τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία εδώ και 45 χρόνια. Γραμμένα πολλά και από τον ίδιο, αλλά όλα τραγουδισμένα με το πάθος και την αυθεντικότητα που τον διακρίνει ερμηνευτικά. Στο Θέατρο Πέτρας το Σάββατο 14/9 ο Γιάννης Πάριος μας δείχνει πως ο έρωτας είναι παντού και μας υπαγορεύει τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Ο μελοποιημένος λόγος του Μάνου Ελευθερίου, τα τραγούδια του που φέρουν την υπογραφή των Μούτση, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Σπανού, Κουγιουμτζή, Μικρούτσικου, Ξαρχάκου κ.ά. αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του σύγχρονου μουσικού μας πολιτισμού. Η παρουσία τους είναι καθημερινή κι έντονη, έχοντας αφήσει το ανεξίτηλο στίγμα τους στη σύγχρονη μουσική ιστορία μας. Στο μοναδικό αυτό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που έχει ετοιμάσει ο φίλος του Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ασπασία Στρατηγού, θα ζήσουμε για άλλη μία φορά το αίσθημα και την τέχνη του. Στις 16/9 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας και στις 25/9 στο Θέατρο Πέτρας.

Πάμε κάπου… με τη Λίνα Νικολακοπούλου

Η Λίνα Νικολακοπούλου μας προσκαλεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Παπάγου, σε μία μελωδική διαδρομή για να επισκεφτούμε και να ξαποστάσουμε στις μουσικές γειτονιές της ψυχής μας. Με τα δικά της λόγια, «είναι μια πρόσκληση για κοινή βόλτα σε μουσικές γειτονιές που δεν επισκεπτόμαστε συχνά ενώ όταν τύχει να περάσουμε από κεί νοιώθουμε να μάς προσφέρουν κι άλλο χώρο για τα αισθήματα μας». Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Αργυρώ Καπαρού, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ο Γιώργος Περρής και ο Σταύρος Σιόλας.

Σωκράτης Μάλαμας

Η τελευταία μεγάλη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα για αυτό το καλοκαίρι, στις 16 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων είναι sold-out. Ο Σωκράτης επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, μετά από την καλοκαιρινή περιπλάνησή του στην Ελλάδα, σε διαφορετικές πόλεις και σε ανοιχτούς χώρους που τόσο αγαπά. Το ταξίδι κλείνει με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια σε μία απρόβλεπτη ροή που σίγουρα θα συγκινήσει. Παρέα με την εκλεκτή μπάντα του και το χαμογελαστό ταλαντούχο κορίτσι που τον συνοδεύει τα δύο τελευταία χρόνια, την Ιουλία Καραπατάκη.

Party στην Τεχνόπολη

Ένα δυνατό και ξέφρενο πάρτι με κέφι, φρεσκάδα και νεανικό παλμό. Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 21.00 με οικοδεσπότες της βραδιάς τον Μιχάλη Ρακιντζή με τη σούπερ μπάντα του και το Erotica Project με τον αειθαλή Δάκη, την πιο γοητευτική περσόνα του ελληνικού πενταγράμμου Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Monsieur Minimal με τους μουσικούς του σε μία υπέροχη συνύπαρξη της νέας με την παλιά pop. Opening act από τον DJ set Nicola Lavacca.

Classic Rock 3

Το Classic Rock 3 θα είναι εδώ και φέτος, στο Ηρώδειο (17-18/9) με δυνατούς guests, και τις πιο μεγάλες ροκ επιτυχίες, σε ένα εντελώς νέο εκρηκτικό playlist! Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία το ροκ μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης. Classic Rock σημαίνει διάσημα τραγούδια των μεγαλύτερων ροκ συγκροτημάτων όπως Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis, Queen κ.ά. παρουσιάζονται με συμφωνικό ήχο, μαζί με ηλεκτρικά όργανα! Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί με την σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle. Special guests o βιρτουόζος κιθαρίστας των Scorpions Uli Jon Roth και η συναρπαστική φωνή των Genesis Ray Wilson.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο

Από τις 18 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, ενώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη». Και φέτος, σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall (το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα) ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 20:30 | Solo Piano Recital: Janice Carissa, piano // Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 20:30 | An Evening of Opera and Song: Elizabeth Reiter (soprano), Dennis Chmelensky (baritone), Mikael Eliasen (piano) // Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 20:30 | Beethoven, Ravel, Mendelssohn: Elissa Lee Koljonen (violin), Chase Park (cello), Janice Carissa (piano) // Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 20:30 | Farewell Concert: Elizabeth Reiter (soprano), Dennis Chmelensky (baritone), Elissa Lee Koljonen (violin), Chase Park (cello), Janice Carissa (piano), Mikael Eliasen (piano)

Περισσότερες πληροφορίες

Σωκράτης Μάλαμας

  • Ελληνική

Με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, τα πιο σκοτεινά, τα πιο φωτεινά και τα πιο χιλιοτραγουδισμένα αλλά και με απρόβλεπτη ροή.

Γιάννης Πάριος

  • Ελληνική

«Το ταξίδι του έρωτα…» μέσα από 45 χρόνια ουσιαστικής πορείας με όπλο τη φωνή που εκφράζει το πάθος και την αυθεντικότητα του έρωτα.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

  • Ελληνική

Με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την ταλαντούχα Ασπασία Στρατηγού σε μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ποιητή.

Party στην Τεχνόπολη

  • Rock-pop-folk

Με κέφι, φρεσκάδα και νεανικό παλμό, σε ένα χώρο που φέτος κλείνει τα είκοσί του! Με τον Μιχάλη Ρακιντζή και το Erotica Project (Δάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Monsieur Minimal). DJ ο Nicola Lavacca.

Άννα Βίσση

  • Ελληνική

Σε κομμάτια διαχρονικά, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, παιγμένα με φρέσκιες ενορχηστρώσεις και ανάλογη διάθεση.

Classic Rock 3

  • Κλασική μουσική

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Pink Floyd, Rolling Stones, AC/DC, Metallica, Scorpions, Genesis κ.ά. με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Με special guests τους Ray Wilson και Uli Jon Roth.

«Πάμε κάπου... με τη Λίνα Νικολακοπούλου»

  • Ελληνική

Σε μια μελωδική διαδρομή, για να επισκεφθούμε τις μουσικές γειτονιές της ψυχής μας, με τον Γιώργο Περρή, την Αργυρώ Καπαρού και τον Σταύρο Σιόλα.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο (1η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Ρεσιτάλ πιάνου της Janice Carissa

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο (2η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Ρεσιτάλ φωνητικής μουσικής με τη σοπράνο Elizabeth Reiter και τον βαρύτονο Dennis Chmelensky. Στο πιάνο ο Mikael Eliasen

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο (3η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Οργανική μουσική δωματίου, με τους Pamela Frank (βιολί), Chase Park (τσέλο) και Janice Carissa (πιάνο).

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο (4η ημέρα)

  • Κλασική μουσική

Αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο με μεικτά σχήματα μουσικής δωματίου από τους Elizabeth Reiter (σοπράνο), Dennis Chmelensky (βαρύτονος), Chase Park (τσέλο), Janice Carissa (πιάνο) και Mikael Eliasen (πιάνο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.